Αρχική » , , , , , , » Απάντηση ΕΛΟΑΑ σε αίτημα ε.α στελεχών ΕΔ για χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Απάντηση ΕΛΟΑΑ σε αίτημα ε.α στελεχών ΕΔ για χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Ενημέρωση από ΠΣΑΕΜΘ

Ο ΕΛΟΑΑ έδωσε την παρακάτω απάντηση σε αίτημα ε.α. στελέχους ΕΔ, σχετικά με την χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ και την έκδοση Φύλλων Διακοπής Μισθοδοσίας (ΦΔΜ):1. Σε απάντηση της ανωτέρω (β) σχετικής αίτησής σας, σας γνωρίζουμε ότι το αίτημά σας για χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος βάσει του άρθρου 10 του (α) ομοίου, εξετάστηκε κατά την υπ’ αριθμ. 2/25-02-2019 συνεδρίαση της Δ.Ε./Ε.ΛΟ.Α.Α. και ομόφωνα αποφασίστηκε η απόρριψή του.

2. Συναφώς σας γνωρίζεται ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη, μετά την παροχή σχετικών διευκρινιστικών οδηγιών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επί του εφάπαξ χρηματικού ποσού που καταβλήθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του (α) σχετικού, όπως αυτές μας κοινοποιήθηκαν από τη ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ και σύμφωνα με τις οποίες:

α. Το εν λόγω χρηματικό ποσό καταβλήθηκε ως έκτακτη εφάπαξ παροχή και δεν εμπίπτει στην έννοια των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών, πρόσθετων αμοιβών ή απολαβών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

β. Δεν είναι δυνατή η εκ νέου έκδοση Φύλλων Διακοπής Μισθοδοσίας (ΦΔΜ) για όσα στελέχη αποστρατεύθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 01 Αυγ. 2012 έως 31 Δεκ. 2016, καθόσον δεν επήλθε αναδρομική αναπροσαρμογή του ύψους των αποδοχών τους για το εν λόγω διάστημα.

3. Κατόπιν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη τα διαλαμβανόμενα του άρθρου 17 του Ν.Δ. 398/1974 περί «Καθορισμού Ποσού Βοηθήματος», σας γνωρίζεται ότι δεν απορρέει υποχρέωση του Ταμείου για χορήγηση συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος μετά την ψήφιση του Ν.4575/2018.

4. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας.

Το σχετικό έγγραφο:

2 σχόλια:

  1. όλα θα γίνου κατόπιν δικαστικής μάχης και δικαίωσης μας. Κρίμα που τα ταμεία μας είναι εναντίον μας και κρίμα που θα πάρουν ένα ποσοστό οι δικηγόροι εύκολα. Ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ταμεία θα πληρώσουν και ετήσιους τόκους 6 % ........

      Διαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ