Αρχική » , , , » Γιατί η «αυτοκάθαρση» της αστυνομίας είναι μονόδρομος και η μόνη «επιλογή»!!!

Γιατί η «αυτοκάθαρση» της αστυνομίας είναι μονόδρομος και η μόνη «επιλογή»!!!


1. Διαβάζουμε στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. για τις συλλήψεις «αστυνομικών» που καταλαμβάνονται να διαπράττουν σοβαρές εγκληματικές πράξεις:... «Ενας 40χρονος υπαρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του νομού Καστοριάς, συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν πάνω από 120 κιλά κάνναβης και δύο Kαλάσνικοφ». Επίσης... «Χειροπέδες σε Διοικητή Αστυνομικής Υπηρεσίας από τους "Αδιάφθορους" της ΕΛ.ΑΣ».

2. Ακολούθησε το προκλητικό σχόλιο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλου: «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει εξάρθρωση μεγάλης σπείρας και να μην υπάρχει στη σύνθεσή της αστυνομικός... Μαζί με τις πάμπολλες περιπτώσεις διαφθοράς στους κόλπους του στρατού αλλά ιδιαίτερα της εκλλησίας (καμία έκπληξη για μένα), αποδεικνύεται περίτρανα ο αυτοματισμός εμπέδωσης του ακροδεξιού «Πατρις-θρησκεία-οικογένεια» σε μεγάλη μερίδα του λαού, αφού οι παραπάνω θεσμοί απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης τους σε διάφορες μετρήσεις «κοινής γνώμης»».

3. Δυστυχώς η εικόνα αυτή καταστρέφει όλη την προσπάθεια που καταβάλουν οι αστυνομικές δυνάμεις για να εξασφαλίσουν «το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια». Όλες οι επιτυχίες τους καλύπτονται και «ξεχνιούνται» από τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές. Και τούτο γιατί «η καλή εικόνα σχηματίζεται δύσκολα και καταστρέφεται εύκολα».

4. Γι΄αυτό, περισσότερο και από την όποια κακόπιστη και κακόβουλη κριτική, πρέπει να μας εξοργίζει η εγκληματική συμπεριφορά ορισμένων επίορκων "αστυνομικών", αφού καταστρέφουν την καλή εικόνα της Αστυνομίας, επειδή τα ακολουθούντα δυσμενή σχόλια και η έντονα αρνητική προδιάθεση λειτουργούν στη συλλογική συνείδηση βάσει του γένους του δράστη, δηλαδή της ιδιότητάς του ως αστυνομικού και όχι βάσει του προσώπου του.

5. Κατά συνέπεια η «αυτοκάθαρση» αποτελεί μονόδρομο. Αποτελεί τη μόνη «επιλογή»!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ