Αρχική » , , , , » Δεν δόθηκε «εκ παραδρομής» το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας σε Στρατιωτικούς

Δεν δόθηκε «εκ παραδρομής» το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας σε Στρατιωτικούς


«Καψώνια» με μειωμένους μισθούς σε στρατιωτικούς

Σε μία πολύ σοβαρή καταγ­γελία, «ντυμένη» βεβαίως με την απαραίτητη υπη­ρεσιακή -στρατιωτική- «ευγένεια» προέβη με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) προς την πολιτι­κή ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις 29 Δεκεμβρίου 2017.

Η καταγγελία αφορά το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί οι οποίοι υπηρε­τούν στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας και οι οποίοι δικαιούνται το «επίδομα αυξημένης επιχειρη­σιακής ετοιμότατος μονάδων», που αφορά όσους αποδεδειγμένα εργά­ζονται κατά τις νυχτερινές ώρες και τους χορηγείται ειδική αποζημίωση ύψους 2,77 ευρώ/ώρα, δεν το είδαν στη μισθοδοσία τους του Ιανουαρί­ου 2018.

Έτσι οι στρατιωτικοί αυτοί έλα­βαν ακόμα πιο πολύ μειωμένο τον μισθό τους απ΄ όσο περίμεναν βά­σει των προβλέψεων του νέου νό­μου 4472/2017.

Στο έγγραφο της αυτό η ΠΟΕΣ, αφού επισημαίνει μάλλον ειρωνικώς ότι «μάλλον εκ παραδρο­μής» δεν υπολογίστηκε τη επίδομα, παρακαλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για τη «με αναδρομική (από 01.01.2017 εξ όσων γνωρίζου­με) καταβολή του επιδόματος πα­ραμεθορίου και της ειδικής απο­ζημίωσης της εργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες, παρέμβετε για την καταβολή των υπολειπόμενων μη­νών του επιδόματος αυξημένης επι­χειρησιακής ετοιμότητος».

«Μέχρι και σήμερα (σ.σ.: την ήμερα που γραφόταν η επιστολή) δεν είχε εισέτι εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση, αν και από 1/1/2018 ο μισθός των Ελλήνων στρατιωτικών καταβάλλεται με τις προβλέψεις του νέου σχετικού νό­μου, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος παραμεθορίου (μηνι­αίο επίδομα ύψους 100 ευρώ), χωρίς την καταβολή του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας σημειώνεται στη σχετική επιστολή της ΠΟΕΣ.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι το θέμα της υπερωριακής απασχό­λησης των στρατιωτικών, όχι τόσο ως προς το θέμα της αμοιβής τους, αλλά της συνεχόμενης υποχρέω­σης τους να παρουσιάζονται στη δουλειά τους, ύστερα από υπηρε­σία και εξαιτίας του όγκου δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων, που απορρέουν από αυτήν, εξετάζεται πλέον στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τη μεμο­νωμένη προσφυγή στρατιωτικού σε αυτό και της απάντησης της Επιτρο­πής Αναφορών αυτού προς τον προσφεύγοντα στρατιωτικό.

Από τον ΛΕΩΝΙΔΑ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]
(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-03/01/2018)
 

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ