Αρχική » , , , » Ανακοίνωση ΕΑΑΣ για την «κρυφή» κράτηση 0,20€ του άρθρου 102 Ν.4387/2016

Ανακοίνωση ΕΑΑΣ για την «κρυφή» κράτηση 0,20€ του άρθρου 102 Ν.4387/2016


Φέρεται σε γνώση των μελών της Ε.Α.Α.Σ. και με αφορμή προαιρετική μηνιαία κράτηση ποσού 0,20 € (άρθρ.102 του N.4387) επί όλων των συντάξεων, πολιτικών, στρατιωτικών, πολεμικών, που χορηγούνται από το Δημόσιο και που αποδίδεται στον λογαριασμό κοινωνικής πολιτικής του Ν.4114/13, υπέρ της ενίσχυσης ομοσπονδιών –σωματείων- συνομοσπονδιών συνταξιούχων, ότι η Ένωση, διά του οικονομικού μέλους της, επισκέφθηκε την 21η Σεπ 2016 την Γενική Δνση Συντάξεων του Γ. Λ. Κ. όπου ο αρμόδιος Δντής μας διαβεβαίωσε ότι η εν λόγω κράτηση δεν αφορά τα μέλη των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών.

Πέραν τούτου, η Ε.Α.Α.Σ την 06 Σεπ 2016 κατέθεσε αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Σ.τ.Ε κατά της υπ’ αριθμ.26083/887/2016 (Φ.Ε.Κ 1605/Β/07-6-2016 Κ.Υ.Α του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών) με τίτλο «Αναπροσαρμογή κύριων συντάξεων-Προστασία καταβαλλομένων συντάξεων» καθώς και κατά κάθε άλλης συναφούς, προγενέστερης ή μεταγενέστερης πράξεως ή παραλείψεως της Διοικήσεως.

Η ακύρωση αίτησης έγινε καθώς το επίμαχο νομοσχέδιο περιλαμβάνει άρθρα τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τις συντάξεις και χρήζουν καταργήσεως.

Κατόπιν αυτού παρακαλούνται τα Παραρτήματα για την περαιτέρω ενημέρωση των μελών τους, κατόπιν αυτής της Ε.Α.Α.Σ., η οποία είναι πάντοτε ΨΥΧΡΑΙΜΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΗ και ΑΚΡΙΒΗΣ.

Εκ του Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ.

6 σχόλια:

 1. Δεν μας τα λέει καλά η ΕΑΑΣ. Δεν γνωρίζουν ότι η κράτηση αφορά και τις στρατιωτικές συντάξεις; Τι σημαίνει ότι "η κράτηση δεν αφορά τα μέλη των ενώσεων αποστράτων;" Μας δουλεύουν; Τελικά τι προτείνει η ΕΑΑΣ; Να υποβάλλουμε αίτηση όσοι δεν συμφωνούν με την παρακράτηση ή όχι; Για του λόγου το αληθές, ήδη έχει επιβληθεί η κράτηση του 0,20€ για 4 μήνες. Δέστε εδώ: http://enstoloi.net/allages-stis-kratiseis-tis-syntaxis/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εννοεί ότι η ΕΑΑΣ δεν πέρνει σεντς από την κράτηση αυτή που είναι υπέρ των ενώσεων των συνταξιούχων

   Διαγραφή
 2. Καλά τι γίνεται? Την δουλεύουν την ΕΑΑΣ από το ΓΛΚ?
  Εμένα μου κάνανε κράτηση και μάλιστα χωρίς να αιτιολογείται.Αυτό δεν ξαναέχει γίνει στα χρονικά.Να σου κρατάνε από τη σύνταξη και να μην το γράφουνε στο ενημερωτικό. ΒΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ
  Τι κάνουν οι ενώσεις??????????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μην περιμενετε κατι σοβαρο απο την ΕΑΑΣ!!!Οι ανθρωποι για αλλη δουλεια ειναι εκει!!!Τι δεν καταλαβατε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ....ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η κράτηση αυτή που γίνεται δεν έχει ουδεμία σχέση με τις ενώσεις αποστράτων, θα δίνονται σε άλλες ενώσεις συνταξιούχων, π.χ. του ΙΚΑ, άρα δεν θα πρέπει κανείς απόστρατος να το δεχθεί, γι’ αυτό προτείνεται να αποστείλουν οι απόστρατοι την αίτηση στο ΓΛΚ για να καταργηθεί. Ο Κατρούγκαλος προφανώς ήθελε να υποστηρίξει ειδική κατηγόρια συνδικαλιστών με αυτή την ενέργεια, απαράδεκτος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ