Αρχική » » Το Μετρό πάει Πειραιά

Το Μετρό πάει Πειραιά


Ανακηρύχθηκε από την εταιρεία Αττικό Μετρό προσωρινός μειοδότης για την κατασκευή της γραμμής επέκτασης του μετρό προς Πειραιά.

Η γραμμή θα επεκταθεί προς τον Πειραιά από το σταθμό Χαϊδάρι, θα είναι... μήκους 7,6 χλμ. και θα έχει 6 σύγχρονους σταθμούς. Έτσι προβλέπεται ότι θα συνδέει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και προβλέπεται να εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση 135.000 επιβάτες. Η λειτουργία της επέκτασης προβλέπεται σε χρονικό διάστημα 60 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης του έργου.

Οι σταθμοί θα είναι στην Αγία Βαρβάρα, στον Κορυδαλλό, στη Νίκαια, στα Μανιάτικα του Πειραιά, στο λιμάνι και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Επίσης η Αττικό Μετρό ανέλαβε για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή ενός σύγχρονου έργου. Περιμετρικά του λιμανιού Πειραιά αναμένεται να δημιουργηθεί Monorail δηλαδή υπερυψωμένο μέσο σταθερής τροχιάς που θα μεταφέρει δεκάδες επιβάτες καθημερινά. Το συγκεκριμένο δίκτυο θα έχει μήκος 5,5 χιλιομέτρων.

(skai.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ