Αρχική » , , , » Μειώσεις έως 40% στις συντάξεις από «κόλπο» προσωπικής διαφοράς. Τι ισχύει για αποστράτους

Μειώσεις έως 40% στις συντάξεις από «κόλπο» προσωπικής διαφοράς. Τι ισχύει για αποστράτους


Το «κόλπο» της προσωπικής διαφοράς που θεσμοθετήθηκε με το νέο Ασφαλιστικό, γνωστό και ως «νόμο Κατρούγκαλου», μπορεί να γυρίσει... μπούμερανγκ και να προκαλέσει πολύ χειρότερες περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις.

Ενώ ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε οι περικοπές να περιορίζονταν στο 18%, είναι πιθανό να προκύψει και «δεύτερος γύρος» μειώσεων οδηγώντας ακόμα και στο 40% τις απώλειες στις συντάξεις από το 2019 και μετά. Αιτία το γεγονός ότι με βάση πιο πρόσφατη νομολογία η προσωπική διαφορά καταργείται και απλώς διατηρείται η δέσμευση για μειώσεις έως 18%. Όμως επειδή το νέο μοντέλο περικοπών, πριν καλά – καλά εφαρμοστεί, είναι διάτρητο, είναι πιθανό να οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές, από αυτές που αρχικά είχαν εξαγγελθεί.

Με τη διαδικασία του επανυπολογισμού των υφιστάμενων συντάξεων να έχει ολοκληρωθεί, διαπιστώθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις προκύπτουν έως και 40% μικρότερες συντάξεις, από το νέο τρόπο υπολογισμού. Το δεδομένο αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε ανάλογη μείωση, αν οι Θεσμοί πιέσουν προς τούτο. Άλλωστε η διάταξη περί προσωπικής διαφοράς δεν θα υφίσταται, συνεπώς ούτε και ο περιορισμός που είχε θεσπίσει…

Από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει έως τώρα στο υπουργείο Εργασίας, οι μειώσεις που διασώζονται σε πρώτη φάση από την προσωπική διαφορά, αλλά είναι άγνωστο εάν θα αποφευχθούν τελικά, καταγράφονται ως εξής:

• Μείωση 40% για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ.

• Μείωση 30% για συνταξιούχους του Δημοσίου (πολιτικούς και ειδικών μισθολογίων).

• Μείωση 5% ως 20% για τους απόστρατους.

• Μείωση 30 % για συνταξιούχους του ΙΚΑ.

• Μείωση 25% για συνταξιούχους των ΔΕΚΟ και τραπεζών.

• Μείωση 40% για τις επικουρικές συντάξεις.

(dikaiologitika.gr - Αγγελόπουλος Βασίλης)


2 σχόλια:

  1. Ο νοικοκύρης προυπολογίζει και κανονίζει τις δουλειές του για να είναι σωστός. Δεν έχει δε άλλες δυνατότητες όταν βγαίνει στη σύνταξη πλην της συντάξεως του, στις περισσότερες περιπτώσεις. Γι΄αυτό και η μέχρι πρότεινος ισχύουσα νομοθεσία προστάτευε τις συντάξεις όπως οφείλει κάθε δημοκρατικό κράτος δικαίου με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες του.
    Άρα;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΦΤΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ. ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 37 % ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 20 %, ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΖΙΝΟ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΤΛ, ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΖΙΝΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ !!!!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ