Αρχική » , , , , , , » 21 άδικες και αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις

21 άδικες και αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις


Μας εστάλη από αναγνώστη μας Απόστρατο Αξιωματικό με e-mail το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με θέμα: «Αυτές είναι οι 21 άδικες και αχρείαστες περικοπές συντάξεων και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών -ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- που κόστισαν 10 δις ευρώ!»:20 σχόλια:

 1. Καταρχάς το δημοσιευμα είναι αντιγραφη/επικόληση του Ναυάρχου (Ο)εα κ Αντωνιάδη και το έλαβαν οι Βουλευτές της ΝΔ κανοντας το σημαία τους ότι δήθεν ταχα δεν .... θελουν τις μειώσεις συνταξεων.
  21 μειώσεις συντάξεων (του Γιάννη Αντωνιάδη)
  https://staratalogia.blogspot.com/2018/07/21.html
  Η σκληρή πραγματικότητα τους διαψευδει. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη στην ΝΔ.
  Ο Κ.Μητσοτάκης στην 1η του, τηλεοπτική συνέντευξη σάν Πρόεδρος ΚΟ της ΝΔ: «Ναι στη μείωση των συντάξεων» ΒΙΝΤΕΟ
  https://www.youtube.com/watch?v=f36ilguZhMI
  Δείτε από τι γλίτωσαν οι συντάξεις των Ελλήνων! ΒΙΝΤΕΟ
  Ο τέως Υπ Εργασίας κ Βρούτσης ΝΔ είχε αποδεχτεί το 2014 σάν προαπαιτούμενο τον Νόμο Κατρούγκαλου (επαναυπολογισμό αναφέρει τις ΜΕΙΩΣΕΙΣ).
  Το ΒΙΝΤΕΟ που θέλει να εξαφανίσει ο κ Μητσοτάκης .
  https://www.youtube.com/watch?v=5R4za-ILNsU
  Ουσιαστικά η ΝΔ θέλει να γίνουν οι περικοπές συντάξεων .
  Επιμένει η ΝΔ και ο κ Μητσοτάκης για ..... μείωση φορολογίας χωρις να αναφέρει το ισοδύναμο . Οπου πηγαίνει ο κ Μητσοτάκης μειώνει και ένα .... φόρο :
  Συμπαθέστατοι κ Μητσοτάκη Πρόεδρε ΚΟ της ΝΔ , κύριοι Βουλευτές της ΝΔ η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας, όταν η μερική γνώση χρησιμοποιείται για να ενημερώσει κανείς τους άλλους και όχι για να μάθει ο ίδιος.
  Στα πλαίσια αυτά, όταν ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της ΝΔ ,τηλεοπτικοί οικονομικοί σχολιαστές που ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔ με ελλιπείς γνώσεις του αντικειμένου αντιπολιτεύονται αναφέροντας πως το «μείγμα πολιτικής» της Κυβέρνησης είναι το λάθος, στο οποίο οφείλονται τα μαρτύρια των Ελλήνων από τα μνημόνια, παρέχουν πολύ κακές Υπηρεσίες στην Κοινωνία – ειδικά όταν ισχυρίζονται πως οι αποφάσεις αύξησης των φόρων είναι επιλογή της Κυβέρνησης και όχι των πιστωτών.
  Για παράδειγμα, εάν η Κυβέρνηση αντί να αυξήσει τους φόρους επέλεγε τη μείωση των Κρατικών δαπανών , δεν θα γινόταν αποδεκτή μία τέτοια γενίκευση – επειδή οι πιστωτές θα ζητούσαν ακριβή ποσά, τα οποία θα μπορούσαν να προέλθουν ως «ισοδύναμο» μόνο από μειώσεις Μισθών,συντάξεων ή/και από Απολύσεις, αφού οι Δημόσιες επενδύσεις έχουν σχεδόν μηδενισθεί.
  Διαταύτα κύριοι της ΝΔ πολύ καλά πράττει η Κυβέρνηση.
  Διαταύτα κύριε Κυρ Μητσοτάκη Πρόεδρε ΚΟ της ΝΔ Αλέξης και ξανά Αλέξης .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ρε, ανάλυση των νέων συντάξεων που εκδίδονται με το νόμο του Κατρούγκαλου θα μας κάνεις ; πόσα χάνουν αυτοί που βγαίνουν στη σύνταξη το 2018 και πόσα το 2019, σε σχέση με τους παλαιούς συνταξιούχους, σταμάτα το παραμυθάκι του παρελθόντος

   Διαγραφή
  2. αι χάσου ρε κομματόσκυλο

   Διαγραφή
  3. σιγά σύντροφε, θα σκίσεις το καλτσόν

   Διαγραφή
  4. τον Καρανίκα τι τον έχεις, ξάδελφο

   Διαγραφή
  5. Σύντροφε, σε επίσκεψή μου στο ΓΛΚ , πρόσφατα, για να πάρω την συνταξιοδοτική πράξη, ο άνθρωπος που ασχολείται με τις συντάξεις μας, μου είπε κάτι που προσωπικά δεν γνώριζα. Είναι δεδομένο ότι από 1/1/19, η προσωπική διαφορά θα κοπεί για όλους τους νέους συνταξιούχους (μετά νόμου Κατρούγκαλου),
   Αυτό που ακούμε, μήπως δεν κοπεί τελείως αλλά ένα μέρος, αφορά ΜΟΝΟ τους παλαιούς ασφαλισμένους, προ του νόμου Κατρούγκαλου. Ο διαχωρισμός αυτός δεν είδα πουθενά να διευκρινίζεται στην ανάλυση που έκανες.

   Διαγραφή
  6. σύντροφε @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

   Διαγραφή
  7. μπανάνα, σύντροφε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  8. ο αριστερός παπατζής

   Διαγραφή
  9. Στην προκρούστεια κλίνη μπαίνουν από το 2019 προσωπικές διαφορές κύριων συντάξεων, προσωπικές διαφορές επικουρικών συντάξεων αλλά και οικογενειακά επιδόματα που συγκαταβάλλονται με την σύνταξη σε δικαιούχους του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Οι πρώτοι υπολογισμοί των ειδικών δείχνουν μια μέση μείωση στο σύνολο των αποδοχών από συντάξεις, η οποία εκτιμάται γύρω στα 185 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο, ενώ ποσοστιαία αγγίζει το 15%.

   Διαγραφή
  10. Σοκ και δέος προκαλούν οι κύριες συντάξεις που προκύπτουν από τον νέο υπολογισμό του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) για τους συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση μετά την εφαρμογή του νόμου, δηλαδή μετά τις 12/5/2016. Η καταγραφή των νέων κύριων συντάξεων που έγινε από τους πανεπιστημιακούς κ.κ. Σ. Ρομπόλη και Β. Μπέτση για το «Βήμα της Κυριακής», δείχνει την κατακόρυφη μείωση που επιφέρει ο νόμος στο σύνολο των συντάξεων, καθώς ο νέος υπολογισμός θα γίνει και για τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, στις οποίες η διαφορά θα καταγραφεί ως «προσωπική διαφορά» για να υποστεί τη μείωση του 18% από την 1η Ιανουαρίου 2019. Στους συνταξιούχους το 65% θα έχει μειώσεις που φτάνουν μέχρι και τις 3 συντάξεις τον χρόνο. Οι μειώσεις για τους νέους συνταξιούχους – μετά την εφαρμογή του νόμου – ξεπερνούν το 30% 35% στα υψηλά ασφαλιστέα εισοδήματα, εφόσον συγκριθεί ο παλιότερος με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.,,,,,,,,,,,,,

   Διαγραφή
  11. για τις χήρες θα μας κάνεις ανάλυση επιστήμονα, ή το ξέχασες???????????????????????????

   Διαγραφή
  12. ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ή ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΛΗΡΏΝΕΣΑΙ ;

   Διαγραφή
  13. πες μας και άλλες παραφιλολογίες, αριστερή λατέρνα

   Διαγραφή
 2. ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ 'ΣΥ:
  1)ΒΡΟΥΤΣΗΣ:
  ΝΟΜΟΙ:3685/2010,4024/2011,3986/2011 ΚΑΙ 4093/2012
  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΥΑ/2013 ΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
  ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝ.ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ
  ΠΟΣΟΥ.ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ Κε ΒΡΟΥΤΣΗ;
  2)ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ:
  (1)ΑΥΞΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝ.ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΠΟ 4% ΣΕ 6% ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑ
  ΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.
  (2)ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΣΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ
  ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ.
  ΑΝΟΗΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ
  ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η εμμονή και η επιμονή στο λάθος είναι ίδιον των ηλιθίων. Στην ελληνική πραγματικότητα η αντίστοιχη εμμονή και επιμονή αφορά τους κομματικοποιημένους βλάκες που την συμβολή τους στην ελληνική πραγματικότητα την έχει καταγραψει γνωστός δημοσιογράφος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. οι διάφοροι επαναστάτες το 2014 μας έκαψαν το 2015, οι μάγοι που υπόσχονταν τα πάντα και σε όλους μας φόρτωσαν 80 δις επιπλέον χρέος με αέρα κοπανιστό και θεωρεία εξωγήινων πλασμάτων της πλάκας, τώρα θέλουν πάλι να μας πουλήσουν νέα θεωρεία από μάγους σωτήρες αγνώστων στοιχείων παπατζήδων αλλά ο λαός ξύπνησε και τους πήρε χαμπάρι τους ψεύτες και τα λαμόγια αεριτζήδες, ουστ ρε κοπρίτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Περικοπή ύψους 3,4 δισ. ευρώ στο κονδύλι για τις συντάξεις προβλέπει η εγκύκλιος «Κατάρτισης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης οικονομικού έτους 2019» του υπουργείου Οικονομικών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και όλους τους φορείς του δημοσίου, όπως αναφέρεται στην 95σελιδη εγκύκλιο του υπουργείου, το κονδύλι των συντάξεων κόβεται στα 25,480 δισ. ευρώ για το 2019, έναντι 28,859 δισ. ευρώ που ανέρχεται για το 2018....................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το πλέον σφοδρό κύμα περικοπών στις συντάξεις αναμένεται το 2019, καθώς παρά το κλίμα που επιδιώκουν να δημιουργήσουν κυβερνητικά στελέχη, αριστερά παπαγαλάκια και εσχάτως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, οι ψηφισμένες μειώσεις θα «χτυπήσουν» ακόμη και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σοκ από τις περικοπές που φτάνουν «κατά κεφαλήν» στα 160 ευρώ το μήνα δείχνουν τα σημειώματα με τον επανυπολογισμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έχουν τις προσωπικές διαφορές και το «ψαλίδι» έως 18% στις σημερινές καταβαλλόμενες συντάξεις από τον Δεκέμβριο του 2018, όπως έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ