Αρχική » , , , , , , , » Αντί να δώσουν τα αναδρομικά κοροϊδεύουν με... «Ψαλιδισμένη 13η Σύνταξη» (ΠΙΝΑΚΑΣ-ΕΓΓΡΑΦΟ)

Αντί να δώσουν τα αναδρομικά κοροϊδεύουν με... «Ψαλιδισμένη 13η Σύνταξη» (ΠΙΝΑΚΑΣ-ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΔΙΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ - ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ 2,5 ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ - «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ -ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ- ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ!

Ομολογία-σοκ για χρωστούμενα αναδρομικά στους συνταξιούχους για το διάστημα από τον Ιούλιο του 2015 ως τον Μάιο του 2016 αποκαλύπτουν επίσημα έγγραφα του νομικού συμβούλου του ΕΦΚΑ στα οποία μάλιστα γίνεται αναφορά και για ένα μετρήσιμο κόστος επιστροφών της τάξης των 735.935.000 ευρώ, από τις αγωγές συνταξιούχων που έχουν ήδη ασκηθεί ως τον Φεβρουάριο του 2019 και έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις!

Τα έγγραφα που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η μάχη των αναδρομικών έχει χαθεί και ότι υποχρεώνεται να καταβάλει τεράστια ποσά (ήδη έχει μετρήσει 735,9 εκατ. ευρώ) καθώς θα εκδικάζονται οι αγωγές που εκκρεμούν!Παρά ταύτα κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους και αντί να τους δώσουν τα πραγματικά χρωστούμενα που παραδέχεται και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, τους δίνουν μια δήθεν «13η σύνταξη» η οποία ανέρχεται στα 330 ευρώ κατά μέσο όρο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και μάλιστα τη δίνουν επιβάλλοντας φόρο ακόμη και σε δικαιούχους που τα εισοδήματά τους είναι στο αφορολόγητο όριο και θα έπρεπε να πάρουν το επίδομα χωρίς καμία άλλη κράτηση, πέραν του 6% της εισφοράς ασθένειας.

Στην πράξη πληρώνουν σχεδόν το 1/10 από αυτά που πραγματικά οφείλουν και μάλιστα τα οφείλουν σύμφωνα και με τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Μάλιστα στα έγγραφα που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, ο εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με εντολή του ΕΦΚΑ, έχει στείλει τυποποιημένα δικόγραφα σε όλους τους συμβεβλημένους δικηγόρους του ΕΦΚΑ για να κάνουν αναίρεση κατά των αποφάσεων που δικαιώνουν τους συνταξιούχους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, πέραν των εφέσεων που τους υποδεικνύεται να ασκούν για να καθυστερήσουν όσο γίνεται τις τελικές αποφάσεις των δικαστηρίων για τα αναδρομικά! Η κοροϊδία δεν έχει όρια καθώς αυτό που κάνουν στο υπουργείο Εργασίας και στην κυβέρνηση συνολικά είναι να τρενάρουν τις αποφάσεις με γραφειοκρατικά εμπόδια και να ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους αρνούμενοι να δώσουν μια συνολική λύση στο ζήτημα των αναδρομικών, που είναι σχεδόν δεδικασμένο όχι μόνον για όσους έχουν προσφύγει αλλά και για όσους δεν κατέφυγαν στα δικαστήρια!

Παρότι λοιπόν, όπως αποδεικνύουν τα ντοκουμέντα, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι χρωστά πολλά στους συνταξιούχους, εντούτοις επιλέγει την τακτική του εμπαιγμού καθώς αντί να βρει τρόπους για να ρυθμιστούν τα χρωστούμενα, επιλέγει τις καθυστερήσεις μόνο και μόνο για να πάει όσο πιο πίσω γίνεται η πληρωμή των αναδρομικών και να περάσει η καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μετά τις εθνικές εκλογές!

Η τακτική αυτή δεν έχει προηγούμενο και αποτελεί την επιτομή της εξαπάτησης πολιτών και εν προκειμένω ψηφοφόρων εν όψει των ευρωεκλογών καθώς στην κυβέρνηση όχι μόνον έκρυψαν τις αποφάσεις για τα πρώτα αναδρομικά που ήδη έχουν κοστολογήσει και οφείλουν να πληρώσουν (735,9 εκατ. ευρώ), αλλά μεταθέτουν μέσω αμφισβητούμενων δικονομικών ενεργειών τις οριστικές πληρωμές για το απώτερο μέλλον, γνωρίζοντας ότι τα 735,9 εκατ. είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου από το σύνολο των αναδρομικών που έχουν λαμβάνειν οι συνταξιούχοι είτε για 10 μήνες είτε για έως και 42 μήνες!


Αντ’ αυτών, δίνουν ένα ελάχιστο ποσό, με όρους που αγγίζουν τα όρια μιας «προεκλογικής συναλλαγής», που το βάφτισαν 13η σύνταξη. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε και στα ΑΤΜ, σχεδόν το 22% με 35% της λεγόμενης 13ης σύνταξης εξαφανίστηκε λόγω φορολογικών κρατήσεων που επεβλήθησαν όπως κατέδειξε με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ ο «Ε.Τ.» την περασμένη Πέμπτη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ακόμη και σε όσους έχουν αφορολόγητα εισοδήματα!

ΙΔΟΥ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ


ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ που Νομικού Συμβούλου του Κράτους στον ΕΦΚΑ εστάλη στις 8 Μαΐου 2019 στους δικηγόρους του ταμείου εν είδει υπερασπιστικής γραμμής στις δίκες των αναδρομικών.

Τα παραρτήματα περιλαμβάνουν κείμενα για τις εφέσεις και κείμενο για την αναίρεση των αποφάσεων που δικαιώνουν συνταξιούχους με αναπομπή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, παρότι βάσει νομολογίας, στο ΣτΕ μπορούν να αναπεμφθούν αποφάσεις για αναδρομικά άνω των 40.000 ευρώ και όχι για μικρότερα ποσά.

Αναγνωρίζεται πλέον, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ακόμη και από τους νομικούς του ΕΦΚΑ, ότι τα αναδρομικά των παράνομων μειώσεων είναι οριστικά για το διάστημα από την απόφαση του ΣτΕ (Ιούνιος 2015) μέχρι τη δημοσίευση του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή ως 13 Μαΐου 2016 και δίνουν το βάρος για να περιορίσουν τα αναδρομικά των 42 μηνών, δηλαδή Ιουλίου 2015-Δεκεμβρίου 2018.

Εμμέσως θεωρούν ότι τα δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία να δίνουν αναδρομικά ως και το 2018, καθώς, παρά τους ισχυρισμούς ότι υπάρχει συμμόρφωση με τον νόμο Κατρούγκαλου, από τον Μάιο του 2016 και μετά, εντούτοις δεν έχει εκδοθεί καμία απόφαση του ΣτΕ που να κρίνει ότι ο νόμος αυτός ενσωμάτωσε ή απορρόφησε τις παράνομες περικοπές μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων. Στην ουσία και ελλείψει απόφασης του ΣτΕ, τα δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία να ακυρώσουν τον νόμο Κατρούγκαλου κρίνοντας ότι με τον επανυπολογισμό συντάξεων δεν διεκόπησαν αλλά αντίθετα συνεχίστηκαν οι παράνομες μειώσεις ως και το 2018!

Οι υπηρεσίες έχουν υπολογίσει μέχρι τώρα πόσα χρωστούν από τις ήδη ασκηθείσες αγωγές συνταξιούχων.

Στο επίμαχο απόσπασμα του εγγράφου, που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, αναφέρεται ότι «...θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, το δημοσιονομικό κόστος από την τυχόν αποδοχή των αγωγών για τις περικοπές και δη για το σύνολο του χρονικού διαστήματος από 1.7.2015 έως και 31.12.2018, αφού ήδη και με βάση τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 2752/25.2.2019 έγγραφο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου του ΕΦΚΑ το συνολικό δημοσιονομικό κόστος από 1.000 και πλέον εκκρεμείς αγωγές ανήρχετο κατά την ημερομηνία αυτή στο ποσόν των 735.935.000 ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογιστεί περίπου 2.300 αγωγές ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τις οποίες δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία».

Αυτό που λένε είναι ότι μέχρι στιγμής τα αναδρομικά και τα χρωστούμενα για αγωγές τρέχουν με 735,93 εκατ. ευρώ χωρίς να λάβουν υπόψη τις αγωγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο που ξεπερνούν συνολικά τα 2 δισ.!

Το κόστος των 2 και πλέον δισ. προκύπτει από την ανάλυση των αγωγών, καθώς, όταν λένε για 1.000 αγωγές που στοιχίζουν 735,93 εκατ. ευρώ, εννοούν όχι αγωγές 1.000 συνταξιούχων, αλλά τουλάχιστον 50.000 συνταξιούχων, γιατί οι αγωγές είναι ομαδικές και ανά 40 ως 50 άτομα η κάθε μία. Επομένως, η κάθε αγωγή αφορά 40 ή 50 άτομα και οι 1.000 προσεγγίζουν τους 50.000 συνταξιούχους στους οποίους οφείλονται 735,93 εκατ. ευρώ.

Αν προστεθούν και οι 2.300 αγωγές που έχουν γίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε ο αριθμός των συνταξιούχων που έχουν κατά τον ΕΦΚΑ αναδρομικά μέχρι στιγμής, προσεγγίζει τους 160.000 και το ποσό στο σύνολό του ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Λαμβάνοντας δε, υπόψη το μίνιμουμ των επιστροφών που αναγνωρίζουν και ο Νομικός Σύμβουλος του ΕΦΚΑ, αλλά και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, που μίλησε για ένα «κενό μεταξύ της απόφασης του Ιουνίου 2015 του ΣτΕ και του νόμου Κατρούγκαλου που ισχύει από Μάιο 2016», τότε το ποσό που ξέρει ότι χρωστά η κυβέρνηση στα 2,5 εκατ. συνταξιούχους από παράνομες μειώσεις είναι κατ’ ελάχιστον στα 3,7 δισ. ευρώ μαζί με τα Δώρα των συντάξεων!

Κι όμως, από αυτόν τον λογαριασμό βγήκαν να μοιράσουν το 1/5 δίνοντας ένα επίδομα των 250 και 330 ευρώ, που το βάφτισαν 13η σύνταξη!

(ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 19/05/2019 - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

10 σχόλια:

 1. Αυτος ο ΕΦΚΑΣ θα ενημερωση την ΑΑΔΕ με τα ποσα στο νεο κωδικο (617), για τα αναδρομικα των αποσράτων, να υποβάλλουμε καμια δηλωση ΟΕΟ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συντηρητικοί στρατιωτικοί μου ψηφίσατε μπολσεβίκους...Ας προσέχατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΠΑΝ´ ΨΗΛΑ .ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ
   ΕΧΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ.

   Διαγραφή
 3. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ....
  Απαλλαγή από τα διόδια για τους κατοίκους Ωρωπού και Βαρνάβα
  Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/apallagi-apo-diodia-gia-katoikoys-oropoy-barnaba
  «Λεφτά με... ουρά» στα κόμματα (πλην Λαϊκού Συνδέσμου): Μοιράζονται 15 εκατ. ευρώ! - Παίρνουν & 2,5 εκατ. για «έρευνες»!
  https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/773723_lefta-me-oyra-sta-kommata-plin-laikoy-syndesmoy-hrysi-aygi-moirazontai-15
  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 4.101.931.73 εκατομμύρια ευρώ ως χρηματοδότηση και άλλα 820.386,35 ευρώ για ερευνητικούς σκοπούς
  -Η Νέα Δημοκρατία θα λάβει 3.315.147,74 εκατομμύρια ευρώ και άλλα 663.029,55 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.
  -Το ΚΚΕ θα λάβει 906.938,98 ευρώ και άλλα 181.387, 80 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.
  -Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα λάβουν 551.176, 95 και άλλα 110.235, 40 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.
  -Η Ένωση Κεντρώων θα λάβει 523.868,44 ευρώ και άλλα 104.773,68 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.
  -Το Ποτάμι θα λάβει 750.939,35 ευρώ και άλλα 150,187, 87 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.
  Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα λάβει 828.824,24 και άλλα 165.764,85 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς .
  -Η Ελιά θα λάβει 156.862,74 και άλλα 31.372,56 ευρώ ως χρηματοδότηση για ερευνητικούς σκοπούς.
  Να σημειωθεί ότι η «Ελιά» και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» είναι το ίδιο κόμμα αλλά παίρνουν διπλή χρηματοδότηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. γράψε και τα χρηματικά ποσά που έχουν πάρει στα 4 χρόνια οι ΜΚΟ και ποιοι τις έχουν .........

   Διαγραφή
 4. ας προσέχατε τι ψηφίζατε το 2015

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ.
  Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΝΔ ΜΕ 33%(+) ΤΟ
  2009 ΚΑΙ ΤΟ 2012 Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ
  ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡ
  ΧΗΓΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΔ ΘΑ ΗΤΑΝ
  40%( + ) ΣΗΜΕΡΑ .Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σε ερωτημα μου προς την ΑΑΔΕ, για την αλλαγη των κωδικων, ουτως ωστε να υποβαλλουμε την φορ. δηλωση μου απαντησαν: Σας ενημερώνουμε ότι έχει αποσταλεί αρχείο από τον αρμόδιο φορέα και έχουν ενημερωθεί και οι ανάλογοι κωδικοί. Επομένως, ο φορολογούμενος που τυχόν έχει υποβάλλει οριστικά τη δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, θα πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά τροποποιητική δήλωση, όταν τεθεί σε παραγωγική λειτουργία.
  Εάν είστε συνταξιούχος, ο ΕΦΚΑ, αποστέλλει σταδιακά τα αρχεία, οπότε και σταδιακά θα ενημερωθούν και οι αντίστοιχοι κωδικοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. μετά τις εκλογές θα σας τα πάρουν πίσω διπλά, σας δουλεύουν, να το θυμάστε αυτό, στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό .......... συνταξιούχοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ