Αρχική » , , » Μισθοί - συντάξεις στρατιωτικών

Μισθοί - συντάξεις στρατιωτικών


Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή την κυβερνητική εξαγγελία για κατάρτιση και εφαρμογή καινούργιων μισθολογίων στο Δημόσιο, επιβάλλεται να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα που αφορούν τα μόνιμα στελέχη των... Ενόπλων μας Δυνάμεων:

Δεν έχουν κανονικό ωράριο εργασίας και είναι αναγκασμένοι να απασχολούνται όσο διάστημα χρειάζεται για να φέρουν σε πέρας τις υπηρεσιακές τους αποστολές, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Η αριθμητική στενότητα του υπηρετούντος προσωπικού αναγκάζει τους περισσότερους να εργάζονται εντατικότερα και πέραν του κανονικού ωραρίου αλλά και να αναλαμβάνουν περισσότερες υποχρεώσεις και ευθύνες, χωρίς αμοιβή.
Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους Σάββατα, Κυριακές, αργίες και νυκτερινές ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Μετέχουν συχνά σε πολυήμερες και επίπονες ασκήσεις, πορείες, πλόες κτλ., συνήθως μακριά από τις μόνιμες κατοικίες τους, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Μετατίθενται κατά συχνά διαστήματα (τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια και πηγαίνουν αδιαμαρτύρητα οπουδήποτε τους στέλνει η Υπηρεσία, μακριά συνήθως από τις μόνιμες κατοικίες τους. Δεν ισχύουν για τους στρατιωτικούς τα πριμ που προσφέρονται στους μετατιθέμενους δημοσίους υπαλλήλους.
Είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν διαρκώς σε ετοιμότητα για να καλύπτουν αμέσως και εν ανάγκη εις βάρος της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής κάθε απρόβλεπτη υπηρεσιακή απαίτηση, καθώς επίσης και κάθε έκτακτη ανάγκη της χώρας, όπως π.χ. σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές κτλ., χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
Υπηρετούν και ζουν ακόμη και εκτός υπηρεσίας κάτω από τον αυστηρότατο Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, που περιορίζει πολύ σημαντικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία απολαμβάνουν χωρίς κανέναν περιορισμό όλες οι άλλες τάξεις. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι ακόμη και για τροχαία παράβαση στέλνονται στο Στρατοδικείο.
Δεν τους επιτρέπεται να συνδικαλίζονται και να απεργούν για να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, όπως οι άλλες κοινωνικές ομάδες.
Δεν έχουν εν γένει δικαίωμα να ασκούν άλλο βιοποριστικό επάγγελμα παράλληλα προς τη στρατιωτική τους υπηρεσία για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.
Δεν μπορούν συνήθως ούτε οι γυναίκες τους να έχουν μόνιμη απασχόληση, για να συμβάλλουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό, λόγω των συχνών μεταθέσεων, οι οποίες επιδρούν δυσμενώς στην οικογενειακή τους ζωή και συνοχή.
Οι σημερινοί βασικοί μισθοί τους είναι οι κατώτεροι στο Δημόσιο. Ο ανθυπολοχαγός έχει βασικό μισθό 899 ευρώ και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έχουν βασικό μισθό 2.068 ευρώ, ήτοι βασικό μισθό Πρωτοδίκη!

Παναγιώτης Μάλλιαρης
Επίτιμος Αντιναύαρχος Πολεμικού Ναυτικού


(ΠΑΡΟΝ 23/10/2011 – Σ.Λ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ