Αρχική » , , , » Καλά τα νέα για τον Κανάρη F-464

Καλά τα νέα για τον Κανάρη F-464


Τελικά, φαίνεται ότι με τον Κανάρη F-464 τα πράγματα θα πάνε μάλλον κα­λά, αφού διαπιστώθηκε ότι η μόνη ζημιά που έπαθε το πλοίο αφορά το sonar του. Το δύσκολο -όπως γράφαμε και στο τεύ­χος Νοεμβρίου 2017 της Α&Δ- είναι να βρεθούν ανταλλακτικά του SQS-505A της Canadian Westinghouse, καθόσον πρόκειται για παλιά κατασκευή. Φαίνεται όμως ότι, μέσα στην ατυχία του, ο Κανάρης F464 είναι τυχερός. Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, που πήραν την υπό­θεση και ...«πατριωτικά», βάσιμα πιστεύ­ουν ότι η βλάβη μπορεί να αποκατασταθεί με ότι περισώθηκε από την πρόσκρου­ση, όσα υλικά υπάρχουν στις αποθήκες και λίγες αγορές κάποιων εξαρτημάτων.

Φυσικά πρέπει να γίνει πολύ δου­λειά -κι επ’ αυτού δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία- η οποία έχει ήδη ξεκι­νήσει. Υπηρεσιακοί παράγοντες είναι πε­πεισμένοι ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν σύντομα και το πλοίο θα είναι έτοιμο περί τα τέλη του προσε­χούς Απριλίου και θα μπορεί να αναλάβει επιχειρησιακά καθήκοντα, πριν από την έναρξη του καλοκαιριού. Οι ίδιοι πα­ράγοντες ξεκαθαρίζουν ότι ως προς το sonar, οι επιχειρησιακές δυνατότητες του πλοίου δεν θα είναι όπως πριν, αλλά σί­γουρα θα είναι της τάξης του 80 με 85%. Κι εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κανάρης F-464 εντάχθηκε στο Ολλανδι­κό Ναυτικό -ως Jan van Brakel F-825- στις 14.04.1983. Με άλλα λόγια, όταν θα είναι έτοιμος να «ξαναπιάσει δουλειά», θα είναι 35 ετών! Όχι και τόσο μικρός και κανονικά θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί. Κανονικά λέμε...

(ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-06/01/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


1 σχόλια:

  1. Καλά τα λέτε για το καράβι. Αυτά που θα τραβήξει το πλήρωμα μετά δεν λέτε. Ελέγχους και τα λοιπά, λες και φταίει αυτό για ότι εγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ