Αρχική » , , , , , , » «Τσάκωσαν» τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων! Ενημερώνουν με sms για τα πρόστιμα

«Τσάκωσαν» τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων! Ενημερώνουν με sms για τα πρόστιμα


- 1.151.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων 
- Οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται με μήνυμα στη θυρίδα τους στο TAXISnet και αναμένεται να λάβουν και e-mail

- Τι αναφέρουν τα ειδοποιητήρια


Στην "παγίδα" της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έπεσαν 1.151.000 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Και τώρα, οι ιδιοκτήτες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους αν δεν θέλουν να έχουν περαιτέρω συνέπειες, αφού της υπόθεσης θα επιληφθεί η αστυνομία και θα αφαιρέσει τις πινακίδες.

Τα ανασφάλιστα οχήματα εντοπίστηκαν ύστερα από διασταύρωση και ήδη οι ιδιοκτήτες πήραν μήνυμα στη θυρίδα τους στο TAXISnet και αναμένεται να πάρουν μήνυμα και στο e-mail τους.

Το μήνυμα που έλαβαν ή θα λάβουν γράφει:

«Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη διασταύρωση που διενεργήθηκε στις 06/06/2017, του αρχείου του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων και του αρχείου των κυκλοφορούντων με ασφαλιστική κάλυψη κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 5α του Π.Δ. 237/1986, όπως ισχύει, προέκυψε ότι το ανωτέρω όχημά σας ήταν ανασφάλιστο. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του Π.Δ. 237/1986, όπως ισχύει.

Κατόπιν των ανωτέρω θα πρέπει να προβείτε άμεσα στην ασφάλιση του οχήματος, έχοντας προηγουμένως καταβάλει την αξία του προβλεπόμενου από τις ίδιες διατάξεις παραβόλου, ύψους διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.

Σας ενημερώνουμε ότι για την πληρωμή του οφειλόμενου παραβόλου έχει δημιουργηθεί παράβολο από την Α.Α.Δ.Ε. για κάθε Α.Φ.Μ. ιδιοκτήτη, το οποίο φέρει τον ίδιο αριθμό με τον αριθμό πρωτοκόλλου της παρούσας. Ανάκτηση και πληρωμή του μπορεί να γίνει μέσα από την εφαρμογή e-Παράβολο, στον ιστότοπο www.aade.gr.

Το παράβολο οφείλεται σε κάθε περίπτωση σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου μετά την ημερομηνία διασταύρωσης, ακόμα και αν το συμβόλαιο έχει συναφθεί πριν την ενημέρωση με την παρούσα επιστολή του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, απαιτείται η πληρωμή μόνο ενός παραβόλου.

Στις περιπτώσεις που μη ορθώς το όχημά σας περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, θα πρέπει, κατά περίπτωση, να ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:

Αν ήταν ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία διασταύρωσης, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην ασφαλιστική επιχείρηση στην οποία το έχετε ασφαλίσει, προκειμένου να γίνουν οι εκ μέρους της αναγκαίες ενέργειες.

Αν δεν σας ανήκε ποτέ ή έχει αλλάξει αριθμό κυκλοφορίας ή έχει διαγραφεί ή ήταν σε ακινησία κατά την ημερομηνία διασταύρωσης θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια για τη φορολογία σας Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος από την αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών, στην οποία έχει εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας του κ.λπ.).

Αν υπάρχει λάθος στα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας ή το όχημα δεν σας ανήκει πλέον, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια, κατά τα προαναφερθέντα, Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών.

Αν υποβλήθηκε αίτηση μεταβίβασης του οχήματος σε Κ.Ε.Π. και δεν έχει εκδοθεί ακόμα η νέα άδεια κυκλοφορίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του Κ.Ε.Π. για την υποβολή του αιτήματος μεταβίβασης.

Αν υπάρχει εξαίρεση της υποχρεωτικής ασφάλισης κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 3 του π.δ. 237/1986 (ΦΕΚ Α΄ 331), όπως ισχύει, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ., προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση που το όχημά σας εντοπίσθηκε και από την Αστυνομική Αρχή και επιβλήθηκαν οι ποινές και τα πρόστιμα της παρ.4 του άρθρου 5 και του άρθρου 12 του π.δ.237/1986, όπως ισχύουν, δεν απαιτείται η πληρωμή του παραβόλου των 250,00 ευρώ για την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Θα πρέπει όμως, πριν την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. προσκομίζοντας τη σχετική πράξη της Αστυνομικής Αρχής για τη γνωστοποίηση της εξαίρεσής σας από την υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου.

Τα παράβολα που δεν θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και αυτά που δημιουργήθηκαν για οχήματα που εξαιρέθηκαν κατά τα προαναφερθέντα από τον κατάλογο των μη ασφαλισμένων, ακυρώνονται αυτόματα.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας με τα προαναφερθέντα, μετά την παρέλευση διμήνου από την έκδοση της παρούσας, τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του οχήματός σας θα αποσταλούν στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις (αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας κ.λ.π.)».

(newsit.gr - Θανάσης Λυρτσογιάννης)

13 σχόλια:

 1. Να πως θα βγάζει πρωτογενές πλεόνασμα ο τσιπρας για να κάνει κοινωνική πολιτική. Έτσι θα εισπράξει 300.000.000€ από 1.150.000 ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Γιατί να τα ασφαλίζουμε ενώ δεν τα κινούμε και τα έχουμε παρκαρισμένα στο γκαράζ?Απο το Δεκέμβρη θα παραδώσω πινακίδες και όταν θα το χρησιμοποιώ θα πληρώνω τα τέλη και τα ασφάλιστρα με το μήνα. Πόσο αλητεία από αυτή την ΧΟΥΝΤΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ επιτέλους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλά τους κάνει τους μπαταξήδες, επειδή με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο την έβγαζαν καθαρή και δεν πλήρωναν, καιρός είναι τα λαμόγια να μάθουν να πληρώνουν ασφάλειες για τα ΙΧ, μπράβο στον Αλέξη που τους έχωσε πρόστιμο

   Διαγραφή
  2. Λαμογια να πεις αυτούς που μονίμως φοροδιαφεύγουν η φοροαποφεύγουν εξαιτίας των νόμων που έχει ψηφίσει αυτή η ΑΧΡΗΣΤΗ και όχι μόνο κυβέρνηση. Γιατί πάντα όταν θέλουν να γεμίσουν τα δημόσια ταμεία ψάχνουν μισθωτούς, συνταξιούχους ακίνητα και αυτοκίνητα.Ας τον ψηφίσουν οι ασφα-ληστές!!!!!

   Διαγραφή
  3. σωστό το μέτρο, οι ανασφάλιστοι παράνομοι είναι και πρέπει να πληρώνουν προστίματα

   Διαγραφή
  4. ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ, ΔΙΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΦΡΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ, ΧΩΡΙΣ ΛΑΣΤΙΧΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ, ΚΤΛ, ΧΑΟΣ, ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ, ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΘΕ 6 ΜΗΝΕΣ

   Διαγραφή
  5. Bρε λοβοτομημενε,μπαταχτσή αφού πάνε σα κότες και προσέχουνε πως καθε χρόνο στο επικουρικο κεφάλαιο αναγγέλονται 3000 ζημιες απο ανασφάλιστα?Ανοιξε την εφαρμογή του επικουρικού να δείς τι γινεται(www.epikef.gr).Η ΕΛΣΤΑΤ κάθε χρόνο αναφέρει πως γίνοντα 12 000 τροχαία σοβαρά ή ελαφρά.Ξέρεις τι ποσοστό είναι τα 3000 σε σύνολο 12000.Αλλά που να ξέρεις αγράμματε ανεγκέφαλε. Εμείς γιατί να πληρώνουμε στις ασφάλειες επιπλέον χρήματα και για ανασφάλιστο όχημα ; για τα λαμόγια........

   Διαγραφή
  6. Ξερεις τι ποσοστο ατυχηματων ειναι εικονικα (επικαλουνται ανασφαλιστα ) για να δικαιολογουν οι ασφαλιστικες εταιρειες εξοδα ωστε να φοροδιαφευγουν? Ψαγμενε εσυ καλοπληρωτη.Και καλα καποιος που εχει ενα αγροτικο και πληρωνε τελη ενω το ασφαλιζει 6 μηνες και δεν το ηξερε οτι θα πρεπει να εχει παραδωσει τις πινακιδες στο υπουργειο (οχι στην εφορια) και δεν το εκανε , ειναι λαμογιο?Το λαμογιο και τους μορφωμενους χαρακτηρισμους σου τις επιστρεφω.....

   Διαγραφή
  7. το αγροτικό το έχεις περάσει ποτέ ΚΤΕΟ και ποιό έτος, όσο για την ασφάλεια είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις τι προβλέπει η νομοθεσία, αλλά λες στο χωριό σιγά μην το ασφαλήσω, εδώ κυκλοφορούν άλλοι χωρίς πινακίδες, μην παριστάνεται τις παρθένες περιστερές, αλλά τα πράγματα, επειδή μέχρι σήμερα δεν γίνονταν έλεγχοι την σκαπουλάριζες τώρα σε έπιασαν και αντί να κάνεις την πάπια βγαίνεις και μιλάς

   Διαγραφή
 2. καλά τους κάνει ο Αλέξης, μπαταξήδες ήταν αυτοί και πονηροί, κάθε 6 μήνες έλεγχο και ραβασάκια στα λαμόγια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μνημονιακή υποχρέωση του Αλέξη και του Πάνου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΜΑΝΑΒΙΚΟ;

   Διαγραφή
 4. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΙΧ, ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΤΕΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ