Μήνυση Πλωτάρχη ΠΝ ε.α. κατά Καμμένου - Κουρουμπλή


Ο Πλωτάρχης ΠΝ ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης υποστηρίζει ότι οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες έχουν αδρανήσει και δεν έχουν εκδώσει το προβλεπόμενο ΠΔ ώστε οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού, να μπορούν να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά την συνταξιοδότησή τους

Μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένου και του του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης υποστηρίζοντας οτι οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες έχουν αδρανήσει και δεν έχουν εκδώσει το προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα, έτσι ώστε οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος, κ.λπ. να μπορούν να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό μετά την συνταξιοδότησή τους.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απόστρατοι μόνιμοι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος, της Ακτοφυλακής, κ.λπ. αποκτούν αυτοδικαίως αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας (δίπλωμα ή πτυχίο Εμπορικού Ναυτικού), υπό την προϋπόθεση ότι δεν κατέστησαν απόστρατοι λόγω επαγγελματικής ανικανότητας.

Ακόμη, ο νόμος 4150/2013 προβλέπει ότι με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο πρόκειται να εκδοθεί, θα καθορισθούν οι ελάχιστες υποχρεωτικές απαιτήσεις εκπαίδευσης σύμφωνα με Διεθνή Σύμβαση, ο τρόπος απόδειξης των νομίμων προσόντων των αξιωματικών, κ.λπ., έτσι ώστε οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού, κ.λπ. να μπορούν να εργαστούν στο εμπορικό ναυτικό.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Σταμάτης οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί εδώ και 4 χρόνια αδρανούν και δεν έχουν εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει το άρθρο 30 του νόμου 4150/2013, με αποτέλεσμα οι απόστρατοι αξιωματικοί να στερούνται του συνταγματικού δικαιώματος της εργασίας (άρθρο 22 Συντάγματος).

Παράλληλα, η αδράνεια αυτή των δυο υπουργών παραβιάζει την αρχή του κράτους δικαίου (άρθρο 25 Συντάγματος), την αρχή του κοινωνικού κράτους και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας (άρθρα 2 και 25 Συντάγματος).

Ακόμη, από την αδράνεια των δυο υπουργών που είναι επιφορτισμένοι με τη σύνταξη και έκδοση του σχετικού Π.Δ. προκύπτει ότι έχουν σκοπό να αποστερήσουν παράνομα από τους ε.α. Αξιωματικούς του Π.Ν. και Λ.Σ. την δυνατότητα συμπληρωματικής βιοποριστικής εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Κατά συνέπεια σύμφωνα με το μηνυτή οι δύο επίμαχοι υπουργοί έχουν τελέσει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα) και για το λόγο αυτό ζητεί να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά στη Βουλή σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος, ώστε μετά από την αναγκαία ψηφοφορία να παραπεμφθούν στο αρμόδιο Ειδικό Δικαστήριο οι Παναγιώτης Καμμένος και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

(euro2day.gr - Εύα Καραμανώλη - e.karamanoli@euro2day.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ