Αρχική » , , , , » Ο Πρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ ενημερώνει για τις κρατήσεις σχετικά με την Υγειονομική Περίθαλψη των Αποστράτων

Ο Πρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ ενημερώνει για τις κρατήσεις σχετικά με την Υγειονομική Περίθαλψη των Αποστράτων


- Το θέμα για τους λανθασμένους υπολογισμούς της μειώσεως υπέρ υγειονομικής περίθαλψης, το είχαμε ως Σύνδεσμος επισημάνει προ 2ετίας και μάλιστα με δική μας πρωτοβουλία εκπονήθηκε μέσω Συντονιστικού των 3 Ε.Α.Α. σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες αρχές. Το θέμα εθίγετο κατ΄εξακολούθηση & στις επισκέψεις-συναντήσεις μας, με τους Υπουργούς Κοινωνικής εργασίας και ασφάλισης, μέχρι την τελική μας δικαίωση.

- Και η σχετική εγκύκλιος του ΙΚΑ που αναρτήσαμε προσφάτως, κάνει λόγο για καταβαλλόμενο ποσό, μειωμένο από τα ποσά κρατήσεων υπέρ εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων ν. 3865/10 και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ν.3986/2011, ότι δλδ προβλέπετο και στο νόμο 4387/2016.

- Στο ενημερωτικό Οκτωβρίου 2016 οι απόστρατοι είδαν μείωση του ποσού της υγειονομικής περίθαλψης, καθόσον πλέον από το τελικό σύνολο-υπόλοιπο προ φόρων, αφαιρούνται οι 2 ανωτέρω εισφορές και το ποσό που προκύπτει πολλαπλασιάζεται με το 6%.

- Το θέμα που ανακύπτει, είναι το πως ερμηνεύεται πλέον το «καταβαλλόμενο» ποσό (αφού αυτός ο όρος προϋπήρχε από το ν.2084/92) και πως κατά την άποψή μας θα πρέπει, όπως έχουμε γράψει από καιρό στο Σύνδεσμό μας, να αναζητηθούν και τα προβλεπόμενα ...αναδρομικά !!!

Υ.Γ. Για το αναδρομικά παρακρατηθέν ποσόν (από 1-7-2016 εισφορά ύψους 0,20 € μηνιαίως επί όλων των συντάξεων, η οποία θεσπίστηκε με το άρθρο 102 του Ν.4387/16), στην ανάλυση του ΓΛΚ (ενημερωτικό) αυξάνεται το σύνολο των κρατήσεων χωρίς όμως να φαίνεται πουθενά αυτό το ποσό! Σημειώνεται ότι η κράτηση αυτή είναι προαιρετική και επιβλήθηκε για την οικονομική ενίσχυση των Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνομοσπονδιών Συνταξιούχων, ενώ αποδίδεται στον Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής του άρθρου 34 του Ν.4144/2013.

Υ.Γ.2. Αναμένεται επίσης από το ΓΛΚ η αναβάθμιση της εφαρμογής υπολογισμού του Φόρου Εισοδήματος, για τους εγγάμους με παιδιά, με δεδομένο πως υπολογίζει μείωση για όλους το ποσό των 1.900 ευρώ, ανεξαρτήτως εάν έχουν ένα ή περισσότερα τέκνα (ν.4387/2016, άρθρο112 παρ. 2).

Ι. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

(apofoitoissas.gr)

1 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΝΑΥΑΡΧΕ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ