Αρχική » , , , , , » «Πινγκ πονγκ» με το μισθολόγιο των Στρατιωτικών-Έμειναν με τις υποσχέσεις

«Πινγκ πονγκ» με το μισθολόγιο των Στρατιωτικών-Έμειναν με τις υποσχέσεις

Ο κ. Καμμένος παραπέμπει την αποκατάσταση των μισθών στον κ. Χουλιαράκη ο οποίος παραπέμπει στην πρόοδο του Μνημονίου

Κοροϊδίες και ψευδολογίες για άμεση λύση των μισθολογικών προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων χαρακτηρίζει... ο συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας τις υποσχέσεις του υπουργού Αμύνης, Πάνου Καμμένου. Δίδει, μάλιστα, στη δημοσιότητα τις ριζικά διιστάμενες απαντήσεις στη Βουλή του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, και του κ. Καμμένου.

Ειδικότερα, αναφέρει ο κ. Τασούλας, από την απάντηση Χουλιαράκη, στις 4-12-2015, και την απάντηση Καμμένου, στις 4-11-2015, «προκύπτει πως ούτε το άμεσα αληθεύει ούτε τα χρήματα είναι διασφαλισμένα. Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ομιλεί μόνο για την αποκατάσταση που εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά ενώ για τα υπόλοιπα 50% παραπέμπει στις επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες». Και προσθέτει: «Τα στελέχη των ΕΔ έχουν υποστεί βαρύτατες περικοπές στις αποδοχές και στις συντάξεις τους. Ένα μέρος αυτών των περικοπών αποκαθίσταται ήδη με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά. Μέχρι να αποκατασταθούν και τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται κοροϊδίες και ψευδολογίες για άμεση λύση και δεσμευμένα κονδύλια». Και χαρακτηρίζει «δήθεν άμεση» την τακτοποίηση της καταβολής του υπολοίπου 50% των περικοπών, και «δήθεν» την ύπαρξη του κονδυλίου.

Μόνο επί Ν.Δ.

Ο ίδιος θυμίζει ότι «οι απώλειες των αποδοχών του στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και των αποστράτων, αποκαταστάθηκαν κατά το ήμισυ (50%) με τον νόμο 4307/2014. Η κυβέρνηση Σαμαρά που ψήφισε και εφάρμοσε αυτή την αποκατάσταση είχε επιπλέον δεσμευθεί για την ολοκλήρωσή της, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις προγραμματικές της δηλώσεις διά στόματος του κ. Π. Καμμένου διαβεβαίωσε πως “η αμέσως επόμενη ενέργειά μας είναι η έναρξη της διαδικασίας για τη μισθολογική αποκατάσταση. Εμείς θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ” (9-2-2015)».

Επιπλέον, σημειώνει, «στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 6-10-2015, ο κ. Π. Καμμένος επανέλαβε πως “ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο υπουργείο των Οικονομικών”.

Στις 23-11-2015 δήλωνε στη Βουλή πως “έχουμε διασφαλίσει τα χρήματα. Έχουν δεσμευθεί στον κωδικό από τους εξοπλισμούς”. Στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016, δήλωσε πως “το άλλο 50% δεσμεύεται σε λογαριασμό, προκειμένου να υπογράψει το υπουργείο Οικονομικών και να χορηγηθεί μόλις τακτοποιηθεί το θέμα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας”».

Το... μπαλάκι

Και καταλήγει: «Ο ίδιος ο υπουργός Αμύνης σε σχετική ερώτησή μου απαντά πως το θέμα "ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών”, και με τη σειρά του, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χουλιαράκης, απαντά πως “τυχόν περαιτέρω αναπροσαρμογή των αποδοχών των στελεχών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας θα συναρτηθεί με τις επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης”».

(Ε.Τ. 17/12/2015 – ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ - thargirakis@e-typos.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: «Η αλήθεια και τα ψέμματα για την αποκατάσταση των περικοπών στις αποδοχές των Στρατιωτικών» (ΕΓΓΡΑΦΑ)

9 σχόλια:

 1. παπατζηλίκη μόνο από τον Καμμένο, τίποτε άλλο, σκέτη απάτη ο τύπος, μας δούλεψε για να πάρει τους ψήφους, να φύγει από υπουργός και από βουλευτής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και κ. Καμμένε αυτό που κάνετε με το τζάκετ έτσι όπως το φοράτε και με τα σήματα κεί και όπως τα έχετε λέγεται παραποίηση στολής και τιμωρείται από το ΣΠΚ.
  Μα τι γράφω τώρα εσάς δεν σας πιάνει τίποτα. Τίποτα;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλλος ενας μαυρογυαλούρος της πολιτικής σε δράση! Ο κυριος αυτός για αρπάξει την καρέκλα , δεχθηκε να συνεργαστεί με το αντιθετο πολιτικό ακρο, να ξεπουλήσει τις δήθεν ιδεες του και βεβαια τους χιλιάδες ψηφοφόρους που τον εμπιστευτηκαν. Παραμυθατζής και απατεώνας της ιδεολόγίας !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ένας χρόνος πέρασε κύριε Καμμένε και οι υποσχέσεις που δώσατε δεν υλοποιήθηκαν, πότε θα υλοποιηθούν μετά από 10 χρόνια, τι άμεσα λέγατε προεκλογικά θα δώσετε στα στελέχη και στους απόστρατους το υπόλοιπο του 50 %, μόνο λόγια, η Νέα Δημοκρατία έδωσε το 50 % εμείς τίποτα, ούτε αυτούς δεν μπορείτε να φτάσετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μην τον βρίζετε τον άνθρωπο τι σας έχει κάνει λίγους ψήφους ζήτησε και εσείς αμέσως να τον φάτε ο καραγκιόζης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ασφαλιστικό, αγροτικό και φορολογικό διαλύουν τον ΣΥΡΙΖΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. κύριε Καμμένε που είναι το κούγκι σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ : 40χρονη γυναίκα είχε οφειλές προς τα ταμεία 10.000 ευρώ περίπου (σε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ), έχει δύο ανήλικα παιδιά, χωρίς σύζυγο και είχε στον τραπεζικό λογαριασμό της μέσα 500 ευρώ από λεφτά που της είχε βάλει ο πατέρας της από την σύνταξή του για να μπορέσει να περάσει τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έκρινε ότι η συγκεκριμένη οφειλέτης έπρεπε να πληρώσει άμεσα και την κατέσχησε τα χρήματα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΑΝΩΝΥΜΕ 19 Δεκ 2015, 8:12:00 π.μ.ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ? ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ -ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ-ΚΟΥΡΕΜΑ,ΔΘΑΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ-ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΗΛΑΔΗ...ΣΗΣΑΧΘΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ-ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΙΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 35.000 ΕΠΟΠ ΤΑ ΕΤΗ 2019/2010/2011/2012 ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ 7.000 ΕΠΟΠ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ...ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΙΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΙΣΘΟΙ ΕΠΟΠ-ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ-ΟΣΟ ΓΙΑ ΥΕΘΑ ΚΑΜΕΝΟ Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΦΑΝΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΥΠΟΓΡ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ .ΠΡΟΕΔ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ