Αδιάφθορο ρουσφετάκι στο ΥΠΕΘΑ (ΦΕΚ)

Η Χριστίνα Τρεμόντι είναι η ιδρύτρια της ιστοσελίδας κατά της διαφθοράς «Έδωσα φακελάκι»

Ένα πρόσωπο-έκπληξη συμμετέχει από τα μέσα του μήνα στο επιτελείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και συζητήσεις. Πρόκειται για... την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χριστίνα Τρεμόντι, η οποία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν κατάφερε να περάσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου, καθώς το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου δεν συγκέντρωσε το ποσοστό που θα επέτρεπε την εκλογή βουλευτή από αυτή τη λίστα. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η κυρία Τρεμόντι διορίσθηκε ως ειδική συνεργάτιδα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τις 17 Νοεμβρίου, δίνοντας, όπως ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του Πενταγώνου, συνέχεια στο φαινόμενο της τακτοποίησης «ημετέρων», που ανθεί στην πολιτική ζωή της χώρας από τη μεταπολίτευση και ύστερα.

Εξάλλου, στο γραφείο του κ. Καμμένου στο Πεντάγωνο έχουν καταλάβει θέσεις ειδικών συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων ουκ ολίγα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που στο παρελθόν συμμετείχαν ως υποψήφιοι βουλευτές σε εκλογικές αναμετρήσεις, θολώνοντας τον αγώνα της ηγεσίας του υπουργείου για την εξάλειψη των ρουσφετιών στον Στρατό.

Η περίπτωση, ωστόσο, της κυρίας Τρεμόντι, όπως σχολιάζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο στρατηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια είχε λάβει -και όχι άδικα- τον τίτλο της «ακτιβίστριας κατά της διαφθοράς», κάτι το οποίο ώθησε και τον κ. Καμμένο να την τοποθετήσει συμβολικά στη θέση της επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικράτειας του κόμματός του. Ειδικότερα, είναι ιδρύτρια και πρόεδρος της ιστοσελίδας «Έδωσα φακελάκι», που συγκεντρώνει περιπτώσεις ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο να δώσουν χρήματα σε υπαλλήλους δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών για να καταφέρουν να κάνουν τη δουλειά τους. Όπως αναφέρεται στο site της κ. Τρεμόντι, ο διαδικτυακός τόπος έχει συγκεντρώσει 1.854 ανώνυμες ιστορίες διαφθοράς, με ποσά που αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιδέα για τη δημιουργία του ξεκίνησε από μια δική της εμπειρία, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της, όταν ένα βράδυ χρειάστηκε να πάει τον παππού της στο νοσοκομείο της Καλαμάτας και εμμέσως της ζητήθηκε «φακελάκι».

ΑΡΘΡΑ. Η κυρία Τρεμόντι έχει γράψει και άρθρα σε ξένες εφημερίδες σχετικά με το φαινόμενο της διαφθοράς στην Ελλάδα. Πριν από μερικά χρόνια δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα βρετανικής εφημερίδας κείμενό της μέσω του οποίου αναφερόταν στις διαμαρτυρίες κατά της λιτότητας εκείνη την περίοδο, συνδέοντας το φαινόμενο της διαφθοράς του δημόσιου τομέα με τις πελατειακές σχέσεις που υπάρχουν σε κάθε μορφή οργάνωσης του κράτους.

Όπως ήταν φυσικό, η αντίθεση μεταξύ της δράσης της νεαρής ακτιβίστριας και του διορισμού της στο γραφείο του Πάνου Καμμένου έχει προκαλέσει εδώ και ημέρες τα αιχμηρά σχόλια στελεχών του Πενταγώνου, τα οποία επισημαίνουν στις συζητήσεις τους ότι «ο διορισμός της επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος του υπουργού Εθνικής Άμυνας αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα πελατειακής σχέσης, αλλά και ρουσφέτι πρώτης τάξεως». «Πώς είναι δυνατόν να κάνεις κηρύγματα κατά της διαφθοράς, να κατακρίνεις τις πελατειακές σχέσεις και στη συνέχεια να διορίζεσαι ως... ρουσφέτι στο γραφείο του αρχηγού του κόμματος με το οποίο πολιτεύθηκες», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Άνθρωποι, ωστόσο, που συνομιλούν τακτικά με το επιτελείο του κ. Καμμένου υποστηρίζουν ότι η ένταξη της κ. Τρεμόντι στο γραφείο του υπουργού έδωσε άλλον... αέρα στον αγώνα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά της διαφθοράς, λόγω της προηγούμενης δράσης της στον εν λόγω τομέα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ. Η Χριστίνα Τρεμόντι μεγάλωσε στην Αθήνα και πριν από μερικά χρόνια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Αμερική για σπουδές. Μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο Yale, εργάστηκε στη μητρόπολη του κόσμου σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και εταιρείες, αλλά και στο τμήμα Μάρκετινγκ της L'Oreal. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τους Sponsors for Educational Opportunity (Χορηγούς για Εκπαιδευτική Ευκαιρία), προετοιμάζοντας φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα για να αντιμετωπίσουν τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε σημαντικά συνέδρια ως συντονίστρια και ομιλήτρια, παρουσιάζοντας θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση, ενώ συνεντεύξεις και άρθρα της έχουν φιλοξενηθεί στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και στον «Guardian». Η πρώτη της επαφή με την πολιτική στην Ελλάδα ήταν όταν συμμετείχε σε εκδήλωση του «Ποταμιού». Στελέχη, μάλιστα, του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη απόρησαν με τη συνεργασία της με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καθώς, όπως έλεγαν, η νεαρή κυρία Τρεμόντι έλαβε μέρος σε εκδήλωση του «Ποταμιού» και πήρε τον λόγο, δηλώνοντας ότι «από την αρχή ήμουν "Ποτάμι", γιατί είναι το κόμμα που μου ταιριάζει».

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 28/11/2015 – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΙΑΣ - dimitriskounias@yahoo.com)


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ - ΑΔΑ ΩΓ2Ξ6-ΦΣ9:__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!


ΣΧΕΤΙΚO ΑΡΘΡO: Το ΥΠΕΘΑ κατέχει πανελλήνιο ρεκόρ «μάζωξης» συμβούλων;

1 σχόλια:

  1. γέμισαν τα υπουργεία συμβούλους για να τρώνε όλοι, τα κοράκια εν δράσει, αυτοί είναι οι ψεύτες της πολιτικής σκηνής του παραλόγου, οι παπατζήδες αυξάνουν τις κρατικές δαπάνες και ασχολούνται με την σύνταξη του φτωχού εάν θα πρέπει να την μειώσουν, αλλά λίγα είναι τα ψωμιά τους ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ