Αρχική » , , , , » Χωρίς αίτηση θα δοθεί το επίδομα 500€ σε 74.000 στελέχη Ε.Δ. και Σ.Α. (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ)

Χωρίς αίτηση θα δοθεί το επίδομα 500€ σε 74.000 στελέχη Ε.Δ. και Σ.Α. (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ)

Χωρίς καμία αίτηση, αλλά με βάση τα στοιχεία που θα σταλούν από τις οικονομικές υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, θα καταβληθεί το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ σε... περίπου 38.000 στρατιωτικούς. Μοναδική προϋπόθεση αποτελούν οι μικτές αποδοχές, που δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ, ενώ μέρος του μερίσματος θα μπορεί να χορηγείται έως και τα 1.541 ευρώ μικτά.

Με την ίδια ακριβώς διαδικασία θα λάβουν τα χρήματα περίπου 36.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί δικαιούχοι. Διευκρινίζεται ωστόσο ότι το επίδομα των στελεχών ΕΔ και ΣΑ δεν πρέπει να συγχέεται με το κοινωνικό μέρισμα, καθώς όσοι λάβουν το επίδομα δεν δικαιούνται να πάρουν το κοινωνικό μέρισμα.

Την ίδια ώρα μετά από αίτημα των συνδικαλιστικών ομοσπονδιών των αστυνομικών προς το γενικό γραμματέα Φορολογικών Εσόδων, κ. Θεοχάρη, το οικονομικό βοήθημα θα λάβουν και περίπου 2.000 δόκιμοι των αστυνομικών και στρατιωτικών σχολών. Σε αυτή την περίπτωση οι δόκιμοι πρέπει να υποβάλουν αίτημα για τη χορήγησή του στη συγκεκριμένη φόρμα του συστήματος ΤΑΧΙS του υπουργείου Οικονομικών και θα τους χορηγηθεί εφόσον το δηλωθέν εισόδημά τους για το οικονομικό έτος 2012 δεν υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, βρίσκονται εντός των περιουσιακών κριτηρίων και δεν έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από την οικογένειά τους.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς επίσης και του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας στις ανησυχίες εκατοντάδων στρατιωτικών που επιχείρησαν να κάνουν αίτηση προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αλλά αυτή μπλοκαρίστηκε λόγω του πεδίου διαμονής (αν φιλοξενούνται σε σπίτι συγγενούς) παραπέμπουν στην υποπαράγραφο Α1 του Νόμου 4254/2014 η οποία αναφέρει πως «η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι την 9η Μαΐου 2014 χωρίς οι ίδιοι να απαιτείται να προβούν σε αίτηση».

Το «κοινωνικό μέρισμα» των 500 ευρώ θα δοθεί σε 33.700 στρατιωτικούς, εφόσον οι μικτές αποδοχές του κατά τη διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του 2014 δεν υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ. Στη συνέχεια, ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών διεύρυνε κάπως την κατηγορία των δικαιούχων και ενέταξε σε αυτούς και όσους έχουν αποδοχές από 1.501 έως και 1.541 ευρώ, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των δικαιούχων στους περίπου 38.000. Στους στρατιωτικούς που λαμβάνουν άνω των 1.500 μικτές αποδοχές ωστόσο η εφάπαξ χρηματική ενίσχυση μειώνεται κατά δώδεκα ευρώ για καθένα επιπλέον ευρώ αποδοχών.

Δηλαδή, κάποιος που έχει αποδοχές 1.510 ευρώ θα λάβει μέρισμα 380 ευρώ, ενώ κάποιος που έχει 1.528 ευρώ μισθό θα λάβει 164 ευρώ μέρισμα. Στον υπολογισμό του ορίου των 1.500 ευρώ δεν λαμβάνονται υπόψη η οικογενειακή παροχή και το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας που δίδεται μόνο σε όσους υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές και σε όσους υπηρετούν σε μονάδες προκάλυψης ή μονάδες που από τη φύση της αποστολής τους διατηρούν αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα Αντίθετα, συνυπολογίζονται τα πάσης φύσεως επιδόματα κινδύνου (πτητικό, καταδυτικό κ.λπ.) των οποίων οι συνολικές καταβολές κατά το έτος 2013 διαιρούνται με το 12 και αθροίζονται στις μικτές μηνιαίες αποδοχές.

Από τον πίνακα του υπουργείου Οικονομικών που εξασφάλισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (δημοσιεύεται παρακάτω) προκύπτει πως δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος» των 500 ευρώ είναι στελέχη βαθμού ανθυπολοχαγού και υπολοχαγού (από ΑΣΕΙ) με το πολύ 12 χρόνια υπηρεσίας, μόνιμοι λοχίες, επιλοχίες, αρχιλοχίες και ανθυπασπιστές (απόφοιτοι ΑΣΣΥ) με έως 14 χρόνια υπηρεσίας, ΕΜΘ επιλοχίες με 15 έως 17 χρόνια υπηρεσίας και ΕΠΟΠ λοχίες:


(Ε.Τ. 24/04/2014 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ - akoutras@e-typos.com)


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ποια στελέχη ΕΔ - ΣΑ αφορά η χορήγηση της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης (500 €) που θα κατατεθεί αυτομάτως στις 9 Μαΐου;

7 σχόλια:

 1. Προσπαθούν να εξαγοράσουν ψήφους, με μαύρα χρήματα, αίσχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλησπερα το επιδομα δεν γινεται να δοθει σε 74.000 στελεχη και σιγουρα δεν θα το λαβει κανενα στελεχος των ειδικων δυναμεων...καθως απαιτουν να αρθροισουμε τις συντηρησεις αλεξιπτωτιστου και να τις διαιρεσουμε δια 12 οποτε και ενας νεος επ.οπ που λαμβανει 12.000καθαρα θα ξεπερασει τις 15.000 δλδ 1250ευρω...ειναι μια μεγαλη απατεωνια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΡΕ Ε.Τ. ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΔΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η μεγαλύτερη απόδειξη του κλεψίματός μας, καθώς και των ψεμάτων που έχουν αραδιάσει όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ότι για τα ελλείματα φταίνε οι μισθοί και οι συντάξεις είναι το ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Κανένας ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ δεν υπάρχει;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μεταθέσεις, ανακοινώσεις μετά τις ευρωεκλογές για να ψηφήσουν με ηρεμία και γαλήνη τα στελέχη και κατόπιν να τους έρθει ο μπουναμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΡΥΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΕΞΙΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕ ΨΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΕΣΚΟΥ.Ε!ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ(ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΤΙΜΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ) ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ Ε.Ε,Ε.Α ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑ ΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ κε ΚΟΥΤΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ