Αρχική » , , , , » Η υπερωριακή απασχόληση των Στρατιωτικών απασχολεί πλέον το Ευρωκοινοβούλιο (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Η υπερωριακή απασχόληση των Στρατιωτικών απασχολεί πλέον το Ευρωκοινοβούλιο (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς εξετάζουν στην Ευρώπη.

Τα πάνω – κάτω μπορεί να έλθουν στις Ένοπλες Δυνάμεις το θέμα της αμοιβής της υπερωριακής απασχολήσεως των στρατιωτικών, όχι τόσο ως προς το θέμα της αμοιβής τους, αλλά της συνεχόμενης υποχρεώσεώς τους να παρουσιάζονται στην δουλειά τους, μετά από υπηρεσία και εξαιτίας του όγκου δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων, που απορρέουν από αυτήν. Και μάλιστα στις περιπτώσεις αυτές δεν αμείβονται εξτρά.

Το θέμα λοιπόν της υπερωριακής απασχολήσεως των στρατιωτικών δεν είναι ασφαλώς κάτι νέο καθώς οι στρατιωτικοί που θέτουν το ζήτημα αναφέρονται στις εν καιρώ ειρήνης υποχρεώσεις τους και εργασιακές τους σχέσεις και όχι ασφαλώς σε περιόδους κρίσεως, πολέμου κλπ.

Πολλάκις όμως συμβαίνει να εργάζονται πέραν του κανονικού ωραρίου, χωρίς καμία απολύτως επιπρόσθετη αμοιβή. Συμφώνως με την ιστοσελίδα www.militaire.gr «ένας στρατιωτικός, ο κ. Φώτης Μπάτζιος είχε καταθέσει αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο, επικαλούμενος τη διάταξη του άρθρου 22 της οδηγίας 2003/88/ΕΚ σύμφωνα με την οποία ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί χωρίς συνέπειες να παράσχει εργασία, εφόσον έχει ήδη εργαστεί περισσότερες από 48 ώρες ανά επταήμερο».

Στην απάντησή της προς τον Φ. Μπάτζιο η Επιτροπή Αναφορών σημειώνει ότι έχει αρχίσει να εξετάζει το θέμα, θεωρώντας παραδεκτή την αναφορά «δεδομένου ότι το αντικείμενό της εμπίπτει στο πεδίο δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Η απάντηση της Επιτροπής Αναφορών αναφέρει ακόμη πως «η επιτροπή πιστεύει εξάλλου ότι τα θέματα που θίγονται πρέπει να υποβληθούν επίσης στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πεδίο αρμοδιότητας της οποίας εμπίπτει και αποφάσισε συνεπώς να τη διαβιβάσει στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων για ενημέρωση».

Κάντε κλικ (χρησιμοποιείστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για επόμενο ή προηγούμενο) στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση:


(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης - ΦΩΤΟ: stratiotikathemata.blogspot.gr)

2 σχόλια:

  1. Μήπως πρεπει να απασχολήσει τις ενώσεις οτι με το προσχημα υπερωριακης απασχόλησης πανε να επιβαλλουν στις ΕΔ -ΣΑ συνθήκες εργασίας ιδιωτικού τομέα με ότι αυτό συνεπαγεται για προσλήψεις και απολύσεις ? ΜΗΠΩΣ ?
    Μήπως τελικά ισχυει και το πλασάρουν πλαγιως ότι καταργείται σταδιακά εως το 2021 το ΥΠΕΘΑ και μετονομάζεται σε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ με ενσωματωση Σ.Α -ΕΔ ? Μιά σκέψη κάνουμε ΜΗΠΩΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός ήταν να ανοίξει η συζήτηση για το ωράριο των στρατιωτικών. Η θεωρία των τεμπέληδων στρατιωτικών που δουλεύουν μόνο 8 ώρες θα πρέπει να αντιμετωπιστεί θεσμικά. Οι στρατιωτικοί κρίνονται με το έργο που παράγουν και όχι με το πόσο ανάβουν τα φώτα. Δυστυχώς οι ηγεσίες προωθούν την αμισθί υπερωριακή εργασία ως υποδειγματικό τρόπο του σωστού επαγγελματία. Για αυτό ακριβώς τον λόγο οι ένοπλες δυνάμεις δεν παράγουν αποτέλεσμα ανάλογο της προσφοράς εργασίας. Το δόγμα "κάθησε μέσα μέχρι να φύγει ο στρατηγός" κατέστρεψε τις ένοπλες δυνάμεις. Η υπερκατανάλωση ρεύματος από τους στρατιωτικούς ήρθε η ώρα να κοστολογείται. Επίσης αυτός που ζητά εργασία πέρα του ωραρίου να καταβάλει το κόστος. Η θεωρία "τον Μάρτιο τα λέμε" είναι ανήθικη, ανέντιμο και ύπουλη. Το Μ....α γίνεται , καλό θα είναι να εφαρμοστεί στο ωράριο των στρατιωτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ