Αρχική » , , , » Αντιρρησίες συνείδησης: Εναλλακτική θητεία σε ακριτικούς ΟΤΑ με μισθό... 223,53 ευρώ

Αντιρρησίες συνείδησης: Εναλλακτική θητεία σε ακριτικούς ΟΤΑ με μισθό... 223,53 ευρώ

Πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών για τους αντιρρησίες συνείδησης που αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους

Ευκαιρία στους αντιρρησίες συνείδησης δίνει το υπουργείο Εσωτερικών να εκπληρώσουν εναλλακτικά τη στρατιωτική θητεία τους, με την προϋπόθεση ότι... θα καλύψουν τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό οι δήμοι και οι περιφέρειες, σε ακριτικούς, όμως, νομούς. Πρόκειται για άτομα που αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους, επικαλούμενα θρησκευτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις.

Για τον λόγο αυτό εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο προς τους ΟΤΑ, με το οποίο τους ενημερώνει για τη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο εκπλήρωσης εκ μέρους των αντιρρησιών συνείδησης εναλλακτικής υπηρεσίας. Οι φορείς καλούνται μέχρι και αύριο (11 Δεκεμβρίου) να δηλώσουν τη βούληση να απασχολήσουν κατά το επόμενο έτος άτομα που δικαιούνται να εκπληρώσουν εναλλακτική θητεία, καθώς και τα καθήκοντα που θα ασκούν. Επίσης, πρέπει να αναφέρουν και τη δομή στην οποία θα τους παρέχεται τροφή και στέγη.

Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τον ν.3421/05, αλλά και με βάση εγκύκλιο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η εναλλακτική υπηρεσία εκπληρώνεται από αντιρρησίες συνείδησης σε υπηρεσίες φορέων του Δημόσιου Τομέα και συνίσταται στην παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε περιοχές εκτός των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, γέννησης, καταγωγής ή διαμονής των ενδιαφερομένων, καθώς και εκτός Πατρών, Ηρακλείου, Λάρισας και Βόλου.

Το γεγονός ότι θα πάνε σε μικρές πόλεις και όχι σε αστικά κέντρα γίνεται για δύο λόγους: αφ’ ενός για λόγους ασφαλείας και αφ’ ετέρου επειδή στις παραμεθόριες περιοχές οι ανάγκες για προσωπικό είναι μεγαλύτερες. Όπως αναφέρουν αυτοδιοικητικοί στην «Α», πρέπει να οριστούν οι κατηγορίες της κοινωφελούς εργασίας για να μπορέσουν οι εκάστοτε φορείς να δηλώσουν εάν επιθυμούν και πόσους.

Καθίσταται σαφές, πάντως, ότι πρόκειται για μια ειδική περίπτωση νέων ανθρώπων, οι οποίοι με αυτήν τη διαδικασία ούτε στο Δημόσιο μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερα, ούτε αποτελεί δέλεαρ το χρηματικό ποσό των 223,53 ευρώ τον μήνα. Δύσκολα κάποιος θα κάνει θητεία εκτός τόπου καταγωγής, λαμβάνοντας ένα τόσο μικρό ποσό, ενώ απαιτείται καλό σύστημα ελέγχου ασφαλείας. Πρόκειται πάντως για ένα μέτρο που, εάν εφαρμοστεί, δίνει στους νέους αυτούς ανθρώπους τη δυνατότητα της διπλωματικής νομιμοποίησης στην κοινωνία.

Αναλυτικότερα, όσοι εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία θα δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, θα τους καταβάλλει ως αντίτιμο χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό που διατίθεται για τη σίτιση, τη στέγαση, την ένδυση και τις μετακινήσεις των οπλιτών, το ύψος του οποίου είναι, όπως είπαμε, 223,53 ευρώ μηνιαίως.

Αν, λοιπόν, ο ΟΤΑ δεν μπορεί να παράσχει στους αντιρρησίες συνείδησης στέγη και τροφή, θα πρέπει να δηλώσει ότι θα τους καταβληθεί μισθός, για τον οποίο, όπως προκύπτει από σχετική βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας του, έχουν προβλεφθεί ή πρόκειται να προβλεφθούν σχετικές πιστώσεις στον αντίστοιχο ετήσιο προϋπολογισμό του.

(ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ 10/12/2015 – ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΘ. ΣΚΙΤΖΗ)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις (κυρίως η ...ΚΜ) τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

8 σχόλια:

 1. Ενω το φανταρακι των 8,62 ευρω το μηνα μπορει να κανει θητεια!!!!Ζητω το Εθνος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. CAPTAIN MARC: ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΘ??? ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΑΝΤΑΡΟΠΑΤΕΡΕΣ?? ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΔΕΛΕΑΡ!! ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΚ!! ΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ8,62 ΜΟΝΟ ΓΑΙΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΝΤΥΣΙΜΟ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εμεις ειμασταν μουλλοι που υπηρετησαμε τη...πατριδα με 98 δρχμ...και 22 μηνες!!
  NWO ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ CAPTAIN MARC οποτε θέλετε,αυτα που γραφετε ΑΝΩΝΥΜΑ επικοινωνηστε με τον ΠΣΑΕΜΘ να σας εξηγησουμε απο κοντα οτι αποριες εχετε και να σας λυσουμε οτι προβλημα εχετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτά που λέει ο CAPTAIN MARC τα υποστηρίζω κι εγώ.Και ΑΝΩΝΥΜΑ πάντα.
  Η στρατιωτική θητεία του κληρωτού,σαν τρόπος ζωής,είναι χρόνος συντήρησης και όχι επίδειξης,Κοι του ΠΣΑΕΜΘ.Το πιο μεγάλο έξοδο που επωμίζονται είναι τα έξοδα μετακίνησης,και κατα την άδεια,κυρίως.
  Αν κάποιο παλληκαράκι που κάνει τη θητεία του στην Ορεστιάδα για παράδειγμα,ζει έξυπνα και οικονομικά,μπορεί αρκετά εύκολα να μειώσει το κόστος που φορτώνεται η οικογένειά του.Απλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. CAPTAIN MARC : Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΑ ΠΣΑΕΜΘ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ?? ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΡΩΤΗΣΕ ? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ή ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ?? ΕΔΒΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΚΙΣΤΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΟΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!! ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΕΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΘ ΟΙΟ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΕΜΘ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ?? Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΣΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΑΝΦΑΡΕΣ!!!..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητε κ.ανωνυμε 1 Δεκ 2015, 9:22:00 μ.μ.
  Μαλλον δεν καταλαβατε.Εμεις σχολιασαμε το απαραδεκτο,να παιρνει ο "αντιρρησιας συνειδησης και κατ εμας Ανθελληνας 223 ευρω σε αντιθεση με τα φανταρακια μας που λαμβανουν το ποσο 8,62 ευρω το μηνα.Και το σιγουρο ειναι οτι το καθε Ελληνοπουλο δεν μπορει να ανταπεξελθει στα εξοδα της θητειας του με 8,62 ευρω το μηνα.Αν καποιος δεν το γνωριζει αυτο,μαλλον ζει σε αλλη χωρα η δεν εχει καμια σχεση με τις ΕΔ.Ας ρωτησετε καποια οικογενεια που εχει παιδι στο στρατο και θα σας λυθουν ολες οι αποριες.Φυσικα η μισθοδοσια του προσωπικου ειναι ευθυνη αλλων,και εμεις καυτηριαζουμε οπως γραψαμε και πιο πανω,το απαραδεκτο Ανθελληνας να λαμβανει εκτος απο τροφη και στεγη επιπλεον 223 ευρω ,ενω ο Ελληνας πατριωτης Στρατιωτης 8,62 ευρω.Αυτη ειναι η αποψη μας,και αν δεν σας αρεσει,επιτρεψτε μας τουλαχιστον να εχουμε το δικαιωμα να την εκφραζουμε.
  Ευχαριστουμε για την κατανοηση.

  Για τον CAPTAIN MARC ουδεν σχολιο.Η βλακεια ειναι ανικητη,και δεν αξιζει να τα βαλεις μαζι της,διοτι θα σε νικησει κατα κρατος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. CAPTAIN MARC : @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΧΕΙΡΙΣΤΑΚΟ!!!!!!ΠΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΠΕΤΕΡΕΣ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ