Αρχική » , , , » Στγος Φράγκος: «Υπάλληλος Βουλής με 28 έτη ζητά εφάπαξ 530.000€!»

Στγος Φράγκος: «Υπάλληλος Βουλής με 28 έτη ζητά εφάπαξ 530.000€!»

Τι να πούμε, τι... Τι να τραγουδήσουμε... όπως άδει ο Μητσιάς, αγαπητέ Στρατηγέ Φραγκούλη Φράγκο, επίτιμε Α/ΓΕΣ με 42 χρόνια υπηρεσίας, εξ ων πάμπολλα καταδρομέα, που παίρνετε ως σύνταξη το «φοβερό» ποσό των... 1.450 ευρώ και όταν αποστρατευτήκατε (2011) λάβατε εφάπαξ 120.000 ευρώ (οι νυν αποστρατευόμενοι δεν ξεπερνούν το 60.000 ευρώ).

Μας γράφετε ότι, σύμφωνα με καταγγελία απογευματινής εφημερίδας, υπάλληλος της Βουλής με 28 χρόνια υπηρεσίας υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης με απαίτηση απόληψης 530.000 ευρώ ως εφάπαξ! Σύμφωνα μάλιστα με τον Κανονισμό της Βουλής, ο αποχωρών υπάλληλος δικαιούται ως εφάπαξ 75 μισθούς! Τον εν λόγω Κανονισμό, σημειώνω εγώ, ουδείς επιχειρεί να τροποποιήσει γιατί το σύνολο των υπαλλήλων είναι «δικά μας παιδιά, το αίμα μας». Υπάλληλος συνταξιοδοτούμενος δικαιούται, γράφει ο στρατηγός, το 98% των αποδοχών του ως σύνταξη, ενώ ο στρατιωτικός και ο κοινός υπάλληλος το 68%. Σε αριθμό ο τμηματάρχης Βουλής των 300 ευρώ θα λάβει σύνταξη 3.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ ο στρατηγός των 2.780 ευρώ μηνιαίως θα λάβει 1.450 ευρώ.

Πέραν αυτού, σημειώνει ο Στρατηγός, δίδονται από το κράτος 600 εκατ. ευρώ ετησίως για ενίσχυση των παχυλών συντάξεων υπαλλήλων της ΔΕΗ και πρόσφατα διεγράφησαν χρέη κομμάτων ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Κλείνω με την παρατήρηση ότι όχι μόνο η στήλη αλλά και η εφημερίδα έχει διαμαρτυρηθεί πολλάκις γι' αυτήν την κατάσταση, επομένως δύναμαι, με όλο τον σεβασμό στις χρυσές επωμίδες σας, να σας ανακαλέσω στην τάξη για τα παράπονά σας προς εμάς. Έρρωσθε.

(ΠΑΡΟΝ 22/11/2015 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

15 σχόλια:

 1. Στρατηγέ θα έρθουν και χειρότερα!!!το ερώτημα που γεννάται έχει ως εξής...οι εκάστοτε ΦΥΣΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ...έχουν ευθύνες??? Αν ΝΑΙ ποιές είναι οι αποτρεπτικές τους παρεμβάσεις ώστε όπως ανώτεροι -ανώτατοι αξκοί ε.ε πλαισιώνουν πολιτειακούς - πολιτικούς θεσμούς να πλαισιώνουν με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ το προσωπικό και το θεσμό εν γένει των Ε.Δ...
  Παραδόξως η αγανάκτηση και η ΣΟΦΙΑ έρχονται με την αποστρατεία...Των ΑΝΩΤΑΤΩΝ!!! Τ Ο Τ Ε Ε Ι Ν Α Ι Α Ρ Γ Α ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Απόσπασμα
  [40] Λέγεται ότι ο Αλκιβιάδης, προτού να γίνει είκοσι χρονών, με τον Περικλή, που ήταν επίτροπος του1 και άρχοντας της πόλης, κάτι τέτοια συζήτησε για τους νόμους.
  [41] «Πες μου», λέγεται ότι είπε ο Αλκιβιάδης, «Περικλή, μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι νόμος;»
  «Βεβαιότατα», είπε ο Περικλής.
  «Εξήγησέ μου λοιπόν, για τ᾽ όνομα των θεών», είπε ο Αλκιβιάδης, «επειδή εγώ, ακούγοντας να επαινούνται μερικοί ότι είναι άνθρωποι νομιμόφρονες, νομίζω ότι δεν πρέπει δίκαια να πάρει τέτοιον έπαινον εκείνος που δεν ξέρει τι είναι νόμος.» [42] «Αλλά καθόλου δύσκολο πράμα δεν επιθυμείς, Αλκιβιάδη, με το να θες να μάθεις τι είναι νόμος.
  Γιατί νόμοι είναι όλα αυτά που οι πολλοί, αφού συγκεντρώθηκαν και τα επιδοκίμασαν, τα νομοθετήσανε ορίζοντας τι πρέπει να κάνει κανένας και τι δεν πρέπει.»
  «Ποιο απ᾽ τα δύο; Επειδή δηλαδή ενόμισαν ότι πρέπει να κάνει κανείς τα καλά ή τα κακά;»
  [43] «Τα καλά μα την αλήθεια, παιδαρέλι», είπε ο Περικλής, «κι όχι τα κακά.»
  «Αν όμως όχι οι πολλοί, αλλά καθώς όπου υπάρχει ολιγαρχία λίγοι συγκεντρωθούν και νομοθετήσουν τι πρέπει να κάνει κανείς, αυτά τι είναι;»
  «Όλα», είπε ο Περικλής, «όσα αυτοί που κατέχουν την εξουσία, αφού σκεφτούν τι πρέπει να κάνει κανείς, τα νομοθετήσουν, ονομάζονται νόμοι».
  - Κι αν ένας τύραννος, λοιπόν, που κυριαρχεί στην πόλη νομοθετεί, κι αυτά είναι νόμοι;
  - Κι όσα ένας τύραννος κυβερνήτης, είπε ο Περικλής, νομοθετεί, κι αυτά είναι νόμοι.
  [44] -Κι η βία κι η ανομία, είπε ο Αλκιβιάδης, τι είναι, Περικλή; Άραγε δεν είναι, όταν ο δυνατότερος τον πιο αδύνατο όχι με την πειθώ αλλά με τη βία τον αναγκάζει να κάνει ό,τι αρέσει σ᾽ αυτόν;
  - Εγώ τουλάχιστο έτσι νομίζω, είπε ο Περικλής.
  - Κι όσα λοιπόν ένας τύραννος, χωρίς να πείσει τους πολίτες, νομοθετώντας τους αναγκάζει να τα κάνουν δεν είναι ανομία;
  - Έτσι νομίζω, είπε ο Περικλής. Γιατί παίρνω πίσω το λόγο μου, ότι είναι νόμοι όσα ένας τύραννος χωρίς να πείσει νομοθετεί.
  [45] - Κι όσα οι λίγοι, όχι γιατί έπεισαν τους πολλούς αλλά γιατί κυριαρχούν απάνω τους, νομοθετούν τι απ᾽ τα δυο, θα πούμε ότι είναι τούτα βία, ή θα πούμε ότι δεν είναι;
  - Όλα νομίζω εγώ, είπε ο Περικλής, όσα κανείς αναγκάζει κάποιον να κάνει χωρίς να τον πείσει, είτε νομοθετώντας είτε όχι, αυτά είναι βία μάλλον παρά νόμοι.
  - Κι όσα λοιπόν ολόκληρος ο λαός, όταν εξουσιάζει τους πλούσιους, νομοθετεί χωρίς να τους πείσει, δε θα ήταν μάλλον βία παρά νόμος;
  [46] - Πάρα πολύ, είπε ο Περικλής, Αλκιβιάδη, κι εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία σου, ήμασταν δεινοί σε τέτοιες συζητήσεις. Γιατί πράματα τέτοια και εξετάζαμε και σοφιζόμαστε, που ακριβώς κι εσύ τώρα μου φαίνεσαι ότι εξετάζεις.
  Κι ο Αλκιβιάδης είπε: Μακάρι, Περικλή, να σε συναστρεφόμουνα τότε, όταν είχες την πιο μεγάλη σου δεινότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Αρχηγέ μου δεν είδα ποτέ ένα Αρχηγό να τα βροντήσει και να αποχωρήσει μετά από κάποια μέτρα που λαμβάνονται , από τους πολιτικάντηδες , εναντίον του προσωπικού που αυτός Διοικεί. Εάν δεν προστατέψει τα στελέχη αυτός ποιος άλλος μπορεί να το κάνει; Δεν είδα ποτέ κανένα σας όταν ξεπουλιόταν η περιουσία του ΜΤΣ να παρέμβει και να πει το μεγάλο και γενναίο ΟΧΙ και κάτω τα χέρια από την περιουσία μας.Εάν αυτό γινόταν στη ΔΕΗ ή κάπου αλλού οι Φωτόπουλοι και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές θα κατέβαζαν του διακόπτες επ αόριστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΕΤΑ MOY ΛΕΣ......ΕΔΩ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΟΣΜΙΑ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. «Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας:
  - εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσι εις την χύτραν του προύπολογισμού.
  - εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.
  - εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ' επιφορτισμένους να γεμίζωσι την χύτραν δια του ιδρώτος αυτών.»......Αποφθέγματα - Γνωμικά - Ρήσεις
  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΟΪΔΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι παπατζήδες και οι παραμυθάδες της σημερινής κυβέρνησης θα μας σώσουν αυτό τουλάχιστον είναι σίγουρο και φαίνεται από τους 10 μήνες που είναι στην εξουσία. Ευτυχώς που τηρούν και τις υποσχέσεις που δώσανε κατά καιρούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. εχετε χαρη που απαγορευετε το βρησιμο ολοι αυτοι οι κυφηνες στην βουλη που περνουν 4 και 5 χιλιαρικα τον μηνα δεν ντρεπονται?οοοοοολος ο κοσμος εχει υποστει μειωση των αποδοχων εξω γινετε χαμος καθημερινα και αυτοι με της ευλογιες της εκαστοτε κυβερνησης ειναι στο απειροβλητο.ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ?ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΜΕΡΑ?ΞΥΝΟΝΤΑΙ?ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΤΟ ΒΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ...........ΑΙΝΤΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ.........ΓΑΡΓΑΛΗΘΗΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ -ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΧΡΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ-ΑΝ ΣΑΣ ΑΔΙΚΟΥΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμε 23 Νοε 2015, 10:23:00 μμ εκεί είναι τα δικά τους παιδιά και τα εγγόνια τους, δεν το καταλαβαίνεις, γι' αυτό τα πέρνουνε χονδρά, ευτυχώς που ήρθε και η αριστερή κυβέρνηση να τα φτιάξει όλα ωραία περιμένουμε να δούμε δικαιοσύνη εντός της δεκαετίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ , ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ , ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. antonios Δεν σημαίνει ότι κάνοντας σχόλια ότι δεν ήμαστε ενωμένοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΑΜΑΝ Ο ...ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!11
  ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 65 ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.
  ΩΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ....ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ...ΜΟΝΟ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΕΡΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΩΝ.....ΤΡΙΧΕΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΤΑΖΑΝ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΗΓΟΙ......ΑΠΛΑ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΠΟΣΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ΕΙΧΑΝ ΠΑΧΥΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ?
  ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΑΡΑ ΚΟΝΟΜΑΝΤΟ......ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΑ 80 ΣΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Άλλος ενας αυτοπροσδιοριζόμενος ηγετης με μοναδικό κριτηριο την χρονολογία γέννησης, ο οποίος "ανακαλυψε" την..πραγματικότητα.
  Απλά για ΓΕΛΙΑ.......
  Μεταβολή Στρατηγέ !!!!!!!!!! Πίσω στο λαγούμι σου. Μην κανεις άλλα....κοιτα λίγο και τον εαυτό σου. Δεν θελουμε να μας "διαφωτίζεις" άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΚΥΡΙΕ ΓΑΤΗ , ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ? ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΑΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ? ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. τώρα με τους ΑΝ.ΕΛ. παπατζήδες θα λυθούν όλα τα θέματα άμεσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ