Αρχική » , , » Εθνόσημο στις στολές, εντός κι εκτός, μόνο στα Eλληνικά

Εθνόσημο στις στολές, εντός κι εκτός, μόνο στα Eλληνικά

Κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) αποφασίσθηκε η χρήση του Εθνόσημου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις στολές των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το Εθνόσημο όπως προβλέπεται στον Νόμο 48 (ΦΕΚ Α΄ 08/7.6.1975), είναι το επίσημο έμβλημα του ελληνικού κράτους και το... Εθνικό σύμβολο που μπαίνει σε όλα τα ενδύματα και στολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Εθνόσημο είναι σταυρός επί θυρεού, περιβαλλόμενος από φύλλα δάφνης (φωτογραφία).

Και φυσικά κανείς δεν «ξήλωσε», όπως από ορισμένες πλευρές κακόβουλα αναφέρεται, την ελληνική σημαία από τις στολές των Ελλήνων αξιωματικών. Άλλωστε το Εθνόσημο – στο οποίο περιλαμβάνεται η ελληνική σημαία – δεν είναι διακοσμητικό των στολών, όπως αντιμετωπίζεται από τους ίδιους κακόβουλους σχολιαστές, αλλά το Εθνικό μας σύμβολο.

Οι δε πολεμικές σημαίες είναι όμοιες με το Εθνόσημο (λευκός σταυρός σε κυανό πλαίσιο). Άλλωστε και οι Αξιωματικοί των ΕΔ δίνουν πάντα τον όρκο τους παρουσία της αντίστοιχης του κλάδου Πολεμικής Σημαίας. Στο νέο σήμα αναγράφεται πάνω από το Εθνόσημο το ΕΛΛΑΣ αποκλειστικά με ελληνικούς χαρακτήρες, ανεξάρτητα αν φέρεται στο εσωτερικό της χώρας ή στο εξωτερικό.

Με αυτόν τον τρόπο (αντικαθιστώντας το HELLAS που αναγραφόταν πάνω από την Ελληνική Σημαία στο εξωτερικό) προβάλλεται και αποτυπώνεται στη μνήμη των ξένων η ονομασία της χώρας μας μέσω του Ελληνικού αλφάβητου. Το ίδιο πράττουν σχεδόν όλα τα ξένα κράτη, αναγράφοντας τη χώρα τους με το δικό τους αλφάβητο.

(defence-point.gr)

2 σχόλια:

 1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ...ΤΟΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ
  ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΜΑΣ.
  ΑΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ,HELLAS KAI AΗΔΙΕΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ ΚΑΙΤΟΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΟΥΔΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΞΕΝΟ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ ΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΜΟΝΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΛΕΞΗ σε οδικη σήμανση:
  ΑIRPORT.(επειδή ίσως είναι διεθνής)
  TOΝ IΔΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ εκει ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΑ... ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ..ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΑΝΤΑΛΑΚΤΗΡΙΟ..ΠΟΣΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ..ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΕΔΩ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ..ε οχι και στο ΑΛΦΑΒΗΤΟ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ Μ......Σ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΑ ......ΑΡΧΕΙΑ ΜΟΥ. ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ