Αρχική » , , , , » Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα (18 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στη ΣΜΥ στα Τρίκαλα (18 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ενημερώθηκε από τη Διοίκηση για το έργο που επιτελείται και τα προβλήματα που υπάρχουν και μίλησε στους σπουδαστές της Σχολής. Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στη... σημασία που έχει η προσήλωση στον καθήκον, ο επαγγελματισμός, η ετοιμότητα, η αφοσίωση στην πατρίδα και η ανιδιοτέλεια, αξίες που όπως είπε χαρακτηρίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφέρθηκε ακόμα στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο στηρίζεται η αποτρεπτική ισχύς της χώρας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικάλων και συναντηθείς με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τέθηκε μπροστά σε ένα πάγιο αίτημα: την παραχώρηση του κτηρίου και του προαύλιου χώρου της πρώην ΤΑΞΥΠ, προκειμένου ο Δήμος να επικεντρώσει σε πλήθος δραστηριοτήτων. Ο κ. Βίτσας, στο πλαίσιο των Μελετών Διαχείρισης (master plan) που το ΥΕΘΑ θα ζητά για κάθε μη χρησιμοποιούμενη έκταση πρώην στρατοπέδου, ζήτησε να του επιδοθεί μια συγκεκριμένη πρόταση. Αυτή η πρόταση θα παραδοθεί πολύ σύντομα στην αρμόδια υπηρεσία και έτσι, οδεύει προς επίλυση ένα ζήτημα που είχε εγερθεί προ ετών, αλλά ανέμενε να επιλυθεί.

Αυτή η φράση του κ. Βίτσα, για τις μελέτες διαχείρισης, δεν αφορά σε άλλα δύο ζητήματα που σχετίζονται με το ΥΕΘΑ και τον Δήμο, διότι ήδη αυτά επιλύονται. Συγκεκριμένα, ολοκληρώνεται η διαδικασία για οικόπεδα πίσω από τη ΣΜΥ, με τον Δήμο να αποκτά τμήμα του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη και τη Σχολή να αποκτά πρόσθετο χώρο. Επίσης, ο κ. Βίτσας δήλωσε σαφώς ότι ο χώρος του βοηθητικού γηπέδου στο Δημοτικό Στάδιο, αποδίδεται στον Δήμο, καθώς ήδη χρησιμοποιείται.

Μια ακόμη είδηση με θετικότατα αποτελέσματα για την τρικαλινή κοινωνία, είναι η επέκταση της φοίτησης στη ΣΜΥ. Ως γνωστόν, από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, η Σχολή γίνεται τριετούς φοίτησης, πράγμα που, όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας, θα έχει σημαντικά οφέλη για την πόλη. Στο σημείο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου εξήρε και τον νυν και τους προηγούμενης διοικητές της Σχολής, για την άψογη συνεργασία με τον Δήμο. Μάλιστα, τέθηκε το ζήτημα της πιθανής συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, για μείωση εκπομπής αερίων, καθώς οι δύο φορείς (ΥΕΘΑ και Δήμος Τρικκαίων), όπως είναι γνωστό, βραβεύτηκαν πριν λίγες ημέρες με τα My Energy Awards, για τη συνεισφορά τους στον τομέα της καινοτομίας για την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Σημαντικό και το ζήτημα της ίδρυσης, από την πλευρά του ΥΕΘΑ, παιδικού σταθμού – νηπιαγωγείου για τα παιδιά των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις στα Τρίκαλα. Η δομή θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα, να απελευθερωθούν άλλες 35 θέσεις σε αντίστοιχες δομές του Δήμου. Επίσης, είναι πιθανό, χωρίς να είναι σίγουρο, να προσφερθούν και θέσεις για παιδιά μη στρατιωτικών στη δομή του ΥΕΘΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Βίτσας επισκέφτηκε τον Μύλο των Ξωτικών. Όταν τον κάλεσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου να επισκεφθούν τον χώρο, δέχτηκε αμέσως, ξέροντας και τι ακριβώς θα δει. Όμως, όταν αντίκρισε μέσα στον μύλο,

τον υδροστρόβιλο, που μετά από 60 ολόκληρα χρόνια τέθηκε σε λειτουργία,
την ντιζελομηχανή, που σε λίγες ημέρες θα είναι ξανά έτοιμη για το νέο βιομηχανικό μουσείο,
τη δουλειά που έχει γίνει με τα προϊόντα της τρικαλινής αγοράς,
ήταν ακόμη πιο ενθουσιασμένος και... εξέπληξε.

Και μάλιστα, δεν δίστασε να παραλάβει και... τιμητικό δίπλωμα επίσημου βοηθού του Αη Βασίλη, να γευτεί λιχουδιές από τον φούρνο του Συλλόγου Αρτοποιών, να φωτογραφηθεί με τη νεράιδα Σταρένια, να επισκεφθεί τη «Γωνιά τρικαλινής Γεύσης», το «Ουζερί του Βασίλη» και το παραδοσιακό παντοπωλείο, και να απολαύσει γάλα από την αγελαδίτσα «Ολυμπία»!

Μια επίσκεψη εκτός προγράμματος και ειωθότων, με τον υπουργό κ. Βίτσα να ξεναγείται από τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου στις δράσεις του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου της Ελλάδας, στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, τα Τρίκαλα.

Η ολιγόλεπτη αυτή επίσκεψη – ξενάγηση του κ. Βίτσα επιστέγασε την παρουσία του στον Δήμο Τρικκαίων, που υλοποιεί τη μεγαλύτερη γιορτή χαράς και χαμόγελου σε όλη την Ελλάδα!

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(mod.mil.gr - trikalaola.gr)

2 σχόλια:

  1. κ Βίτσα..."""ΚΡΥΒΕΣΑΙ"''πήγες επίσκεψη στην ΣΜΥ..ως ΑΝΥΕΘΑ...ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΑ!!!Το γνωρίζεις εσύ και η κυβέρνησή σου ως ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...!!!Ότι ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΊ απόφοιτοι - απόστρατοι Αξκοί εξ΄ Σ.Μ.Υ στην ΕΑΑ στερούνται του ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ σύμφωνα με το χουντοδιάταγμα του 1972 που εσείς οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ υιοθετείτε πλήρως...!!!
    Καλή η επίσκεψη στα ΞΩΤΙΚΑ αλλά να υιοθετείτε ξωτικά της επταετίας {ΝΔ 1171/1972 ΕΑΑ...}...Εκτός αν δεν το γνωρίζετε..τώρα που το μάθατε θα το αλλάξετε..???η σας βολεύει...???Ωραία τα ξωτικά αλλά όχι να μπαιρδεύονται στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ