Αρχική » , » Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση ενεργοποίηση του αεροδρομίου Τρίπολης

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση ενεργοποίηση του αεροδρομίου Τρίπολης

«Απογειώνεται» η τουριστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου

Το «πράσινο φώς» για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης έδωσε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, την Τρίτη 8 Απριλίου.

Η ιστορική για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου συνάντηση πραγματοποιήθηκε... παρουσία εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και λοιπών ξενοδοχειακών φορέων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συνδιαλεγόμενες πλευρές συνέτειναν στη σημαντικότητα του εγχειρήματος, που βασίστηκε στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη στρατηγική αξιοποίηση του αεροδρομίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στις μέχρι σήμερα ενέργειες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια αλλά και στις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί εκ μέρους των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων.

Κοινή ήταν η διαπίστωση για την αναγκαιότητα ενός αεροδρομίου στην Τρίπολη, τόσο για πολιτική όσο και για εμπορική χρήση, δίνοντας ώθηση στην αναπτυξιακή εξέλιξη όλης της Πελοποννήσου και προσδίδοντας ιδιαίτερη οικονομική άνθιση στον τουριστικό, πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα, μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας των Πελοποννησίων παραγωγών.

Ενώπιον όλων των παρευρισκομένων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνική Άμυνας έδωσε το «πράσινο φως» και δεσμεύτηκε να προχωρήσει τάχιστα στη νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ, όπως τόνισε ο υπουργός, «ανοίγει πλέον ο δρόμος για την άμεση ενεργοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης».

Εκ μέρους του ΤΟΠ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Κων/νος Μαρινάκος και οι αντιπρόεδροι Δημήτρης Πολλάλης και Δημήτρης Παππάς, ενώ δυναμικό «παρών» έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ερμιόνης-Πόρτο Χελίου Στέφανος Στεφάνου και ο εκπρόσωπος των τουριστικών επαγγελματιών Τολού Ιωάννης Γεωργιδάκης.

Π. Τατούλης: «Επιβεβαίωση των ενεργειών μας η δέσμευση Αβραμόπουλου»

Η δέσμευση του υπουργού για την όσο το δυνατόν συντομότερη ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών για τη μετατροπή του αεροδρομίου Τρίπολης παράλληλα σε πολιτικό και εμπορικό έγινε δεκτή με απόλυτη ικανοποίηση από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη στρατηγική αξιοποίηση του αεροδρόμιου Τρίπολης, που γίνεται για πρώτη φορά, «ώστε να δικαιωθεί ένα διαχρονικό αίτημα των τουριστικών και παραγωγικών φορέων της Πελοποννήσου».

«Προσεγγίσαμε το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και χωρίς επικοινωνισμούς καταρτίσαμε έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυπηρέτηση πολιτικών και εμπορικών αναγκών», τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε πως είναι η πρώτη φορά που πολεμικό αεροδρόμιο παραχωρείται σε Περιφέρεια για την αξιοποίησή του.

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας αφού μίλησε για την προσβασιμότητά του που ήδη αναβαθμίζεται με την υλοποίηση κόμβου, ανακοίνωσε ότι «οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του αεροδιαδρόμου, του πύργου ελέγχου και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των πολιτών έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα υποβληθούν στη διαχειριστική μας αρχή. Για το σκοπό αυτό άλλωστε είχαμε δεσμεύσει τους απαιτούμενους πόρους από το πρόγραμμά μας, ώστε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα».

Ο κ. Τατούλης δήλωσε, τέλος, ότι «με το ολοκληρωμένο σχέδιο μας, τα αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης θα αποτελέσουν τις βασικές πύλες εισόδου που θα εκτινάξουν την ήδη μεγάλη τουριστική ανάπτυξή της».

(ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 10/04/2014 – Σ.Λ.)

4 σχόλια:

 1. ΑΥΤΟΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ .ΜΑΤΑΙΑ ΟΜΩΣ .ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟΝ ΜΑΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ <> ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.
  ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 11ου ΣΠ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η γλαστρα ο πολυτεκνος τι δουλια εχει εκει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Aπογειωση Αεροπορικού Τουρισμού δεν βλέπω με τίποτα εκεί...ψηφαλάκια ανυποψίαστων αφελών ίσως??
  Απογείωση τσέσνα και κανένα C-130 σίγουρα???
  Πάντως ο Διπλωμάτης ΥΕΘΑ που κρατάει το μαχαίρι και το πεπόνι θα έχει να λέει ότι //εγω το δρομολόγησα//,ανεξάρτητα εαν δεν περπάτησε.
  Τα τουριστικά Α/Δ δεν γίνονται με απλες εξαγγελίες.Θέλουν πολύ δουλειά και πολύ Χρήμα η δε υποστήριξη απο την ΠΑ εκεί είναι σε νηπιακή υποστήριξη.Πόσο μάλλον να περάσει στην ΥΠΑ και στις προδιαγραφές ICAO.
  Πάντως πάλι καλά, με την τροικανικη φόρα που είχε πάρει ο γείτονας Μπεγλίτης, πως και δεν πρόλαβε να κλείσει την Μονάδα, όπως έκανε με το Σύνταγμα Πεζικού στην Ιδιαίτερη Πατρίδα του την Κόρινθο(διπλωμάτης και αυτός)-
  Συγκρίνεται συμπεριφορές ανιδιοτελούς αγάπης(πρόθεσης για την ακρίβεια) για τον τόπο τους.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ