Αρχική » , , , , , , » «Λουκέτο» στην Εντατική του ΝΙΜΙΤΣ ελλείψει γιατρών

«Λουκέτο» στην Εντατική του ΝΙΜΙΤΣ ελλείψει γιατρών


Κλείνουν αντί να ανοίγουν κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), παρά την επιμονή του υπουργείου Υγείας να ισχυρίζεται ότι σήμερα ο αριθμός των ανοιχτών κλινών ΜΕΘ είναι ο μεγαλύτερος σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Μείον έξι κλίνες θα είναι στο εξής η δύναμη του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας) σε Εντατικές, καθώς κλείνει η ΜΕΘ β’ ορόφου του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ). Η σχετική απόφαση του διευθυντή κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους και ο λόγος είναι η έλλειψη γιατρών εντατικολόγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, από τους τέσσερις γιατρούς οι δύο αποχώρησαν με αποτέλεσμα να έχουν μείνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα μόλις δύο εντατικολόγοι και ο συντονιστής διευθυντής οι οποίοι δεν αρκούν για να καλύψουν τη λειτουργία των εφημεριών. Οι ανάγκες είναι πολλαπλές, από τη στιγμή μάλιστα που το νοσοκομείο εφημερεύει μέχρι τις 2 το μεσημέρι και για όλους τους πολίτες πλην των ένστολων. Συνεπώς, τα κρεβάτια ΜΕΘ διατίθενται κανονικά στο ΕΚΑΒ προς εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών.Όπως αναφέρει σε επιστολή διαμαρτυρίας ο Σύλλογος Εργαζόμενων του ΝΙΜΤΣ, στις 16 Μαΐου, στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, ο γενικός διευθυντής δεσμεύτηκε πώς μέχρι τις 20 Μαΐου θα έχει διευθετήσει το ζήτημα του προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν οι έξι κλίνες της ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι μοιραίο για τη λειτουργία της ΜΕΘ όπως και για ολόκληρο το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Για το «λουκέτο» στη ΜΕΘ το σωματείο εργαζομένων έχει προγραμματισμένες τρίωρες στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο, από τις 8πμ έως τις 11 π.μ., με τη στήριξη των ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων) και ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Αθηνών Πειραιά) ζητώντας να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις των ιατρών στη ΜΕΘ του ΝΙΜΤΣ.

(ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr)

1 σχόλια:

  1. Εντωμεταξύ θα παίρνουν τα μισθουλάκια τους οι απομείναντες. Αλήθεια με τι αντικείμενο; Μήπως να προσλάβουν τον μέγιστο εντατικολόγο του υπουργείου;
    Α ρε κατάντια ένα κάποτε πρότυπο νοσοκομείο που έγινε και συντηρείται με τα χρήματα των στελεχών των ΕΔ, να έχει γίνει ένα από τα υπόλοιπα "ιδρύματα" ας πούμε υγείας που παραπαίουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ