Αρχική » , , , , , » Όλα δείχνουν ότι τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά στα Ειδικά Μισθολόγια. Διαβάστε τις λεπτομέρειες

Όλα δείχνουν ότι τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά στα Ειδικά Μισθολόγια. Διαβάστε τις λεπτομέρειες


Όπως αναρτήσαμε χθες (ΕΔΩ), αλλά και σύμφωνα με το onalert.gr (ΕΔΩ) και με ρεπορτάζ του iatropedia.gr (ΕΔΩ):

Στο τέλος Νοεμβρίου θα δουν στους λογαριασμούς τους τα αναδρομικά τα ειδικά μισθολόγια και οι συνταξιούχοι συνάδελφοί τους. Η Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Τρίτη (20 Νοε 2018) και να ανοίξει το δρόμο για την καταβολή των χρηματικών ποσώνΕντός λοιπών δύο (2) εβδομάδων θα έχει τελειώσει το ζήτημα των αναδρομικών, καθώς τα οφειλόμενα ποσά θα αποδοθούν στους δικαιούχους εντός του Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε και προχθές η ΥΦΕΘΑ κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά από την 1η Στρατιά (ΕΔΩ).

Βέβαια, άγνωστο παραμένει αν η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μαζί με την μισθοδοσία ή ξεχωριστά (εφάπαξ καταβολή χρηματικού ποσού).

Αυτό που μένει πλέον να δούμε είναι η έκδοση των απαραίτητων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) και στη συνέχεια των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων, οι οποίες είναι πιθανόν να εκδοθούν εντός της επόμενης εβδομάδας, ίσως ακόμα και την Τρίτη (20 Νοε), συμπίπτοντας έτσι και με την αντίστοιχη Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπ. Οικονομικών και του Υπ. Υγείας που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iatropedia.gr θα εκδοθεί τη συγκεκριμένη ημέρα.

Οι εξελίξεις αυτές, απομακρύνουν σημαντικά τα άλλα δύο πιο απαισιόδοξα σενάρια που υπήρχαν και ήθελαν την καταβολή των ποσών να γίνεται στα μέσα Δεκεμβρίου ή στην χειρότερη περίπτωση στα τέλη του επόμενου μήνα, εξαιτίας πιθανόν γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, σε καμία περίπτωση δεν «παίζει» πλέον το σενάριο καταβολής των ποσών στο τέλος Δεκεμβρίου, καθώς κύκλοι του ΥΠΕΘΑ δηλώνουν κατηγορηματικά ότι το ζήτημα των αναδρομικών θα έχει λήξει πριν τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το ποσό που έχει εγγραφεί συνολικά στον Π/Υ ανέρχεται στο 1,4 δισ. ευρώ, ενώ μετά τις κρατήσεις διαμορφώνεται στα 820 εκατομμύρια ευρώ και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας του.

Επίσης δεν τίθεται κανένα θέμα συμψηφισμού από οφειλές προς το δημόσιο (ΕΔΩ).

Σημειώνεται, ότι στο νόμο (ΕΔΩ) με το οποίο επιστρέφονται τα αναδρομικά ορίζεται ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.

17 σχόλια:

 1. Με το εφαπαξ τι θα γινει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τίποτα δεν θα γίνει... Δεν πέρασε στο νόμο ο επανυπολογισμός...

   Διαγραφή
  2. δεν αλλάζουν οι μισθοί τότε, άρα τίποτα, μόνο δικαστικώς μπορείς να ελπίζεις μετά από 4 χρόνια να δικαιωθείς .....

   Διαγραφή
  3. ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ,ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΡΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑ;ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΚΥΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΣ

   Διαγραφή
  4. διάβασε το ΦΕΚ που εκδόθηκε, δεν μπορεί η ΚΥΑ άλλα να λέει, μόνο αναδρομικά θα δώσουν οι μισθοί παραμένουν οι ίδιοι, δεν αλλάζουν, οι μισθοί και τα επιδόματα από 8/2012 έως τέλος του 2016 αλλάζουν μόνο για τον υπολογισμό των αναδρομικών

   Διαγραφή
  5. στην ΚΥΑ θα καθορίζονται λεπτομέρειες για τα αναδρομικά, πότε θα δοθούν, τι κρατήσεις θα έχουν, κτλ, στη τροπολογία που ψηφίστηκε τα αναδρομικά αφορούν μόνο αποδοχές μισθού ή και σύνταξης, όχι εφάπαξ και μερίσματα, διότι αποσυνδέθηκαν από την αλλαγή του μισθολογίου (δίδονται ως αποζημίωση χωρίς κατάργηση του ισχύοντος μισθολογίου).
   ΠΑΙΧΤΑΡΑ, σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε 7-11-2018 στη Βουλή, δεν θα αλλάξει αναδρομικά το μισθολόγιο που ίσχυσε μέχρι 31-12-2016 και συνέπεια δεν αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις των απόστρατων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Από την στιγμή που δεν αναπροσαρμόζονται οι μισθοί και οι συντάξεις δεν υπάρχει έρεισμα για τα ταμεία να εκδώσουν συμπληρωματικό εφάπαξ, σε όσους αποστρατεύθηκαν μετά τον 8/2012.

   Διαγραφή
  6. Θα τα υπολογίσουν,συναδελφε,σαν να άλλαξαν,αλλά δεν θα αλλάξουν.
   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ έτσι;

   Διαγραφή
  7. Με βάση την ερμηνεία του Δημοσίου η αλλαγή του καθεστώτος στον υπολογισμό των συντάξεων κλείνει οριστικά την όποια διεκδίκηση αναδρομικών με βάση το νέο ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

   Διαγραφή
  8. Ανώνυμε, με όσα έγιναν γνωστά από τις συζητήσεις των τεχνοκρατών της Ευρωζώνης, δεν υπήρξαν ενστάσεις για τη μη περικοπή των παλαιών συντάξεων το έτος 2019, για τα επιδόματα μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει τίποτα προφανώς θα περικοπούν (επίδομα γάμου, επίδομα τέκνων). Ο επαναυπολογισμός των παλαιών συντάξεων φαίνεται ότι θα γίνει το 2019, διότι θέλουν να αποφύγουν και τις αγωγές που καταθέτουν οι συνταξιούχοι για τα δώρα, για τους ν. 4051/2012, 4093/2012, για την εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ), κτλ για τα επόμενα έτη (2019,2020,2021,2022, κτλ) να μην πληρώνουν αναδρομικά σ’ αυτούς όταν θα εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις και κερδίσουν τα δικαστήρια. Τώρα κατά πόσο θα είναι συνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου θα το δήξει το ΣτΕ όταν εκδώσει την απόφασή του.
   Εάν καταργηθεί οριστικά ο νόμος Κατρούγκαλου ο επαναυπολογισμός των παλαιών συντάξεων και η περικοπή των προσωπικών διαφορών τότε θα έχουμε στο ασφαλιστικό σύστημα συνταξιούχους δύο ταχυτήτων, τους νέους συνταξιούχους με χαμηλές συντάξεις έως 35 % και παλαιούς με υψηλές αποδοχές.
   Το θέμα που ανοίγει μετά είναι ότι την ίδια μεταχείριση θα πρέπει να έχουν και οι νέοι συνταξιούχοι που αποχώρησαν μετά της 13/5/2016 αφού αρκετοί από αυτούς θα διεκδικήσουν δικαστικά τις διαφορές. Άρα για όλους όσοι εξήλθαν από 13/5/2016 και μετά ο μόνος δρόμος της ακύρωσης των μειώσεων είναι οι μαζικές προσφυγές στη Δικαιοσύνη και κυρίως στο ΣτΕ, ώστε να διεκδικήσουν αναδρομικά από τις περικοπές συντάξεων τους και την ίση μεταχείριση με τους παλαιούς συνταξιούχους.................

   Διαγραφή
 2. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού το λέει: "Στο τέλος Νοεμβρίου θα δουν στους λογαριασμούς τους τα αναδρομικά τα ειδικά μισθολόγια και οι συνταξιούχοι συνάδελφοί τους..."

   Διαγραφή
 3. ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ;; Η' ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ .....ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον έτσι, με ξεχωριστή καταβολή.
   Για τους στην ενέργεια 24//11 η πίστωση.
   Για του απόστρατους 29/11 η πίστωση.
   Δεν θα εκδοθούν προφανώς νέα ενημερωτικά μισθών και συντάξεων γιατί δεν θα φορολογηθουν ως εισόδημα έτους 2018 (αυτό μας ελεέλε)
   ΔΗΛΑΔΗ:η καταβολή των αναδρομικών θα ακολουθήσει την πίστωση μισθών κ συνταξεων όπως αυτές κανονικά πιστωνονται κάθε μήνα.
   Έτσι εγώ το καταλαβαίνω και μάλλον το καταλαβαίνω σωστά.

   Διαγραφή
 4. Δεν αλλαζει τοποτα στους μιστους και στις συνταξεις.Δυστυχως φιλοι μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή


 5. Στο ερώτημα «τι θα γίνει με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τα ποσά που θα λάβουν από τον Ιανουάριο οι συνταξιούχοι», σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Εργασίας, η απάντηση συμπυκνώνεται στα εξής: «Περίπου 570.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που πήραν σύνταξη πριν από τις 13 Μαΐου του 2016 θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω της ενσωμάτωσης του επιπλέον ποσού που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεων». Ο νόμος Κατρούγκαλου έλεγε ότι οι συντάξεις επανυπολογίζονται και αν είναι μικρότερες με τον νέο νόμο, τότε το επιπλέον ποσό της διαφοράς θα καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά. Το ποσό αυτό θα επιμεριστεί σε 5 ισόποσες δόσεις.

  Τι θα γίνει με όσες συντάξεις ο επανυπολογισμός βγάζει περικοπές; Σε αυτές τις περιπτώσεις των περίπου 1.400.000 συντάξεων τα ποσά θα συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά και μετά την 1/1/2019 μέχρι και το τέλος του 2022 και θα αναγράφεται στα εκκαθαριστικά η «αρνητική διαφορά». Τι σημαίνει αυτό; Ότι με βάση τη νομοθεσία, μετά την 1/1/2023 αυτοί που θα έπρεπε να υποστούν τις περικοπές από τον επανυπολογισμό δεν θα λάβουν καμία τιμαριθμική αύξηση στις συντάξεις τους μέχρι αυτές να εξομοιωθούν με το ποσό του επανυπολογισμού.
  Του Στέλιου Παπαπέτρου
  https://www.naftemporiki.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ετσι και δοθεί η εφάπαξ καταβολή αναδρομικών στους αποστράτους και δεν επιμερισθούν φορολογικά στα έτη που γεννάται η απαίτηση, όπως θα γίνει μάλλον στους ε.ε, αλλά θα δηλωθούν στην φορολογική δήλωση του 2018,τυχόν ποσά που υπερβαίνουν την φορ.δήλωση Εισοδήματος 2018 το ποσό των 20.000,{Φ.Σ.22%} βάλτε στην άκρη για καταβολή 30% επι των αναδρομικών που θα λάβετε.(φορ.συντελεστής 29% +Εισφ. αλληλεγ, κλπ.
  Οι Ενώσεις Αποστράτων, τι λένε για αυτή την εκδοχή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ