Αρχική » , , , , » Ο Δημήτρης Βίτσας προανήγγειλε το νέο νόμο για το υπουργείο Άμυνας

Ο Δημήτρης Βίτσας προανήγγειλε το νέο νόμο για το υπουργείο Άμυνας

Μέριμνα στο προσωπικό, συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, αναδιοργάνωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας

Μία πρώτη γεύση από το περιεχόμενο του νέου νόμου για θέματα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, η πολιτική ηγεσία του οποίου προτίθεται να φέρει συντόμως στη Βουλή έδωσε ο Αναπληρωτής ΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας χθες σε... στελέχη της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα. Ταυτοχρόνως, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις που βρίσκεται το Υπουργείο για να προχωρήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με τη μέριμνα του προσωπικού αλλά και με κάποιο είδος επισήμου αναγνωρίσεως του δικαιώματος, όπως είπε των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να συγκροτηθούν σε σωματεία και ομοσπονδίες, εισάγοντας έτσι επισήμως τον συνδικαλισμό στις ΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα. Ο Δ. Βίτσας, κατά την πρώτη ημέρα της επισκέψεώς του σε μονάδες του Στρατού Ξηράς στην περιοχή της Λαρίσης, συνοδευόμενος από τον Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη, έγινε δεκτός από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Γιάννη Ηλιόπουλο και επισκέφτηκαν το Στρατηγείο της 1ης Στρατιάς, το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ενώσεως, το στρατόπεδο «Στρατηγού Νικ. Πλαστήρα», το 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας (404 ΓΣΝΛ) και το 303 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως (303 ΠΕΒ).

Αναφορικώς με το νέο νόμο του ΥΠΕΘΑ, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή, ο Δ. Βίτσας τόνισε τα εξής: «Ο νέος νόμος που ετοιμάζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έρχεται να λύσει χρόνια προβλήματα του παρελθόντος, που αφορούν ζητήματα μεταθέσεων. Ζητήματα διευκόλυνσης των οικογενειών αλλά και μέσα από αυτό διευκόλυνσης της ίδιας της κοινωνίας στην προσέγγιση με το στράτευμα.» Για το θέμα της εισαγωγής του συνδικαλισμού στις ΕΔ, ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε τα εξής: «Επίσης βρισκόμαστε σε μια συνεννόηση-διαπραγμάτευση, ώστε να προχωρήσουν δύο σημαντικά θέματα: να λύσουμε ζητήματα που αφορούν τη μέριμνα αλλά και να αναγνωρίσουμε με τον πιο θεσμικό και πιο επίσημο τρόπο το δικαίωμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ένα επίπεδο, συγκρότησης τους σε σωματεία και σε ομοσπονδίες.»

Για τα οικονομικά ζητήματα των στελεχών των ΕΔ ο Δ. Βίτσας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στο ΥΠΕΘΑ «κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα αυτή την περίοδο. Δηλαδή, στον προϋπολογισμό που έχει κατατεθεί στη Βουλή δεν προβλέπεται και δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Δεν είναι αρκετό.», ενώ τόνισε επίσης ότι «Ήδη το επίδομα παραμεθορίου  έχει αρχίσει να δίνεται.»

Ο ίδιος, μιλώντας για θέματα αμυντικής βιομηχανίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής της υπάρχουσας καταστάσεως, σημειώνοντας ότι : «Κεντρικό στοιχείο για να το αλλάξουμε είναι να συγκροτήσουμε μια εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και να ανασυγκροτούμε με συγκεκριμένο στόχο τις Ένοπλες μας Δυνάμεις. Κεντρικό στοιχείο για να το αλλάξουμε είναι η δική σας η γνώση, οι δικές σας γνώσεις, οι δικές σας υποδείξεις. Κεντρικό στοιχείο για να το αλλάξουμε είναι να μην κάνουν οι πολιτικοί τους στρατηγούς αλλά να ακούν και να παίρνουν τις κατάλληλες πολιτικές αποφάσεις.»

Σήμερα ο κ. Βίτσας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση επισκέπτεται το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας, το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) στο Κουτσόχερο και την 110 Πτέρυγα Μάχης.

(parapolitika.gr – Λ.Σ.Μ.)

2 σχόλια:

  1. Μάλλον προανήγγειλε τον νέο Αρχηγό του ΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΙΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΕΤΗ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΦΥΛΛΟΥ--ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ 58 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ-ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ-ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ