Αρχική » , , » Δόθηκε λύση από το ΥΕΘΑ για τα αντισταθμιστικά των Patriot

Δόθηκε λύση από το ΥΕΘΑ για τα αντισταθμιστικά των Patriot


ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ εξωδικαστικού συμβιβασμού, η οποία περιλαμ­βάνει μια σειρά από νέα αντι­σταθμιστικά οφέλη για τη σύμβα­ση του αντιπυραυλικού συστήμα­τος Patriot, προσήλθε χθες στην κλειστή συνεδρίαση της ειδικής διαρκούς επιτροπής εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ζητώντας από τους βου­λευτές που μετέχουν στην Επιτρο­πή να στηρίξουν την πρωτοβουλία με ευρύτατη πλειοψηφία.

Μετά από διαπραγμάτευση, που διήρκεσε περίπου ενάμιση χρόνο, το ΥΕΘΑ προχώρησε σε έναν επωφελή για το Ελληνικό Δημόσιο εξωδικαστικό συμβιβα­σμό, με τον οποίο επιλύεται η υπό­θεση των αντισταθμιστικών ωφε­λημάτων που συνόδευαν τη σύμ­βαση των «Patriot» το 1999 αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ - όπως για παράδειγμα έξι φουσκωτά σκάφη για τις Ειδικές Δυνάμεις.

Η εταιρία μετά την καταγγε­λία της σύμβασης από το Ελληνι­κό Δημόσιο είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ξεκινώντας μια πο­λύμηνη διαδικασία διαιτησίας, με τον κ. Καμμένο να ανακοινώνει χθες -σύμφωνα με πληροφορίες- στους βουλευτές της αρμόδιας επι­τροπής ότι είναι έτοιμος να φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα επι­λύει το ζήτημα και θα αποδίδονται 83.000.000 ευρώ ως αντισταθμιστικά οφέλη.

Πάντως ο Πάνος Καμμένος ξε­καθάρισε ότι οι ποινικές και αστι­κές ευθύνες όσων εμπλέκονται στην υπόθεση παραμένουν.

Του Δ. Αλειφερόπουλου
(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-08/06/2017)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ