Αρχική » , , , , » Διαβεβαιώσεις Καμμένου για αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στελεχών ΕΔ-ΣΑ

Διαβεβαιώσεις Καμμένου για αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στελεχών ΕΔ-ΣΑ

Εξασφαλίστηκε το κονδύλι για την αποκατάσταση των αποδοχών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενημέρωσε την Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διευκρινίζοντας πως... οι σχετικοί κωδικοί βρέθηκαν από τις πληρωμές για τα εξοπλιστικά προγράμματα και εξοικονομήθηκαν τα χρήματα για να αποδοθούν στους δικαιούχους.

Απαντώντας στην σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα, ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε πως - παρότι το θέμα έχει σταματήσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που δεν έχει τα κονδύλια, και στο υπουργείο Ναυτιλίας, για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για κάθε χρόνο που περνά, θα βάζει τα ποσά στον κωδικό για να αποδοθούν με την πρώτη υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.

«Η δική μου υπογραφή είναι πάνω στην κοινή υπουργική απόφαση. Ο νόμος είναι έτοιμος, τα λεφτά είναι εξασφαλισμένα και λεφτά μπαίνουν», τόνισε ο Π. Καμμένος, ενώ η ερωτώσα βουλευτής αμφισβήτησε τις διαβεβαιώσεις του και τον κατηγόρησε για άκρατο λαϊκισμό.

«Οι δηλώσεις σας, ότι εγώ έβαλα την υπογραφή μου, αλλά το θέμα θα κολλήσει στο υπουργείο Οικονομικών συνιστούν το άκρον άωτον του λαϊκισμού. Γιατί εσείς κάνετε τον καλό τη στιγμή ενώ γνωρίζετε ότι το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι τυχόν αναπροσαρμογή των αποδοχών συναρτάται από τις εκάστοτε επικρατούσες δημοσιονομικές συνθήκες» είπε η κ. Παπακώστα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και του ζήτησε να πει με σιγουριά αν το νομοσχέδιο, που προαναγγέλλει, θα έχει την τύχη να εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Εξάλλου, η βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ζητήσει η κυβέρνηση συγγνώμη και ο ίδιος αφού μιλούσαν με αήθη τρόπο για τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όταν αναφέρονταν στην διαπραγμάτευση και τους χαρακτήριζαν «γερμανοτσολιάδες και μερκελιστές».

«Εμείς διαπραγμάτευση κάνουμε όρθιοι» απάντησε κ. Καμμένος προσθέτοντας πως στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κανείς δεν διαπραγματεύθηκε με την τρόικα και με εντολή του ουδείς αξιωματικός συναντήθηκε μαζί τους.

«Εγώ δεν πηγαίνω τη νύχτα στο Χίλτον, ούτε τα μεσημέρια. Τουλάχιστον στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν θα μπει κανείς που να έχει πρόσβαση στα απόρρητα, ούτε θα βγαίνουν αυτά προς τα έξω», πρόσθεσε.

Επιπλέον επανέλαβε, προς την ερωτώσα βουλευτή για το ζήτημα της αποκατάστασης των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πως «έχουμε διασφαλίσει τα χρήματα. Έχουν δεσμευτεί στον κωδικό από τους εξοπλισμούς και δεν είναι οι εποχές εκείνες που χάνονταν οι εγγυητικές από την γενική διεύθυνση εξοπλισμών, άλλαξαν τα πράγματα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Εξάλλου, απαντώντας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τα όσα ακούγονται για εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην εσωτερική ασφάλεια λόγω πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος, ο υπουργός διέψευσε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο υπογραμμίζοντας ότι «το Σύνταγμα απαγορεύει την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας» ή μη μόνον σε περίπτωση κήρυξης της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας.

(ΤΑ ΝΕΑ 23/11/2015)


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αποκατάσταση αποδοχών-συντάξεων Στελεχών ΕΔ-ΣΑ (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)

12 σχόλια:

 1. ΜΕ 500 ΕΚΑΤ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕ ? ΟΣΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ-ΜΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΜΙΑ ΞΕΛΕΕΙ-ΤΑ ΙΔΑΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ 58 ΜΙΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ-ΣΤΕΡΝΗΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ-ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οι παπατζήδες και οι παραμυθάδες έχουν ξεπεράσει και τα όρια της λογικής, τουλάχιστον έπρεπε να το βουλώσουν το στόμα τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. AYTO EINAI ΓΝΩΣΤΟ.........ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ;;;;;;...........ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΑΛΙ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. KOMIZEI ΓΛΑΥΚΑΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ............ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ;;; ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ;;;;.............................LONG TIME..............ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά αυτό το κονδύλι δεν είχε ξαναβρεθεί και ξανακολησει στο ΥπΟικ??Τι κρίμα να μας υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη μας και τι κρίμα να μην έχει ο άντρας μπέσα και τσίπα που λένε στο χωριό μου?!βέβαια αν τα είχαν αυτά οι πολιτικοί δε θα έφτανε ή χώρα εδώ που έφτασε!!!δε θα πάρουμε τίποτε και ποτέ!!γιατι εμείς οι στρκοι έχουμε και μπέσα και τσίπα και δουλεύουμε σαν σκυλιά και βγάζουμε ασπροπροσωπους αυτούς που μας δουλεύουν έστω κ με τα ψιχουλα που παίρνουμε πια!!!και για τους αποστρατους??ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ Τ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ!!!!!Δυστυχώς!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παπατζής ο Καμμένος . Μεγάλος παραμυθάς και δεμένος στην καρέκλα του. Για την καταστροφή της πατρίδας , για τη διάλυση των ΕΔ και για την εξαθλίωση των εν ενεργεία και των αποστράτων ΕΙΝΑΙ συνυπεύθυνος αυτός και κάποιος Τόσκας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. «Κόμμα: Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.».....Γνωμικά - Ρήσεις
  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΪΔΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κοκορομαχίες προς άγραν ψηφοφόρων.
  Όταν ο τέως ΥΠ.ΟΙ. Κος Σταϊκούρας της Συγκ/σης Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., ρήμαζε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα,
  επιλεκτικά ΜΟΝΟΝ από τους Στρ/κούς και Σ.Α ( μας έκανε 13 μειώσεις, έναντι 6 στους λοιπούς Δημ. Υπαλ.),
  πού ήταν η εώλως ωρυομένη από τα έδρανα της Βουλής Κα Κατερίνα;....τώρα ξύπνησε το ενδιαφέρον της;
  Προσφάτως και άλλοι Βουλευτές της Ν.Δ., έδειξαν έωλο ενδιαφέρον.
  Μήπως; ρε, λέω μήπως, άρχεται νέα προεκλογική περίοδος;
  Μήπως; εν όψει, του υπό κατάρτιση νέου Μισθολογίου των Δημ. Υπαλλ., μας βρει νέα συμφορά;
  και σπεύδει ο Κος Καμμένος ή κάτι να προφθάσει ή άλλοθι να εξασφαλίσει ή να νίψει τας χείρας του;
  Ίδωμεν. Δεν θα πάει μακριά, μέχρι εδώ είναι ο Κόσμος.
  Δεν χρειάζεται να είναι κανείς τυφλός για να το δει: (σχήμα οξύμωρο).
  "Τυφλός τω τοίχω επερειδόμενος, έως ώδε ο Κόσμος, έφη."
  (ερείδομαι=στηρίζομαι...έρεισμα..)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γιατί υπάρχουν απορίες? Το κοινά αποδεκτό (τουλαχιστον απο τους περισσότερους επειδη "ετσι το βρήκαν ετσι το συνεχίζουν") "πολιτικό" μας σύστημα δηλαδή αυτό της αντιπροσωπευτική δημοκρατίας ή αστικής δημοκρατίας ή σωστότερα Republic, αυτά ακριβώς τα φαινόμενα έχει. Η εκαστοτε αντιπολίτευση να "κατηγορεί" την εκαστοτε κυβέρνηση για πράγματα τα οποία η ιδια ως κυβέρνηση εκανε και την κατηγορουσε η τοτε αντιπολίτευση η οποία εχει τον ρολο της κυβερνησης. Με απλά λόγια ROTATION όπως λένε και στα χωριά.
  Το αντικειμενό τους ειναι ΠΑΝΤΑ η εφαρμογή των ΕΝΤΟΛΩΝ που παιρνουν απο τα διευθυντήρια (ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ).
  Δεν λογαριάζουν τον λαό (πόπολο, plebis) αφού ο ρόλος τους είναι να διαχειρίζονται ως μεσαζοντες τα συμφέροντα των αφεντικων τους.
  1 λεπτό "δημοκρατίας" καθε 4 χρόνια και ενδιάμεσα ΣΙΩΠΗ δεν ονομαζεται δημοκρατία αλλά Συνταγματική Ολιγαρχία.
  Εαν συνδιάσουμε και το συγχρονο νεοφιλελέ δόγμα του There Is No Alternative, αντιλαμβάνεται καποιος που σκεφτετε τελειως απλά οτι η βουλή καταντάει απλά ενα θεατράκι αταλαντων ηθοποιών.
  Ακόμα και οι επερωτήσεις παραδίδονται με πρωτοκολλο απο την πρωην αντιπολίτευση στην νυν κυβερνηση και αντιστροφα.
  Οπότε υποστηρικτές της "αστικής" η αν προτιμάτε καλυτερα "αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας" μην απορείται για το που ηταν η καθε Παπακώστα οταν ως κυβερνηση ψηφιζε "δια το καλόν του τόπου" τα μετρα τα οποία τωρα κατηγορεί ως αντιπολίτευση. Μην απορείται για τον "φλογερό πατριωτισμό" του καθε Καμμένου ο οποιος εκφραζόταν για ψηφοθηρικούς λόγους οταν ηταν αντιπολίτευση ενω τωρα εγινε.....ευρωπαικός ρεαλισμός". Μην απορήσεται ακόμα και για τα λοιπά κόματα του "κοινοβουλιου" εαν κωλοτουμπευσουν οταν βρεθουν σε θέση νομής της εξουσίας (βλέπε ΛΑΟΣ). Ακόμα και το ΚΚΕ και οι αχυράνθρωποι της Χ.Α το καλοκαίρι του 2015, ειχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους σχετικά με το εαν ηταν η σωστή στιγμή για εξοδο απο το €.
  Και στην τελική δεν κωλοτουμπευουν...απλά εφαρμόζουν το "πολιτικό συστημα" το οποιο υποστηρίζετε τοσο με τις αντιλήψεις σας οσο και με τις πράξεις σας (αναζητηση ηγετη, προσβαση στην εξουσία, σεβασμό μεχρι σημειου δουλικότητας στους...."αντιπροσώπους", "αξιοκρατία", βυσμα (για να μην ξεχνιόμαστε), εξυπηρετηση προσωπικων συμφερόντων......).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Το συμπέρασμα που βγαίνει από τις προηγούμενες εκλογές είναι ότι το ''διαχρονικό δούλεμα'' το αντέχουμε .Έτσι εξηγείται στο ότι στο συλλαλητήριο προχτές πήγαν το 1/3 από παλαιότερα. Περαστικά μας, βολεμένοι εισοδηματίες από άλλες πηγές !!!! Λυπούμε όμως που ένας μεγάλος αριθμός αποστράτων υποφέρει και το αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια. Δυστυχώς οι ενώσεις αποστράτων κοιτάνε τις καρέκλες τους και τα παράσημα τους, οι εν ενεργεία φόβο για τυχόν ρουφιάνους για μια θέση στον ήλιο, η ηγεσία εξαργυρώνει γραμμάτια του παρελθόντος.......... ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ - ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΙΝΕΣ!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εχει καταντήσει γραφικός ο χλαπάτσας της εξουσίας. Ελληνικε ΛΑέ εισπράτεις τις επιλογές σου !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ