Αρχική » , , , , , » «Φωτογραφική» προκήρυξη για αθλητές σε σχολές της ΕΛ.ΑΣ.

«Φωτογραφική» προκήρυξη για αθλητές σε σχολές της ΕΛ.ΑΣ.


Οι αθλητές μας που κατέκτησαν μετάλλια στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες και στα τελευταία παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών - γυναικών δεν θα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού. Η μόνη περίπτωση για να ενταχθούν είναι να είχαν πρωταγωνιστήσει σε διοργάνωση μέχρι την ηλικία των 13 ετών.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δημοσιεύθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την προκήρυξη [παρ.8 σελ. 10], μπορούν να εισαχθούν «χωρίς εξετάσεις και καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε οριζομένου αριθμού μέχρι 10 αθλητές/-τριες, οι οποίοι/-ες έχουν πετύχει αγωνιστική διάκριση...». Μόνο που αυτήν τη χρονιά στην προκήρυξη προστέθηκε κάτι νέο: Οι αθλητές πρέπει «να έχουν σημειώσει την απαιτούμενη διάκριση πριν από τις 08-10-2008 και β) να μην έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών (15-06-2017)». Δηλαδή, ο αθλητής ή η αθλήτρια πρέπει να έχει κατακτήσει κάποιο μετάλλιο μέχρι την ηλικία των 13 ετών, κάτι πολύ δύσκολο για τα περισσότερα αθλήματα.

Σύμφωνα με αυτή την προκήρυξη, θα μπορέσουν να φορέσουν τη στολή της Ελληνικής Αστυνομίας μόνο παιδιά που είχαν πετύχει διακρίσεις σε σχολικά πρωταθλήματα ή σε διοργανώσεις παίδων - παμπαίδων και που πιθανόν να έχουν σταματήσει τον αθλητισμό. Η προκήρυξη προκαλεί πολλά ερωτήματα, αποκλείει πρωτοκλασάτους αθλητές και κάποιοι από αυτούς τη χαρακτήρισαν «φωτογραφική». Μάλιστα, υπάρχει και μία πληροφορία ότι τα επόμενα χρόνια θα καταργηθεί η εισαγωγή αθλητών άνευ εξετάσεων στη Σχολή Αστυφυλάκων.

Σε ό,τι αφορά τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν μετάλλια στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες, κανένας από αυτούς δεν έχει το δικαίωμα να ενταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία. Οι Πετρούνιας, Στεφανίδη, Γιαννιώτης, Μάντης, Καγιαλής έχουν υπερβεί το 22ο έτος, ενώ η Αννα Κορακάκη πέτυχε την πρώτη της διάκριση μετά τα 14.

(ΚΑΘΜΕΡΙΝΗ 15/06/2017 – ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ)


1 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ,Ο ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΚΑΙ ο ΠΟΛΥΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ
    ΞΥΝΟΝΤΑΙ.Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΙΠΗΣ ΨΑΧΝΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ ΜΟ
    ΝΟΚΙΝΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ