Βάρα «Σανό» ρε...

Διαβάζω στην «δημοκρατία» της 24 Νοεμβρίου: «Τα χρήματα για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του ΣτΕ έχουν διασφαλισθεί και βρίσκονται στον κωδικό των εξοπλιστικών», διεμήνυσε... χθες [δηλαδή στις 23 Νοεμβρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αξιωματικών, δηλαδή τότε ακριβώς που (νόμιζε ότι) χρειαζόταν...] ο κ. Καμμένος, ο οποίος συνέχισε ότι «το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται επειδή τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για να προχωρήσει το ήδη υπάρχον Νομοσχέδιο, με το οποίο θα επιστρέψουν οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012».

Προσωπικώς, την ίδια διαβεβαίωση, την έχω ακούσει live δύο φορές. Μία προ 7μήνου και μία προ 4μήν, σε Στρατιωτικές Σχολές και οι δύο, και την έχω διαβάσει αρκετές ακόμη στον τύπο. Αυτή, η διαρκώς επαναλαμβανομένη διαβεβαίωση, μου θύμισε μία ιστορία, που νομίζω ότι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση.

Παλιά, όταν υπήρχαν κτήνη στον Στρατό, υπήρχε ένα ειδικό σάλπισμα, το οποίο σήμαινε ο σαλπιγκτής, όταν ήταν η ώρα του φαγητού των ζώων. Το σάλπισμα αυτό ονομαζόταν «Νομή» ή πιο απλουστευμένα «Σανό» (όπως «Εγερτήριο», «Σιωπητήριο» κ.λπ.). Όταν λοιπόν τα μουλάρια ήταν ανήσυχα και δημιουργούσαν προβλήματα, τότε ο Διοικητής του ΛΟΜ (=Λόχος Ορεινών Μεταφορών), διέταζε τον σαλπιγκτή:

- Βάρα «Σανό» ρε.

Ο σαλπιγκτής σήμαινε «Σανό» και τα ζώα, εν όψει φαγητού, ηρεμούσαν, τουλάχιστον προσωρινώς. Όταν τα ζώα ξανααγρίευαν εφαρμοζόταν η ίδια μέθοδος, με άριστα μεν, πλην όμως πάντα προσωρινά, σε διάρκεια, αποτελέσματα.

Κάτι ανάλογο δηλαδή με το πείραμα του Ιβάν Παβλόφ…

Δεν υπονοώ ότι ο κ. Καμμένος είναι ο εμπνευστής αυτής της τακτικής, αλλά, δυστυχώς, αυτήν ακριβώς και μάλιστα με ακριβώς τα ίδια λόγια, εφαρμόζει. Και για να είμαστε και δίκαιοι, το ίδιο ακριβώς έκανε και ο προκάτοχός του κ. Παναγιωτόπουλος, με την ίδια ακριβώς μέθοδο και στους ίδιους ακριβώς χώρους (άλλες 2 φορές live, είχα ακούσει και εκείνον).

Την προαναφερθείσα ιστοριούλα, δεν μπορεί, θα πρέπει να την έχει ακούσει, εκεί ψηλά στον Χολαργό, ο κ. ΥΕΘΑ, γι’ αυτό άλλωστε και την εφαρμόζει, έχοντας όμως κάνει κατάχρηση και της χρησιμοποιήσεώς της αλλά και της υπομονής μας.

Αν νομίζει ο κ. ΥΕΘΑ ότι... βαρώντας «Σανό», κάθε λίγο και λιγάκι, θα μας αποκοιμίζει εσαεί είναι γελασμένος. Πώς το είχε πει ο συνάδελφος του ο Τσώρτσιλ; «Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα. Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορείς όμως να κοροϊδεύεις όλους για πάντα».

Δεν πείθετε πλέον κ. Υπουργέ. Είμαστε μεγάλα παιδιά και έχουμε προ πολλού πάψει να πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη και σε άλλα παραμύθια.

Και κάτι ακόμη. Θυμηθείτε τι πάθαινε ο Πινόκιο, όταν έλεγε ψέματα.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 26/11/2015 – ΧΡ. ΜΠΟΛΩΣΗΣ, ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α.)

9 σχόλια:

 1. Η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων εξαπάτησαν τον λαό με ψεύτικες υποσχέσεις και παραμύθια για να πάρουν τους ψήφους, μακάρι να πέσουν το επόμενο τρίμηνο κάτω από το βάρος του ασφαλιστικού και του αγροτικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΠΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΒΟΥΛΈΥΤΕΣ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΛΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝΜΕΤΡΑ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΚΕΩΝ-ΛΕΙΠΟΥ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΛΩΛΕΙΤΕ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΥΓΚΙ-ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΘΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ 35.000 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΠΟΠ-ΕΜΘ ΠΟΥ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΤΗ 2009/2010/2011/2012 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ.....ΟΡΑΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ, Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ, ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 50 % ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ. Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ 10 ΜΗΝΕΣ. ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 2 ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 29 Νοε 2015, 11:45:00 μ.μ. Ποια ΝΔ και Μακ@κιες μας λες τώρα; Τέλειωσαν όλοι τους τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμε 29 Νοε 2015 11:59:00 μμ πονάει η αλήθεια αλλά αυτή είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εάν ήταν κυβέρνηση από αρχές του 2016 θα έδινε στα στελέχη και στους απόστρατους το υπόλοιπο 50 % της απόφασης του ΣτΕ, αυτό ήταν ξεκάθαρο. Η κυβέρνηση των παπατζήδων και παραμυθάδων θα τα δώσει στο μέλλον με άγνωστη ημερομηνία και έτος, χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα, ξύδι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 30 Νοε 2015, 12:58:00 π.μ. Αγαπητέ Χαχανούλη η ΝΔουλα έχει τελειώσει... Κρασί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. κόβουν τα δωρέαν εισητήρια στην Αθήνα στους αστυνομικούς, όταν φέρουν στολή, από 01/01/2016 !!! αυτοί είναι η κυβέρνηση των παπατζήδων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμε 30 Νοε 2015, 3:26:00 μμ εσύ περείνενε από τους παπατζήδες να πάρεις άμεσα το υπόλοιπο 50 %, χα χα χα χα χα χα χα χα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ