Αρχική » , , , , , , , » Ιδού το κόλπο με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την «προσωπική διαφορά» (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Ιδού το κόλπο με τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την «προσωπική διαφορά» (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΑ «ΚΡΥΦΑ» ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥ 2019

Με τον επανυπολογισμό του ν. 4387/2016 η σύνταξη για 1,5 εκατ. παλαιούς συνταξιούχους μίκρυνε και για να μην έχουν απώλεια στην τσέπη αυτή η μείωση βαφτίστηκε «προσωπική διαφορά».

Τι είναι αυτή η «προσωπική διαφορά»; Είναι η διαφορά-μείωση νέας με παλιάς σύνταξης. Στη διαφορά αυτή όμως θα έπρεπε να προστεθούν - επιστραφούν οι μειώσεις που κρίθηκαν παράνομες, ενώ έγινε το αντίθετο!

Ο ΕΦΚΑ, δηλαδή, πήρε την παλιά σύνταξη ως το 2018 όπως ήταν μετά και τις παράνομες μειώσεις και τη συνέκρινε με τη σύνταξη που βγάζει ο επανυπολογισμός του νόμου Κατρούγκαλου.

Η νέα σύνταξη είναι μικρότερη για 1,5 εκατ. συνταξιούχους. Ενώ η παλιά θα έπρεπε να μην έχει τις παράνομες μειώσεις. Για να βγει όμως η προσωπική διαφορά, συγκρίθηκε η νέα σύνταξη με την παλιά χωρίς να αφαιρεθούν οι παράνομες μειώσεις.

Αυτομάτως λοιπόν οι προσωπικές διαφορές βγήκαν μικρότερες. Για παράδειγμα, σε προσωπική διαφορά 250 ευρώ θα έπρεπε να δοθούν άλλα 150 ευρώ από τις παράνομες μειώσεις και το ποσό της διαφοράς να διαμορφωθεί στα 400 ευρώ, αντί 250 ευρώ. Από τη στιγμή δηλαδή που έχουμε παράνομες μειώσεις, αυτές θα έπρεπε να μην συνυπολογιστούν και να αυξήσουν την προσωπική διαφορά!

Για παράδειγμα:

Συνταξιούχος με σύνταξη ως 2018 στα 1.700 ευρώ μικτά και 1.200 ευρώ καθαρά έχει αντισυνταγματικές μειώσεις νόμων 4051 και 4093, που ανέρχονται στα 155 ευρώ. Με διακοπή των αντισυνταγματικών μειώσεων, η σύνταξη από τα 1.200 ευρώ θα έπρεπε να είναι 1.355 ευρώ. Αυτό το ποσό (1.355 ευρώ) θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη στον επανυπολογισμό και στον καθορισμό της προσωπικής διαφοράς.

Η σύνταξη επανυπολογίστηκε από 1ης/1/2019 στα 1.000 ευρώ. Η προσωπική διαφορά καθορίστηκε όμως με βάση τα 1.200 ευρώ και όχι με τα 1.355 ευρώ. Στην πράξη η προσωπική διαφορά αποδόθηκε με ποσό 200 ευρώ, ενώ ο συνταξιούχος θα έπρεπε να έχει προσωπική διαφορά 355 ευρώ από τη διακοπή των μειώσεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, πράγμα που δεν έγινε.


Κερδισμένοι 600.000 συνταξιούχοι με αυξήσεις σε βάθος 5ετίας

Από τα 2,6 εκατ. συνταξιούχους, οι 1,5 έχουν μειώσεις με επανυπολογισμό, οι 600.000 του ΟΓΑ εξαιρούνται από τον επανυπολογισμό και άλλοι 600.000 έχουν αύξηση γιατί ο επανυπολογισμός έβγαλε μεγαλύτερη σύνταξη, της τάξης των 20 ως 100 ευρώ είτε γιατί πλήρωναν μεγαλύτερο ποσοστό εισφορών σύνταξης, από αυτό του ΙΚΑ, δηλαδή πάνω από 20%, είτε γιατί ανήκουν στα κατώτατα όρια και με την προσθήκη της εθνικής σύνταξης κερδίζουν κάτι παραπάνω. Οι αυξήσεις αυτές δίδονται από 1ης/1/2019 αλλά σε δόσεις και θα χρειαστεί μια πενταετία (2019 ως 2023) για να πάρουν όλη την αύξηση που τους αναλογεί, όπως προβλέπει ο νόμος 4585/2018.

(ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 20/05/2019 - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

3 σχόλια:

 1. Και μην ξεχνάτε, για όλα τα απόστρατα στο ψηφοδέλτιο γράφει 13η σύνταξη, ενώ για τα εν ενεργεία στελέχη γράφει τον επόμενο βαθμό και θέση μπόνους στο εξωτερικό. Ψηφίστε λοιπόν και για απόδειξη τη φώτο απ'το κινητό με δημοσίευση στα γνωστά μπλογκ-φωτοβρωμάντζα (ξέρουν αυτοί και σε ποια).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κάνουν το κορόιδο οι κυβερνώντες, διότι θα καταθέσουν αρκετοί αγωγές εάν εκδώσουν συνταξιοδοτικές πράξεις και ενημερωτικά σημειώματα, αφού ο επαναυπολογισμός δεν είναι σωστός, αυτοί θέλουν να δείχνουν πριν τις εθνικές εκλογές ότι τα έκαναν όλα σωστά και ότι στήριξαν τους συνταξιούχους με το νόμο Κατρούγκαλου, αυτοί είναι δυστυχώς που μας κυβερνάνε 4,5 χρόνια και υπάρχουν πρόβατα και γίδια που ακόμη και σήμερα τους υποστηρίζουν, εάν εκδώσουν τα ενημερωτικά σημειώματα θα πάθουν σοκ οι παλαιοί και οι νέοι συνταξιούχοι και αυτοί που τα επόμενα χρόνια θα βγουν στη σύνταξη όταν θα δουν μια σύνταξη των 1.100 ευρώ με το νέο νόμο έγινε 900 ευρώ και 200 ευρώ είναι η προσωπική διαφορά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δηλαδή πρέπει να χρησιμοποιούμε κόλπα και κολπάκια για να μάθουμε αυτό που δικαιούμαστε.Πόση ΣΥΝΤΑΞΗ πρέπει να πέρνουμε.
  Μπλέξαμε με απατεώνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ