Αρχική » , , , , , » Στην Ελλάδα τα λείψανα των πέντε πεσόντων της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ» (ΦΩΤΟ)

Στην Ελλάδα τα λείψανα των πέντε πεσόντων της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ» (ΦΩΤΟ)


Έπεσαν υπέρ πατρίδος, πολεμώντας ηρωικώς και συμφώνως με την Ιστορία και τις Παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού

Μετά την πάροδο 54 ολόκληρων ετών αναπαύονται πλέον από σήμερα το απόγευμα στην μητρώα γη και ιδιαιτέρως στο Μαυσωλείο των ηρωικώς πεσόντων ανδρών του Πολεμικού μας Ναυτικού τα οστά πέντε μελών του πληρώματος της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ» του Κυπριακού Ναυτικού, που έπεσαν υπέρ πατρίδος, πολεμώντας ηρωικώς και συμφώνως με την Ιστορία και τις Παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, τους Τούρκους, στις επιχειρήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Τηλλυρία, το 1964.

Τα οστά των πέντε ηρωικών ναυτικών μας, των προαχθέντων μεταθανατίως στον ανώτερο βαθμό, Πλωτάρχη Αγάθο Σπυρίδωνα, Πλωτάρχη Πανάγο Νικόλαο, Υποπλοίαρχo Χρυσούλη Παναγιώτη, Ανθυπασπιστή Θεοδωράτο Παναγή και Ανθυπασπιστή Καπαδούκα Νικόλαο, παρέλαβε επισήμως από τις Κυπριακές αρχές και τον Υπουργό Αμύνης Χρ.Φωκαΐδη σήμερα το πρωί στη Λευκωσία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος τα συνόδευε τιμητικώς με αεροσκάφος της ΠΑ που προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος.

Από εκεί τα παρέλαβε επισήμως το Πολεμικό μας Ναυτικό και με πομπή έφτασαν στον Ιερό Ναό του Αγ.Δημητρίου Παλάσκα, όπου περίμεναν εκεί για την τελετή υποδοχής ταυτοποιηθέντων οστών Ελλήνων πεσόντων της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ», ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Καλλιόπης Παπαλεωνίδα, μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου και προσωπικό του ΠΝ. Καθώς και συγγενείς των νεκρών.

Πάντως, αν και δεν ελέχθη για πρώτη φορά από τον ΥΕΘΑ, αφού έχει λεχθεί επανειλημμένως στο παρελθόν, εντούτοις λόγω της χρονικής συγκυρίας, προκάλεσε εντύπωση το λεχθέν από πλευράς του ότι το Κυπριακό θα έχει θεωρηθεί ως επιλυθέν όταν οι Κύπριοι λειτουργήσουν στο Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα στα κατεχόμενα!

Τέλος, ιδιαιτέρως σημαντική, όσο και συγκινητική ήταν η παρουσία στην τελετή του διασωθέντος τότε αν και βαρύτατα τραυματισμένου, με αποκομμένο το χέρι του, κυβερνήτη της ακταιωρού «ΦΑΕΘΩΝ» ανθυποπλοιάρχου Δημητρίου Μητσάτσου ΠΝ, αποφοίτου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων!

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - ΦΩΤΟ: hellenicnavy.gr)

1 σχόλια:

  1. Tο πρόσωπο του Αττίλα όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά είναι ακόμη εδώ, δείχνοντας ότι οι Τούρκοι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αλλάξουν. Χθες έγινε γνωστό ότι ένα από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που δολοφόνησαν τον άοπλο Κύπριο Τάσο Ισαάκ και στέλεχος των Γκρίζων Λύκων στην κατεχόμενη Κύπρο, αντί να σαπίσει στη φυλακή, εξασφάλισε θέση στη «Βουλή» του ψευδοκράτους. Ο λόγος για τον στυγνό δολοφόνο Ερχάν Αρικλί, πρόεδρο του κόμματος των εποίκων «Αναγέννηση» και έναν από τους καταζητούμενους για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ το καλοκαίρι του 1996!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ