Αρχική » , » Τι αλλάζει στις μετεγγραφές

Τι αλλάζει στις μετεγγραφές


ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Άνω-κάτω έχει κάνει τους φοιτητές το θέμα των μετεγγραφών τους -υπολογίζονται σε 12.000- σε άλλο ΑΕΙ ή ΤΕΙ μετά την αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια.

Σύμφωνα με... τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο, μετά την ψήφιση νέων διατάξεων αυξάνεται το μέγιστο κατά κεφαλήν εισόδημα από τις 6.000 στα 7.500 ευρώ, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια το πλαφόν αυξάνεται στα 30.000 ευρώ.

Παράλληλα, δικαίωμα μετεγγραφής αποκτούν τα παιδιά εφόσον ο ένας από τους δύο γονείς είχε αθροιστικά 10 μήνες ανεργίας μέσα στο 2012, καθώς για τις οικογένειες αυτές διπλασιάζεται το κατά κεφαλήν εισόδημα στα 15.000 ευρώ.

Η κατάταξη των αιτήσεων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας. Θα προηγούνται αιτήσεις με χαμηλότερα εισοδήματα, πάσχοντες δικαιούχα, πάσχοντες συγγενείς πρώτου βαθμού και, τελικά, τα μόρια εισαγωγής κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας: «Οι δικαιούχοι υποβάλλουν την αίτησή τους σε ηλεκτρονική φόρμα που θα υφίσταται στην κεντρική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Η αίτηση αυτή επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, για την ακρίβεια των αναφερομένων σε αυτή».

Επίσης, τονίζεται: «Η δήλωση ψευδών γεγονότων επισύρει τις προβλεπόμενες νομικές κυρώσεις. Οι δικαιούχοι επιλέγουν με την υποβολή της αίτησης έως δύο αντίστοιχα Τμήματα (πανεπιστημίων για τους επιτυχόντες σε πανεπιστήμια, και ΤΕΙ για τους επιτυχόντες σε ΤΕΙ), με το Τμήμα στο οποίο πέτυχαν, στις Πανελλαδικού επιπέδου Εξετάσεις του σχολικού έτους 2011 -2012, στα οποία επιθυμούν να γίνει η μεταφορά των θέσεών τους. Η μεταφορά της θέ¬σης αρχίζει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013».

Η διαδικασία

Μετά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης ο δικαιούχος θα καλείται να επιβεβαιώσει τα δηλωθέντα στοιχεία. Μετά την επιβεβαίωση του στοιχείων η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας θα μπορεί να προχωρήσει στην επιβεβαίωση της παραλαβής της αίτησης.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και αφού η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας αξιολογήσει αν ο απών εμπίπτει στα κριτήρια της διάταξης των μετεγγραφών, θα δημιουργείται η ομάδα των δυνητικών δικαιούχων για τη μεταφορά της θέσης τους.

Ο υποψήφιος θα κατανέμεται σε δύο Τμήματα τα οποία ο ίδιος έχει επιλέξει, με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα του ιδίου και των μελών της οικογένειάς του, κατά το οικονομικό έτος 2011 και την 1η και 2η επιλογή, όπως αυτή δηλώθηκε κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι διευκρινίζεται πως για παράδειγμα υποψήφιος με κατά κεφαλήν εισόδημα 2.300 ευρώ κατατάσσεται σε ανώτερη θέση επιλογής από κάποιον υποψήφιο με κατά κεφαλήν εισόδημα 2.301 ευρώ.

Σε περίπτωση που κάποιοι εκ των υποψηφίων κατατάσσονται στην ίδια θέση με βάση το εισοδηματικό κριτήριο, τότε αποκτούν προτεραιότητα στην κατάταξη οι υποψήφιοι που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών με κινητικά προβλήματα λόγω αναπηρίας άνω του 67%. (κάντε κλικ)

(ΒΡΑΔΥΝΗ 22/01/2013 – ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ