Αρχική » , , , , , » Καλαμάτα: Επιβεβαίωση του διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πιλότων από τον Α/ΓΕΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλαμάτα: Επιβεβαίωση του διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης πιλότων από τον Α/ΓΕΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Γράφτηκε από τον Γιάννης Σινάπης

Την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας μαζί με αυτό του Αράξου σε διεθνή κέντρα βασικής εκπαίδευσης αέρος και επιχειρησιακής ικανότητας, επιβεβαίωσε χθες ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας - αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Η επιβεβαίωση έγινε από τον Αρχηγό με την ημερήσια διαταγή του για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, που αναγνώστηκε χθες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, στην 120 ΠΕΑ και σε άλλες πανηγυρίζουσες μονάδες της χώρας.Στην ίδια διαταγή ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε πως η Πολεμική Αεροπορία είναι ο βασικός εκφραστής της στρατιωτικής μας ισχύος κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό της έργο. Επιβεβαίωσε πως “πυλώνας της στρατηγικής μας ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας“ και πρόσθεσε: «Η Πολεμική Αεροπορία επιδιώκει την απόλυτη υλοποίηση της αποστολής της που είναι να πετάει, να μάχεται και να νικάει, όταν και όπου χρειαστεί. Ας γίνει κατανοητό από φίλους και εχθρούς κάτι που αποδείξαμε πολλές φορές, πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί».


Στον επίσημο χθεσινό εορτασμό για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελο Μιχαήλ, στην 120 ΠΕΑ, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος προέστη στη δοξολογία. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και το προσωπικό της μονάδας, πολιτικό και προσωπικό, με οικοδεσπότη το διοικητή της σμήναρχο (Ι) Χρήστο Πεταλά.

Η εκδήλωση του επίσημου εορτασμού ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη από την ομάδα επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 «Δαίδαλος». Η επίδειξη αυτή έχει προγραμματιστεί σήμερα και αύριο στις 11 το πρωί, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως και μεθαύριο Κυριακή και η 120 ΠΕΑ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό: Σήμερα, αύριο και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Στο χώρο του εορτασμού λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα, ενώ προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52+Adv, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 και Τ-6 και ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης ΑΒ-205.

Γ.Σ.

(ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ