Αρχική » , , , , » Κτίριο πρώην «409» ΓΣΝ Πάτρας: Με τι μορφή θα επαναλειτουργήσει

Κτίριο πρώην «409» ΓΣΝ Πάτρας: Με τι μορφή θα επαναλειτουργήσει


ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ένα πρότυπο Πρωτοβάθμιο Ιατρικό Κέντρο που θα αποτελείται από Στρατιωτικούς ιατρούς όλων των Σωμάτων και παράλληλα θα παρέχει φαρμακευτικό υλικό για Στρατιωτικούς εν αποστρατεία και εν ενεργεία, θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του «409» πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών.

Μάλιστα το προσεχές διάστημα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία του, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ για την αξιοποίηση του κτιρίου έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον ο Πάνος Καμμένος.

Η είδηση προέκυψε κατά την διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Αχαΐα, Γιάννη Λαϊνιώτη.

Στις 12 Ιουλίου του 2017 υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο η μεταφορά του κτιρίου του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έτσι 35 χρόνια αφότου είχε παραχωρηθεί (το 1982) στο Υπουργείο Υγείας για να λειτουργήσει ως νοσηλευτική μονάδα του ΕΣΥ, επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του.

Τότε ο κ. Καμμένος ζήτησε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να του υποβάλλουν άμεσα πρόταση για την αξιοποίηση του κτιρίου. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάστηκαν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν και αυτή που κατέθεσε ο πολιτευτής Αχαΐας των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Λαϊνιώτης για επαναφορά του Υγειονομικού χαρακτήρα της μονάδας με προσφορά φαρμακευτικών ή ιατρικών υπηρεσιών σε στρατευμένους και απόστρατους, πρόταση που διαμορφώθηκε μετά από συναντήσεις με Φορείς της περιοχής

Στο συγκεκριμένο κτίριο μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και για περισσότερο από 30 χρόνια, στεγάζονταν η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική και η ΩΡΛ Κλινικές, η Μαιευτική- Γυναικολογική και η Εντατική Νεογνών, που μεταφέρθηκαν στο πολυώροφο κτίριο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Έκτοτε το οίκημα που μέχρι τότε λειτουργούσε ως νοσηλευτικό ίδρυμα και άνηκε διοικητικά στον «Άγιο Ανδρέα», έμεινε αναξιοποίητο.

Για την διαδικασία της επαναλειτουργίας του «409» τον περασμένο Ιούλιο, είχε καταθέσει σχετική ερώτηση ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης, προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

(tempo24.news)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ