Αρχική » , , , , , , , » Αλλαγή διοίκησης στη Σχολή Ευελπίδων με δύο σπάνιες «ιδιαιτερότητες»

Αλλαγή διοίκησης στη Σχολή Ευελπίδων με δύο σπάνιες «ιδιαιτερότητες»


του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Ο προηγούμενος Διοικητής, νεοπροαχθείς σε Αντιστράτηγο και τοποθετηθείς ως διοικητής στο Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη, Χαράλαμπος Λαλούσης παρέδωσε τη Διοίκηση της Σχολής στον μέχρι σήμερα Υποδιοικητή της και επίσης νεοπροαχθέντα Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/03/2018 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στο λίκνο των αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, η επίσημη τελετή παραδόσεως-παραλαβής διοικητού με δύο ξεχωριστές «ιδιαιτερότητες» – θα λέγαμε εμείς – σπάνιες, που δεν συναντάς καθημερινώς!Ο προηγούμενος Διοικητής, νεοπροαχθείς σε Αντιστράτηγο και τοποθετηθείς ως διοικητής στο Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη, Χαράλαμπος Λαλούσης παρέδωσε τη Διοίκηση της Σχολής στον μέχρι σήμερα Υποδιοικητή της και επίσης νεοπροαχθέντα Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Αντιστρατήγου Αντωνίου Νομικού και φυσικά ενώπιον ολοκλήρου του Συντάγματος των Ευελπίδων!


Η σημερινή τελετή ως προελέχθη παρουσιάζει δύο σπάνιες «ιδιαιτερότητες».

Ο πρώην Υποδιοικητής και νέος Διοικητής της ΣΣΕ Υποστράτηγος Δ. Χούπης, ο οποίος προέρχεται από το Όπλο των Διαβιβάσεων, αλλά με μακρόχρονη προϋπηρεσία στις Ειδικές Δυνάμεις, είναι Αρχηγός της Τάξεως του 1987 της Σχολής! Σήμερα στην τελετή παρόντες ήταν και οι Διοικητές των άλλων παραγωγικών Σχολών των ΕΔ, εκ των οποίων ο νέος Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Δημήτριος Κατάρας ΠΝ είναι επίσης ο Αρχηγός της Τάξεως του 1987 της Σχολής! Ασφαλώς μία σπάνια συγκυρία δύο Αρχηγοί Τάξεων της ίδιας χρονιάς (1987) των δύο παλαιότερων παραγωγικών Σχολών των ΕΔ, της ΣΣΕ και της ΣΝΔ, να είναι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Διοικητές των Σχολών που ήταν Αρχηγοί!

Η δεύτερη, ακόμα πιο σπάνια πιστεύουμε συγκυρία από τη σημερινή τελετή, είναι ότι ο νέος Διοικητής της ΣΣΕ και ως ελέχθη Αρχηγός της Τάξεως ΣΣΕ-1987 είναι πατέρας του σημερινού Αρχηγού της Σχολής Ευέλπιδος IV Τάξεως Τάσου Χούπη, ο οποίος έχει ήδη λάβει τις πτέρυγες αλεξιπτωτιστού στατικού ιμάντος και…συνεχίζει!

Συγχαρητήρια και καλή τύχη σε όλους.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

3 σχόλια:

 1. ΧΟΥΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ...ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΟΣ,ΧΩΡΙΟ ΒΑΜΒΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ..ΦΕΡΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΠΑΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ...ΠΡΙΝ ΜΕΤΑΚΟΜΗΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΥΛΙΑ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 1900....ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΝΟΣ ΣΥΓΚΕΝΗΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχω την τύχη να είμαι συμμαθητής με το νέο Δκτή της ΣΣΕ στο ΙΔΕ. Πρόκειται για εξαιρετικό Αξιωματικό, με ευρείες γνώσεις, χαρακτήρα, ήθος και ικανότητα επικοινωνίας. Προφανώς πρόκειται για high value asset (όπως λέμε εμείς οι αεροπόροι) για το ΣΞ και τις ΕΔ γενικότερα. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, αν και είμαι 100% σίγουρος ότι οι αυριανοί ηγέτες του Στρατού βρίσκονται σε άξια χέρια. Μακάρι να ανέβει κι άλλο στην ιεραρχία και να τον δούμε στα ύψιστα αξιώματα, όπου έχει πολλά να προσφέρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τούτου λοιπόν δοθέντος, δεν προσφέρουν τίποτα τέτοιου είδους σχόλια σε καταξιωμένους συναδέλφους. Κανένας αξιωματικός ε.ε., δεν έχει την ανάγκη διαφόρων αυτόκλητων "κολαούζων". Ο καθένας έχει την αξία του και την πορεία του στις ΕΔ. Τα ευχολόγια, οι φιλοφρονήσεις και οι ευχαριστίες από διάφορους, ταιριάζουν καλύτερα σε απόστρατους και σε επικήδειους.
  Τα προσόντα και η πορεία του καθενός αξιωματικού, βρίσκονται στον ατομικό του φάκελο, τα γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος, ο φυσικός και άμεσος προϊστάμενος του και το ΑΣΣ. Ο χώρος είναι δεδομένος και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

  Γενικότερα, ως διαπίστωση (χωρίς να έχει καμία σχέση με το παραπάνω άρθρο), οι ΕΔ έχουν "χορτάσει" από ορισμένα στελέχη, με αυτονόητα μεν προσόντα λόγω της ιδιότητας τους (που φυσικά δεν χρειάζεται να απαριθμούνται και να εκθειάζονται συνεχώς), αλλά και με πρόσθετες ικανότητες, που περισσότερο όμως, προσιδιάζουν σε διευθυντές (micro management) π.χ. νοσοκομείων, ΜΚΟ, μικρών ιδιωτικών εταιρειών κ.λπ. και πάντως άπτονται μίας κονωνικοπολιτικής κατεύθυνσης που κατά τεκμήριο είναι αξιολογότατα στην πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό όμως που χρειάζεται και έχει ανάγκη η Πατρίδα στις ΕΔ, ειδικά την συγκεκριμένη περίοδο, είναι στελέχη με θάρρος της γνώμης, με μεγάλη επιχειρησιακή πείρα, αποδεδειγμένα γνώστες της πολεμικής τέχνης (σχολεία, σχολές, προϋπηρεσία κ.λπ.) και με ολιστική και χωρίς διαλείμματα εμπειρία επί του «πεδίου», αλλά και της εν γένει στρατιωτικής διπλωματίας (με την κυριολεκτική έννοια του όρου), όπως ακριβώς με τους Αμερικανούς Διοικητές. Ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει στις ΕΔ και μάλιστα σε όλη την κλίμακα της ιεραρχίας και είναι άριστο και αυτό φαίνεται χωρίς τις "διαφημίσεις".

  ΥΓ: Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την ζεστή φιλοξενία του στο φιλικό ιστολόγιο «staratalogia.blogspot.com», αλλά και την παραγωγική παράθεση σχολίων και άρθρων, που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τις ΕΔ μας.
  Επίσης εύχομαι ολόψυχα σε κάθε αγαπητό συνάδελφο (υφιστάμενο, προϊστάμενο, συμμαθητή) που αναλαμβάνει νέα θέση και καθήκοντα, κάθε επιτυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ