Αρχική » , , , » Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Παραμένει ο Αρχηγός με Κρητικό Υπαρχηγό;

Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Παραμένει ο Αρχηγός με Κρητικό Υπαρχηγό;


Αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και ήδη οι Αξιωματικοί στην Κρήτη περιμένουν με αγωνία για το τι θα αποφασίσει το συμβούλιο των κρίσεων.

Από την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα από τη Λεωφόρο Κατεχάκη, ακούγεται έντονα και σχεδόν από όλους ότι το θέμα του Αρχηγού φαίνεται να έχει κλείσει. Εκτιμούν όλοι δηλαδή, ο σημερινός Αρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας θα συνεχίσει να είναι για τρίτη χρονιά στην κορυφή της φυσικής ηγεσίας του Σώματος. Αυτό, λένε στην Κατεχάκη, οφείλεται σε μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε η ΕΛ.ΑΣ κατά τα δύο χρόνια που είναι αρχηγός.

Ένα άλλο σενάριο που επίσης φαίνεται να συζητείται πολύ είναι η παραμονή του Ηρακλειώτη Επιτελάρχη, Αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη ο οποίος επίσης κρίνεται. Οι κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ πάντα κρύβουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής ωστόσο το ενδεχόμενο ο τρίτος στην ιεραρχία Ηρακλειώτης αξιωματικός να παραμείνει και να αναλάβει χρέη υπαρχηγού "παίζει" ψηλά, τουλάχιστον από τα όσα ακούγονται μέχρι στιγμής. Επειδή όμως ο νυν υπαρχηγός Αριστείδης Ανδρικόπουλος έχει επιδείξει και εκείνος σημαντικό έργο στο Σώμα, όλα είναι πιθανά.

Από κει και κάτω και όσον αφορά στους υπόλοιπους 4 Αντιστρατήγους, εκείνη που φαίνεται να κρατά τη θέση της στο Σώμα, είναι η μοναδική γυναίκα Αντιστράτηγος, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Πάντως, αξιωματικός από την Κρήτη εκτιμά στο ekriti ότι: οι φετινές κρίσεις θα είναι light αν και εφόσον ισχύσουν όλα όσα ακούγονται για την παραμονή του σημερινού αρχηγού.

Στην Κρήτη

Σε επίπεδο Κρήτης εκείνος που σίγουρα περιμένει να κριθεί και λόγω βαθμού αλλά και λόγω αριθμού σειράς, είναι ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης ο οποίος έχει τον αριθμό 10 ανάμεσα στους 20 Υποστρατηγους της χώρας.

Με δεδομένο ότι και εκείνος κουβαλάει στην πλάτη του την επιτυχία της απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ως προϊστάμενος των πολύμηνων ερευνών, είναι πολύ πιθανό να προαχθεί σε Αντιστράτηγο ή να παραμείνει στον βαθμό του και να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά στην θέση που βρίσκεται σήμερα ακόμα και να φύγει εκτός Κρήτης.

Οι αμέσως επόμενοι είναι οι 2 Ταξίαρχοι του νησιού. Ο νυν Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Σήφης Κανακουσάκης και ο νυν Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου, Αντώνης Ρουτζάκης όμως όπως φαίνεται, οι κρίσεις ίσως να μην φτάσουν στη δική τους σειρά αν ισχύσουν όλα όσα εκτιμάται ότι θα γίνουν.

Ο Σήφης Κανακουσάκης κουβαλάει και εκείνος ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας που έχει τον όνομα "Μιχάλης Λεμπιδάκης" καθώς ως Αστυνομικός Διευθυντής του νομού όπου έγινε η απαγωγή, είχε να φέρει σε πέρας μία από τις δυσκολότερες υποθέσεις που έχει διαχειριστεί, αν όχι τη δυσκολότερη. Σημαντικό ρόλο, έπαιξαν και οι υφιστάμενοί του αστυνομικοί που για 6 μήνες δούλευαν νύχτα μέρα μακριά από τις οικογένειές τους για να φτάσουν στην επιτυχία που έφτασαν.

Επίσης, δύσκολο να κριθούν εκτιμάται ότι θα είναι και για τους αξιωματικούς που φέρουν τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης.

Να σημειωθεί ότι ημέρα έναρξης των κρίσεων είχε ορισθεί η 21 Ιανουαρίου ωστόσο δεν αποκλείεται η όλη διαδικασία να ξεκινήσει στα μέσα ή και στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Όπως και να'χει οι κρίσεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένονται με αγωνία...

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

(ekriti.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ