Αρχική » , , , » Υπαξιωματικός ΠΝ γλίτωσε την περιουσία του με μία δικαστική απόφαση

Υπαξιωματικός ΠΝ γλίτωσε την περιουσία του με μία δικαστική απόφαση


Εν ενεργεία Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού κατάφερε να ρυθμίσει το χρέος του

Χαρά κι αισιοδοξία  έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Σητείας σε εν ενεργεία Υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ρυθμίζοντας  το χρέος του και σώζοντας όλη του την περιουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στην οποία απευθύνθηκε , από τις αρχές του έτους 2013, ο εν λόγω οφειλέτης,

Αναλυτικά, πρόκειται για  εν ενεργεία Υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ηλικίας 40 ετών , διαζευγμένο, χωρίς παιδιά, ζεi με τη μητέρα του (συνδράμοντας την λόγω προβλημάτων υγείας της),όπου είχε χρεωθεί παλαιότερα  σε μία  τράπεζα αλλά  και στο Τ.Π&Δ,  συνολικό  ποσό της οφειλής  του έφθανε  στα 49.829 ευρώ.

Εισόδημα που διαθέτει 1.110,00  ευρώ/μηνιαίως  από τον  μισθό του.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει:

α) κατοικία (ισόγειο όροφο ,διώροφης οικοδομής που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 160τ.μ ) ιδιοκτησίας  κατά 100% του ίδιου ευρισκόμενο, στην πόλη της Καλαμάτας.

β) διαθέτει ,Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, χαμηλής εμπορικής αξίας, περίπου 1.000 ευρώ.

Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο της  Σητείας με την υπαρ. 38/2016 απόφαση του, παρά τις ενστάσεις των πιστωτών (άρνηση της αίτησης, μάλιστα η τράπεζα, ζήτησε τη ρευστοποίηση της κινητής περιουσίας του οφειλέτη κ.α ) και:

- Δέχεται την αίτηση

- Ρυθμίζει τα χρέη του αιτούντος, σε μηνιαίες καταβολές των 350 ευρώ, εκάστη, για τρία χρόνια, ποσό το οποίο βρίσκεται μέσα στις οικονομικές του δυνατότητες.

- Εξαιρεί της εκποίησης την κύρια κατοικία του

- Χορηγεί περίοδο "χάριτος" για μία τριετία

- "Κουρεύει" χρέος κατά 15.120 ευρώ δηλ. κατά 30% περίπου ενώ

- Επιβάλλει στον  αιτούντα να καταβάλλει για την διάσωση της κατοικίας του επί 15 έτη (180 δόσεις) το ποσό των 122,56 ευρώ/εκάστη ,ικανοποιώντας αναλογικά τους πιστωτές του, μέχρι το 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου δηλαδή θα καταβάλλει μέχρι το ποσό των 22.059,53 ευρώ.

(cretalive.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ