Αρχική » , , , , , , , , » Πέταξαν ήδη από το Βόλο στο Στεφανοβίκι τα δύο πρώτα ελικόπτερα Kiowa Warrior

Πέταξαν ήδη από το Βόλο στο Στεφανοβίκι τα δύο πρώτα ελικόπτερα Kiowa Warrior


του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Συνολικώς, από τα 70 ελικόπτερα Kiowa Warrior που έχουν φτάσει στο Βόλο, τα 36 θα είναι πλήρως επιχειρησιακά για τις μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), άλλα 24 θα είναι εκπαιδευτικά, ενώ τα υπόλοιπα 10 θα χρησιμοποιηθούν ως επιπλέον απόθεμα ανταλλακτικών.Πέταξαν ήδη σήμερα το πρωί τα δύο πρώτα ελικόπτερα επιθετικής αναγνωρίσεως OH-58D «Kiowa Warrior» από τον προβλήτα του λιμανιού του Βόλου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Στεφανοβικίου με μικτά πληρώματα, έναν Έλληνα πιλότο της Αεροπορίας και έναν Αμερικανό, ανοίγοντας έτσι μία νέα σελίδα στην ιστορία της Αεροπορίας Στρατού του Ελληνικού Στρατού.

Το φορτηγό πλοίο «Ocean Giant», που τα μετέφερε από τις ΗΠΑ μετά από μερικές μέρες στη «ράδα» του λιμανιού του Βόλου, επειδή δεν μπορούσε να δέσει στο συγκεκριμένο προβλήτα καθώς εκεί ήταν αγκυροβολημένο ένα μεγάλο …κρουαζιερόπλοιο, εισήλθε χθες βράδυ στο λιμάνι του Βόλου, αγκυροβόλησε και από σήμερα το πρωί ξεκίνησε η εκφόρτωση των ελικοπτέρων.

Αυτή τη στιγμή, έχουν εκφορτωθεί τα 6 πρώτα ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior καθώς και το ένα μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook, με το οποίο ολοκληρώθηκε η παραλαβή των 10 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων του ίδιου τύπου, που εντάχθηκαν στη σύναμη της Αεροπορίας Στρατού, παρουσία του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά. Ο Αρχηγός αφού παρακολούθησε την εκφόρτωση του πρώτου «ζευγαριού» των Kiowa Warrior, τις απαραίτητες επιθεωρήσεις που έγιναν επ’ αυτών, και την απογείωσή τους με τα μικτά πληρώματα, έφυγε μεταβαίνων στην έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞΠΝ) «Μοράβας», όπου θα ενημερωθεί από τον Διοικητή της και θα μιλήσει στο προσωπικό της.

Τα 7 αυτά ελικόπτερα είναι έτοιμα για άμεση απογείωση και ήδη – ως προελέχθη – το πρώτο «ζευγάρι» των Kiowa Warrior με μικτό πλήρωμα βρίσκεται ήδη στο Στεφανοβίκι, όπου πέταξε το πρωί μετά την αρχική επιθεώρηση που έγινε στο λιμάνι του Βόλου, και τώρα ετοιμάζονται για το ίδιο ταξίδι τα υπόλοιπα τέσσερα και το Chinook.

Με τα έξι πρώτα αυτά Kiowa Warrior θα ξεκινήσει αμέσως η εκπαίδευση των εκπαιδευτών της Αεροπορίας Στρατού, ενώ τα υπόλοιπα θα φτάσουν από το λιμάνι του Βόλου που θα έχουν στο μεταξύ ξεφορτωθεί στο Στεφανοβίκι, οδικώς πάνω σε φορτηγά, για να γίνει εκεί η τελική συναρμολόγησή τους και όλες οι επιθεωρήσεις που προβλέπονται, προτού αρχίσουν να αποδίδονται στην επιχειρησιακή αξιοποίηση από την Αεροπορία Στρατού. Στο λιμάνι του Βόλου θα ξεφορτωθούν επίσης και το σύνολο των ανταλλακτικών των ελικοπτέρων, όλοι οι επιπλέον κινητήρες τους (και οι 10 επιπλέον που χαρίστηκαν στην Αεροπορία Στρατού από τους Αμερικανούς, μετά από σχετικές ενέργειες του πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγού ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή), οι εξομοιωτές πτήσεως για τους πιλότους και επιδιορθώσεως βλαβών για τους τεχνικούς κλπ.

Συνολικώς, από τα 70 ελικόπτερα Kiowa Warrior που έχουν φτάσει στο Βόλο, τα 36 θα είναι πλήρως επιχειρησιακά για τις μονάδες της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), άλλα 24 θα είναι εκπαιδευτικά, ενώ τα υπόλοιπα 10 θα χρησιμοποιηθούν ως επιπλέον απόθεμα ανταλλακτικών.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

6 σχόλια:

 1. Πολύ καλή επιλογή ένας τύπος Ελικοπτερου που τον ξέρουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στεφανοβίκειο oxi Στεφανοβίκι Νεοέλληνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ !!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΙ Χωριό ΒΟΛΟΣ https://www.gtp.gr/LocPage.asp?id=13037&lng=1

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το πόσο λάθος προφέρεται φαίνεται από την αύξηση που παίρνει όταν αλλάζει χρόνο δε λέμε το Στεφανοβίκι του Στεφανοβίκι λέμε του Στεφανοβικείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΗΥποστυριξη θα κοστισει και ποσο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ