Αρχική » , , , , , , , , » Νέα δέσμευση Καμμένου για στέγη σε κάθε Στρατιωτικό

Νέα δέσμευση Καμμένου για στέγη σε κάθε Στρατιωτικό


Έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το 2018.

Η στέγαση και η περίθαλψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μπαίνουν σε πρώτο πλάνο για την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τον Πάνο Καμμένο να προχωρά σε εξαγγελίες για τους τρεις κλάδους.

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί η πρωτοβουλία του ΓΕΣ να ανακηρύξει το 2018 σε έτος Μέριμνας Προσωπικού, με τον κ. Καμμένο να διευκρινίζει: «Έτος μέριμνας για το προσωπικό δεν σημαίνει μόνο τα οικονομικά αλλά σημαίνει και όλο αυτό το πακέτο που διαμορφώνουμε σε σχέση με τις διευκολύνσεις που δίνονται στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρώτο στόχο τη στέγαση». Όπως έκανε γνωστό, ο αριθμός των 20 με 30 οικημάτων που αποδίδονταν στους δικαιούχους έφτασε σταδιακά στα 100, ανήλθε στα 400, ενώ φέτος «θα ξεπεράσουμε τα 3.000 σπίτια που δίνονται στους αξιωματικούς, στους υπαξιωματικούς, στους ΕΠΟΠ».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε την τεράστια πίεση που υφίστανται όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμε­ων σε αυτόν τον τομέα και σημείωσε: «Ιδίως στους υπαξιωματικούς, που αναγκάζονται να πληρώνουν πάνω από το 50% του μισθού τους για να μπορέσουν να βρουν στέγη». Δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα της στέγης θα έχει τακτοποιηθεί στο σύνολο της Επικράτειας και πρόσθεσε με νόημα: «Έχουμε φτάσει σε υψηλά ποσοστά. Σε ορισμένα μέρη με μεγάλη επιτυχία» και συγκεκριμένα στον Έβρο, όπου πραγματοποιούνται συνεχείς κατασκευές σπιτιών.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αξιοποιώντας τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, προχωρά στην ενί­σχυση του προϋπολογισμού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που υπάγονται σε αυτό. Το βάρος, όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, δόθηκε στα νοσοκομεία: «Ήδη στο ΓΝΑ, μέσα στους επόμενους μήνες έχουμε αντικατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού. Το ίδιο συμβαίνει και στο 401 ΓΣΝΑ και στο νοσοκομείο του Ναυτικού, θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε τη δημιουργία μιας διακλαδικής παιδιατρικής κλινικής και παράλληλα τη δημιουργία ειδικών κλινικών όπως κάναμε με το ΠΝ με την κλινική τε­χνητής γονιμοποίησης».

Καταλήγοντας ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως «η προ­σπάθεια εξοικονόμησης πόρων στο υπουργείο ήταν μια προσπάθεια που έχει ακόμη πάρα πολύ μέλλον. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων. Μόνο και μό­νο το πρόγραμμα που ξεκινήσαμε πιλοτικά για το ρεύμα, για την εξοικονόμηση πόρων από το ρεύμα, με την αντικατάσταση των λαμπτήρων παλιάς τεχνολογίας, αναμένεται να αποδώσει δεκάδες εκατ. ευρώ».

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-29/12/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΕΣ Μ@Λ@ΚΙ€Σ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου "Μακεδονία" και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λεφτά θέλουμε όχι στέγη...τα παραπήγματα γκαρσονιέρες δεν είναι για οικογένειες...που φτιάξατε τζάμπα με το μηχανικό...να πάει να μείνει ο Καμμένος εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ