Αρχική » , , , , » Στα «όπλα» για το εφάπαξ οι Στρατιωτικοί. Σε ποιους κόβουν κύρια και επικουρική σύνταξη

Στα «όπλα» για το εφάπαξ οι Στρατιωτικοί. Σε ποιους κόβουν κύρια και επικουρική σύνταξη

Οδηγός για... ασφαλή σύνταξη
Τι προτείνουν οι εργατολόγοι στους υποψήφιους συνταξιούχους - Τα «πρέπει» και τα «μη» για να μην αντιμετωπίσουν ακόμη πιο δυσάρεστες εκπλήξεις
«Χάνουν» το εφάπαξ οι στρατιωτικοί

Σε... οικονομικό ναρκοπέδιο τείνει να μετατραπεί το Ασφαλιστικό για εκατοντάδες χιλιάδες υποψήφιους συνταξιούχους. Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που... προωθεί η κυβέρνηση και αναμένεται να λάβει τη μορφή σχεδίου νόμου έως το τέλος του μηνός, καθώς και οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι που θα ακολουθήσουν, έχουν δημιουργήσει ένα θολό τοπίο, προκαλώντας ανασφάλεια σε εργαζομένους, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση ή έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στην αναμονή βρίσκονται πάνω από 270.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης και αφορούν κύριες και επικουρικές συντάξεις σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, καθώς και εφάπαξ του Δημοσίου. Εργατολόγοι, ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση, και στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων βομβαρδίζονται από ερωτήσεις υποψήφιων συνταξιούχων. Όπως παραδέχονται κάποιοι από τους ειδικούς, «είναι η πρώτη φορά που σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της παροχής συμβουλών, καθώς η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της».

Τα «πρέπει» και τα «μη»

Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία και προσεκτικά βήματα, προειδοποιώντας ότι βεβιασμένες ενέργειες μπορεί να οδηγήσουν σε δραματικές απώλειες χρήματος και χρόνου... Με αυτά τα δεδομένα, προτείνουν στους υποψήφιους συνταξιούχους:

1. Να προετοιμάσουν εγκαίρως τη διαδικασία συνταξιοδότησης. Με δεδομένα τα προβλήματα διεκπεραίωσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν -κατά περίπτωση- σε ανακεφαλαίωση χρόνου ασφάλισης, βεβαίωση επιδοτούμενων χρόνων ασφάλισης (ανεργία, ασθένεια), έκδοση πιστοποιητικών χρόνου ασφάλισης, τακτοποίηση οφειλών ή ακόμη και αίτηση χορήγησης προσωρινής σύνταξης, εφόσον θεωρούν ότι τους συμφέρει. Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δραματική καθυστέρηση στην έκδοση σύνταξης που, σε κάποιες περιπτώσεις, φθάνει ή ξεπερνά τα τέσσερα έτη.
2. Να μη βιαστούν να υποβάλουν αίτηση, θεμελιωμένα δικαιώματα έως και 18 Αυγούστου του 2015 δεν θίγονται ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όποτε και αν υποβληθεί η αίτηση συνταξιοδότησης, ακόμα και μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής. Συνεπώς, για χιλιάδες ασφαλισμένους δεν υπάρχει λόγος φυγής προς τη σύνταξη, αφού η βεβιασμένη έξοδος με λίγες ημέρες ασφάλισης και με «ποινή» («πέναλτι») λόγω ηλικίας (έως και 40%!) μπορεί να οδηγήσει σε δραματική μείωσή της.
3. Να προχωρήσουν στην αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης, εφόσον είναι σίγουροι ότι τους συμφέρει. Ισχύουν μεταβατικά, ευνοϊκότερα όρια ηλικίας για όσους μπορούν, με τη χρήση πλασματικών ετών, να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία από 55 έως και 62 ετών. Επομένως, όσοι μπορούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα με χρήση χρόνου στρατού, ανεργίας (επιδοτούμενης και μη), τέκνων, σπουδών κ.λπ. οφείλουν να εξετάσουν τη δυνατότητα αυτή.
4. Να αναμένουν τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. «Κλειδί» των αλλαγών αποτελεί το πότε θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού. Δηλαδή, το ποσοστό αναπλήρωσης και οι συντελεστές, πράγμα που δεν έχει διευκρινιστεί και θα κρίνει το ύψος της σύνταξης.
5. Να γνωρίζουν ότι δεν θίγονται όλοι από την αναδρομική επέκταση της ισχύος του ν. 3863/2010 σχετικά με την καθιέρωση βασικής και συμπληρωματικής σύνταξης ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί, με νέο τρόπο υπολογισμού. Όσοι ασφαλισμένοι θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και συνταξιοδοτήθηκαν από την 1η Ιανουάριου έως τις 31 Αυγούστου του 2015 διέπονται από το προ του ν. 3863/2010 καθεστώς, το οποίο άλλωστε και γνώριζαν ως ισχύον, όταν υπέβαλαν την αίτηση συνταξιοδότησης. Συνεπώς, δεν υφίσταται λόγος άμεσης αποχώρησης από τον εργασιακό βίο, αφού, ούτως ή άλλως, όλοι καταλαμβάνονται από τον νέο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης.
6. Να γνωρίζουν το νέο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τον υπολογισμό της βασικής και της αναλογικής σύνταξης. Σύμφωνα με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, καθιερώνεται νέο σύστημα, το οποίο προβλέπει:

α) Αναλογική σύνταξη, η οποία αντιστοιχεί στο ποσό που αναλογεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών για τα έτη ασφάλισης, από 1/1/2011 και εφεξής (για τα έτη προ 1/1/2011 ισχύει το παλιό σύστημα). Η αναλογική σύνταξη αφορούσε αρχικά μόνον όσους ασφαλισμένους θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Πλέον, επηρεάζει και όσους θεμελίωσαν δικαίωμα σύνταξης έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, αλλά η συνταξιοδότησή τους αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2015.
β) Βασική σύνταξη, η οποία αφορά στις ίδιες κατηγορίες ασφαλισμένων που προαναφέρθηκαν.
γ) Ασφαλισμένοι για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και εφεξής: Οι εν λόγω ασφαλισμένοι δικαιούνται αναλογικό ποσό σύνταξης με βάση τον συνολικό χρόνο ασφάλισής τους, γεγονός που από μόνο του θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση όλες τις συντάξεις μετά την 1η Ιανουαρίου του 2022.
δ) Ασφαλισμένοι πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 εισπράττουν:

τμήμα σύνταξης για τα έτη προ 1/1/2011 βάσει του παλιού συστήματος και
τμήμα σύνταξης για τα έτη μετά την 1/1/2011 βάσει του καινούργιου συστήματος.

Επισημαίνεται ότι οι μειώσεις στις συντάξεις με την εφαρμογή του ν. 3863/2010 για όσους κάνουν χρήση τα επόμενα πέντε έτη θα είναι σχετικά μικρές (από 2% έως 5%), ενώ μεγαλύτερες μειώσεις θα έχουν όσοι συνταξιοδοτούνται από το 2020 και μετά.

Καμμένος κατά Κατρούγκαλου για τα εφάπαξ των Στρατιωτικών

Σε σημαντικές μειώσεις στο εφάπαξ των στρατιωτικών προχωρεί η κυβέρνηση, καθώς θα καταργηθεί η ρήτρα αξιόμαχου στον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ των στρατιωτικών. Ο τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ παροχών για τους λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, αρμοδιότητας υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξαρτάται από τις λύσεις που θα επιλεγούν για τον τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών που χορηγούνται από τους φορείς αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, ενημέρωσε σχετικά τη στρατιωτική ηγεσία, υποδεικνύοντας τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, ως υπεύθυνο των νομοθετικών ρυθμίσεων, που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση των εφάπαξ παροχών στους στρατιωτικούς.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 07/11/2015 – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΚΟΣ - jnkostakos@gmail.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) «Παροπλίζουν» τη ρήτρα αξιόμαχου για τα εφάπαξ στρατιωτικών (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)
2) Πώς να υπολογίσετε τη σύνταξή σας μετά τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό (ΠΙΝΑΚΑΣ - ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

26 σχόλια:

 1. Εχτες Παρασκευη 06-11-2015 στο ΚΕΥΠ συζητηθηκε προταση μου σχετικως με την δημιουργια ΚΑΦΕ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΦΛ σε προνομιακη θεση...!!!
  Αναμενω τα αποτελεσματα της επιτροπης{ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΚΤΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΛΑΜΙΑΣ...!!!} επιφυλασομενος για το αποτελεσμα...το όποιο αποτελεσμα ΑΡΝΗΤΙΚΟ- ΘΕΤΙΚΟ θα το κοινοποιησω δεοντως ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΩΣ!!!
  Προς το παρων ΑΝΑΜΕΝΩ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΜΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΡΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΕΙΩΝ ?Στις 20 Νοεμβρίου οι στρατιωτικοί ,απόστρατοι και ίσως και εν ενεργεία θα στείλουν ένα πρώτο μήνυμα προς της κυβέρνηση . Το οποίο θα είναι σαφές και περιεκτικό: ούτε ένα ευρώ περικοπή σε μισθούς και συντάξεις στρατιωτικών δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.
  •Τι θα γίνει με τους εν ενεργεία; Επί παντοδυναμίας Μιχάλη Κωσταράκου στο ΓΕΕΘΑ υπήρχε απαγόρευση συμμετοχής στρατιωτικών σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με στολή. Το θέμα είχε προκαλέσει τριβή μεταξύ εν ενεργεία και απόστρατων. Οι πρώτοι ζητούσαν την “κάλυψη” των δεύτερων για να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις. Αυτή δεν δόθηκε ποτέ. Τώρα θα αλλάξουν στάση οι απόστρατοι; Κωσταράκος δεν υπάρχει πια και ο νέος Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης είναι προφανώς πιο “ανοιχτό μυαλό”. Δεν πρόκειται να ακυρώσει τη διαταγή Κωσταράκου προφανώς για να αποφύγει γκρίνιες από τις Βρυξέλλες Μήπως οι υπεύθυνοι των Ενώσεων Αποστράτων θα πρέπει κι αυτοί να “ανοίξουν” λίγο τον τρόπο σκέψης τους;
  •Η επιλογή της ώρας για τη συγκέντρωση -15.00 το μεσημέρι- μήπως θα πρέπει να μετατεθεί για λίγο αργότερα, ώστε να διευκολυνθούν κι όσοι εν ενεργεία θέλουν να συμμετάσχουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σιγά τα αυγά...
  ΣΩΠΑ ΡΕ ΞΥΠΝΗΣΑΝ.........
  ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ...........................

  ΕΧΕΙΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ψυχραιμία και τα προσεκτικά βήματα συνταξιοδότησης εφαρμόζονται από το συμβούλιο κρίσεων του ΓΕΣ, αυτοί έχουν την εμπειρία και την γνώση, όπως τον προηγούμενο Μάρτιο όπου αποστράτευσαν αξιωματικούς με 30 και 31 χρόνια υπηρεσίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν μπορεί να αντιστραφεί η πυραμίδα.πρεπει να μειωθούν οι ανώτατοι κ οχι να παραμένουν επί 8ετια.πειθαρχία κ ιεραρχία δεν συνάδουν με παράλληλη επετηρίδα.οποίες θελει να παραμένει πέραν της 35ετιας να επανδρωνει μαχιμες μοναδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. CAPTAIN MARC : ''Εχτες Παρασκευη 06-11-2015 στο ΚΕΥΠ συζητηθηκε προταση μου σχετικως με την δημιουργια ΚΑΦΕ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΦΛ σε προνομιακη θεση...!!!'' κλπ κλπ κλπ!! εχτες και προχτες η ζωή σας κυριε Γαλανε είναι η δημιουργια ενόε καφέ αμφιβόλου χρηστικότητας και πρακτικότητας... Ποιος αποστρατος βρε ή ενεργός σταρατιωτικός θα πάει να πιει τον καφέ του εκεί , ίσως μόνο άτομα ειδικού χειρισμόυ ....να κάνει τι εκεί??? κρίμα βρε Γεώργιε που σπαταλάς την πολύτιμη φαιά ούσια σου, σε τέτοιες ενέργειες! με φιλικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς ένας συναδελφος που άρχισε πλέον να καταλαβαίνει πολλα γιατί γίνονατι όλα αυτά στη χώρα μας!!!!και μη θυμώσεις μαζί μου ε!!
  !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν ορισμένοι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ που διαμαρτύρονταν, αλλαγή δεν ήθελαν, τώρα γιατί φωνάζουν ; πάρτε ενιαίο μισθολόγιο από αρχές του έτους για να δείτε και την διαφορά και εσείς ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ορισμένοι που διαμαρτύρονταν συνέχεια τα προηγούμενα χρόνια ότι δεν τους έφταναν τα χρήματα να ζήσουνε, έφαγαν τον Σεπτέμβριο την πρώτη μείωση τώρα από αρχές του έτους θα φάνε και την δεύτερη και θα τους φτάνουν να ζήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Aγαπητε δεν μου λεει κατι η αλλαγη. Εγω βλεπω οτι η εμμονη στο ευρω θα φερει περαιτερω φτωχοποιηση. Ουτε αλλαγη ηθελα ουτε και τους προ αλλαγης ψηφισα. Ας κατανοηθει οτι η Ευρωπη ειναι θηλια.

   Διαγραφή
 8. Αφού χτενίζονταν επί 7 μήνες ο φευγάτος και μας έφερε στο αμήν σαν χώρα μετά υπέγραψε την χειρότερη συμφωνία όλων των εποχών, τώρα ο ελληνικός λαός θα πληρώσει την ανικανότητα και τον ερασιτεχνισμό ενός κερδοσκόπου που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η καρέκλα του πρωθυπουργού και τίποτε άλλο, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητε 3:58 εχεις απολυτο δικαιο...συμφωνω απολυτα μαζι σου επισης θα συμπληρωσω οτι ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΞΙΑΚΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ...!!!Τωρα αναδυονται ΔΥΣΟΣΜΙΕΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Με τις αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό από το υπουργείο εργασίας εντός της εβδομάδας, θεσπίζεται μόνιμος σταθεροποιητής στα ταμεία κύριας ασφάλισης ώστε να μειώνονται αυτόματα οι συντάξεις όταν υπάρχουν ελλείματα. Κάθε τρίμηνο ή εξάμηνο η ρήτρα θα φέρνει μειώσεις εάν πέφτουν έξω τα οικονομικά των ταμείων. Η μείωση θα επιβάλλεται και θα επανεξετάζεται αυτόματα ανάλογα με τα ελλείματα. Μπαίνει σε εφαρμογή πλήρως η διάταξη του νόμου 4175/13 που προβλέπει ότι ο συντάξιμος χρόνος των ασφαλισμένων θα είναι αυτός για τον οποίο έχουν πραγματικά πληρωθεί εισφορές. Αναμένονται μειώσεις σε παλαιές και νέες συντάξεις από 3 % έως 12 % με κριτήριο την ηλικία αποχώρησης των συνταξιούχων (παλαιών και νέων). Επαλυθεύονται έτσι οι απόστρατοι που έχουν προβλέψει τις νέες μειώσεις που έρχονται στις συντάξεις βάσει ηλικιακού κριτηρίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αν ειναι{ΓΙΝΕΙ} ετσι...ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ..ΕΑΑ .να διακοψουν καθε σχεση επικοινωνιας με τον πολιτικο τους προισταμενο ως ΝΠΔΔ...ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ !!!Σε αλλη περιπτωση συνεχιζουν να πραττουν το αυτονοητο...Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Ε Σ ! ! !Σ Υ Ν Α Λ Λ Α Σ Ο Μ Ε Ν Ε Σ!!!Τα δε διορισμενα παραρτηματα να αναλαβουν Δ Ρ Α Σ Ε Ι Σ και Ο Χ Ι ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 878 ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΤΗΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΕΤΗΣΙΩΣ 33,467.000 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ 766 ΚΑΙ ΚΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ-ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 58ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΩ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΤΡΓΗΘΕΙ -ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΨΕΥΤΑΡΑ/ΟΥ; ΑΝΘΣΓΟΙ-ΥΠΣΓΟΙ-ΣΓΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΕΝ
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ;ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΕΥΤΗΣ/ΤΡΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μόνο Οι σμήναρχοι (ηλικιακά 50 PLUS) που παίρνουν πτητικό επίδομα, χωρίς να ίπτανται, είναι μερικές εκατοντάδες άτομα.
  Βέβαια με το σύστημα μισθοδοσίας ΔΙΑΣ την τελευταία πενταετία, κανείς απο τους λοιπούς δεν παίρνει χαμπάρι και ποιοι είναι αυτοί.(είναι όμως ανεξάπαντες)
  Τότε(πριν την εφαρμογή του ΔΙΑΣ) στις αρχές των Εξαμήνων(ΙΑΝΟΥΑΡ- ΙΟΥΛ), κυκλοφορούσαν πολυσέλιδες ονομαστικές καταστάσεις με την κατηγορία των Πτητικων και τις συνολικές και όχι τρέχουσες ώρες του καθενός,.
  Δεν βλέπω στο σχόλιο του συναδέλφου, κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας.
  Απλως βλέπω ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
  ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ. ΠΟΝΑΕΙ όμως και Η ΠΑΤΡΙΔΑ και η κατασταση πρέπει άμεσα (απο χθές) να έχει συμμαζευτεί.
  Το ίδιο πρέπει να γίνει με τους τελευταίους ευνοημένους του Εφάπαξ του έτους 2012 που οφείλουν κάποια επιστροφή αχρεωστήτων εισπραχθέντων στα ΕΛΟΑ των Οπλων,σε εφαρμογή του Ν.4093/12.
  Και εδώ, εαν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, καιροφυλακτεί η παραγραφή τους σε βάρος του δημοσίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΟΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΕΩΣ ΒΑΣΙΚΩΝ
  ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ.ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ
  ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ,ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ
  ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ;ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ.ΑΥΤΟ
  ΘΑ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.
  ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟ
  ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΑΛ
  ΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΑΝΩΝΥΜΕ της 10 Νοε,8.55 πμ.
  To να αναλυθει πληρως το θέμα του πτητικού απαιτείται αρκετός χώρος και χρόνος και αυτός δεν διατίθεται (αριθμος δικαιούχων κατα βαθμόν ΑΞΚΩΝ ε.ε, Αξκων εξ εφέδρων(πυροσβεστικά αεροσκάφη),μεταφορικά αεροσκάφη, Ελικόπτερα κλπ πτητικά μέσα (κατηγορίες Α1,Α2,Α,..Β1.Β2,Β... κλπ κατηγορίες , συνολικές ώρες πτήσεων κατα Αξκο και αρκετοί άλλοι παράμετροι αλλά και οικονομικά στοιχεία κατα κατηγορία πτητικού.
  Οσον αφωρά τις άλλες ειδικότητες μακάρι να τις σεβόσουνα, όπως αυτές σέβονται την πτητική ικανότητα και αναγνωρίζουν τις θυσίες που απορρέουν απο αυτή.Που βλέπεις την λάσπη-απεναντίας.
  Όμως οικονομικές θυσίες απορρέουν και στις υποχρεώσεις μας στην δοκιμαζόμενη Πατρίδα,
  Εαν δυστυχίσει η Πατρίδα, θα δυστυχυσουμε ανεξαιρέτως όλοι μας.
  Τελος θα σε συμβούλευα εαν είσαι σχετικός με το θέμα, το αρχαίον ρητό, ειδικά εαν δεν ίπτασσαι και απολαμβάνεις αυξημένων οικονομικων προνομίων'',
  '' κρείττον του λαλείν το σιγάν¨, ΗΛΙΕ ΘΕΕ, εαν είσαι ήλιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Πολύ μάσα πέφτει στα πτητικά επιδόματα, δεν χρειάζεται να λαμβάνουν όλοι ανεξαρτήτος που βρίσκονται και που υπηρετούν, τζάμπα χρήμα είναι αυτό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να λαμβάνουν αυτοί που υπηρετούν σε άλλους σχηματισμούς πέραν του όπλου τους, ούτε φυσικά μετά από μια ηλικία που δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να χρησιμοποιθούν σ' αυτή την θέση του οδηγού, λόγω βαθμού. Υπολογίστε πόσοι οδηγοί υπάρχουν π.χ. Ε/Π και πόσα ελικόπτερα για να βγάλετε συμπεράσματα. Έπρεπε να υπήρχε ένα μέτρο και ανάλογα τον βαθμό και την ηλικία να κόβετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Το γνωρίζεις Κε Γαλανέ ότι σαν ε.α δεν έχεις δικαίωμα εισόδου στις ΛΑΦ εκτός και αν έχεις πληρώσει την προβλεπόμενη εισφορά των αξκών σε 0,3% υπέρ Λέσχης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. To γνωριζω...αυτο υφισταται {εισοδο ε.α σε ΛΑΦ} ΜΕ ΔΓΗ ΤΟΥ ΓΕΣ...ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΙΣ ΛΑΦ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΕΔ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΙΜΟΙ...ΟΠΕΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ε.ε -ε.α στις ΛΑΦ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ???ΕΓΩ Μ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΦΕ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΦΛαμιας...!!!Αναμενω σχετικως απαντηση απο τον Α.Δ.Φ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Γιατι ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ!!!ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ Η Ε Α Α Σ ΤΟ ΞΕΧΝΑΝΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΜΕΙΣ Ο Χ Ι!!!ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Σας γνωρίζουμε για την ενημέρωσή σας τα παρακάτω:

  Σύμφωνα με το Ν.2238/1952 «Περί Τροποποιήσεως και Συμπληρώσεως διατάξεων του Ν. 324/1914» (ΦΕΚ 280, τ. Α΄,7 Οκτ 1952) οι ε.α. Αξκοί δύνανται να είναι μέλη των Στρατιωτικών Λεσχών εφόσον το επιθυμούν και καταβάλλουν αναλόγως του βαθμού τους την εισφορά που αναλογεί στο βαθμό τους.H εισφορά για τα ε.ε. Στελέχη είναι υποχρεωτική λόγω ότι αποτελούν υποχρεωτικά μέλη τους, ενώ για τα ε.α. Στελέχη προαιρετική καθόσον εγγράφονται στη Λέσχη εφόσον το επιθυμούν.

  Σύμφωνα με τη Φ.876.41/23/268920 (Απόφαση ΥΕΘΑ/ΦΕΚ 803/τ.Β΄/4 Ιουν 76) «Περί Αυξήσεως της Μηνιαίας Εισφοράς Υπέρ Στρατιωτικών Λεσχών» καθορίστηκε το ύψος της εισφοράς σε ποσοστό 3 τοις χιλίοις επί του Βασικού Μισθού των Αξκών και με αντίστοιχη Υπουργική Απόφαση to 1977 σε 3 τοις χιλίοις για τους Υπαξκούς.


  "Κατόπιν του παραπάνω πλαισίου το οποίο ισχύει από το 1976 και εντεύθεν υποχρεούται ο εκάστοτε Δντης της Λέσχης να εγγράφει τα ε.α. Στελέχη ως μέλη της Λέσχης, καθόσον η εισφορά τους περιέρχεται απ’ ευθείας στη Λέσχη και αποτελεί οικονομικό της πόρο, ενώ δε σε περίπτωση που δεν το πράττει ενέχει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις."
  Συναδελφοι,ε.α εφοσον θεωρουμε κοροιδια την παραπανω απαντηση απο το Γεν.Επιτελειο πραττουμε το αυτονοητο!!!Δεν παταμε στις Λεσχες εφοσον οσοι ΔΕΝ καταβαλλουμε εισφορα υπερ Λεσχης δεν ειμαστε μελη!!!!Ασχοληθειτε λοιπον συναδελφοι με περισσοτερο σοβαρα θεματα,και αν αυτοι δεν μας θελουν μια φορα εμεις δεν τους θελουμε δεκα!!!Απαιτουμε λοιπον ΑΜΕΣΗ εφαρμογη των παραπανω και ΚΑΘΟΛΙΚΗ απαγορευση της χρησης των λεσχων απο τους ε.α συναδελφους ,εφοσον αυτο προβλεπεται!!!Αραγε ομως γιατι αυτο δεν εφαρμοζεται η εφαρμοζεται κατα το δοκουν;Τι κανει η ΕΑΑΣ στην οποια εδω και πολυ καιρο εχουμε κανει γνωστο το θεμα;Ας μεινουν οι λεσχες τους με τη σαρα,τη μαρα και το κακο συναπαντημα που κανει χρηση,χωρις καμια σχεση με τις ΕΔ.!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. 1:42 ΑΣΧΕΤΟ @@@@@@@@ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ
  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΕΣΧΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΜΕ;ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΣΧΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
  ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ,ΤΗΣ ΕΥΠ.ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΡΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΚΠ/
  ΚΟΥΣ),ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΛΠ.ΤΗΝ ΠαΔδγη Ο ΤΟΤΕ ΔΝΤΗΣ 7ου/ΓΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΘΗΚΕ,ΩΣ
  ΑΝΤΙΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ,ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΥΜΝΟΥΝ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙ
  Α ΤΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΓΕΣ.
  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ
  ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Συναδελφοι ε.α ,σχετικα με την χρηση των Λεσχων απο τους ε.α,δεν θελουμε να μας κανουν καμια χαρη!!!Εφοσον απο το ΓΕΣ μας λενε οτι δεν ειμαστε μελη των λεσχων,να εφαρμοσουν σε ολη την Ελλαδα τις δγες τους!!!Επισεις να μας δωσουν μια εξηγηση αν ολοι αυτοι οι διαφοροι που κανουν χρηση των λεσχων και δεν εχουν καμια σχεση με τον ΕΣ ,πληρωνουν εισφορες στις λεσχες!!!Και επιτελους ας κανουν κατι επι του θεματος οι "θεσμικες μας ενωσεις"!!!Να ενημερωσουν τον κοσμο αν μπορουμε να κανουμε χρηση των λεσχων.Προταση μας ειναι,εφοσον αυτες ειναι οι Δγες που εφαρμοζονται,να αποδιδεται ενα ποσοστο απο τις ηδη καταβαλλομενες εισφορες των αποστρατων υπερ ΕΑΑΣ,στις Λεσχες.Ετσι και αλλιως τζαμπα λεφτα μας κρατανε για την ΕΑΑΣ!!!Ας πηγαινουν αυτα τα λεφτα στις λεσχες αν αυτο θεωρειται απαραιτητο.Αλλα θα πρεπει η "θεσμικη"ενωση αποστρατων να ενημερωσει υπευθυνα τα μελη της,και να απολογηθει γιατο τι εχει πραξει η δεν εχει πραξει τοσα χρονια για το θεμα αυτο!!!Ενημερωση ΚΑΜΙΑ μεχρι αυτην την στιγμη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. 2:53 ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΑΝ ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ 'Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΑΝ ΧΑΣΟΔΙΚΗΣ.ΤΟ ΡΗΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΟ
  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ.ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 'Η ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ
  ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΑΘΩΩΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΕΙΣ
  ΣΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥ ΣΚΑ
  ΤΟΣΚΕΜΠΕ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ".ΕΣΥ ΩΣ ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΜΕ ΑΥ
  ΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΤΡΩΓΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΟΜΩΣ,ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΚΟΣ,ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΚΛΕΦΤΕΣ
  ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΤΟΣ ΑΠ'
  ΤΟ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ
  ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΑ
  ΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗ
  ΜΟΣΙΟ-ΔΕΚΟ ΚΛΠ,ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 5000 ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΩΣ ΝΠΙΔ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ
  ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε,ΤΑ ΠΟΣΑ ΦΑΓΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
  ΚΛΠ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΦΕΣΩΘΗΚΑΜΕ.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. 3:08 ΑΣΧΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ