ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Με απόφαση του Πενταγώνου κόβονται οι εκδηλώσεις ενόψει του Πάσχα στα στρατόπεδα

«Κόκκινη κάρτα» σε όλους τους επισήμους για επισκέψεις τύπου «δημοσίων σχέσεων» στα στρατόπεδα όλης της χώρας ανήμερα του Πάσχα έβγαλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να... αποτραπεί επιπρόσθετη καταπόνηση του ολιγάριθμου πλέον, έτσι και αλλιώς, προσωπικού, αλλά και για να επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες μεγέθους, ιδιαίτερα σήμερα, με τη γνωστή οικονομική δυσπραγία ελέω Μνημονίου. Επομένως κρίθηκε και έως ένα σημείο σωστά- ότι δεν χρειάζεται τέτοια περίοδο να γίνονται πρόσθετα έξοδα από τις Μονάδες προκειμένου να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία κάποιων.

Έτσι, ανήμερα την ημέρα του Πάσχα, στις Μονάδες θα βρίσκονται μόνο όσοι θα έχουν υπηρεσία και δεν θα γίνει δεκτός κανένας επίσημος. Όσοι θα έχουν υπηρεσία θα μπορούν να καλέσουν -αν βεβαίως το επιθυμούν- και μερικούς στενούς συγγενείς τους. Πέραν τούτου, ουδέν.

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ. Όπως σημείωνε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» υψηλόβαθμη πηγή του ΥΠΕΘΑ, «δεν μπορεί από τη μία να έχουμε συνεχείς και απαιτητικές ασκήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μόλις πρόσφατα, και από την άλλη αυτόν τον κόσμο μόλις τελείωσε με τις ασκήσεις να τον έχεις μέσα για να προετοιμάζεται για το Πάσχα και τη βόλτα που θα κάνουν εκεί οι διάφοροι επίσημοι, πολιτικοί και μη». Και πρόσθεσε με νόημα: «Πρόθεση του υπουργού είναι αυτή η απόφαση να θεσμοθετηθεί και να ισχύσει και στο μέλλον». Βεβαίως, πρέπει να τονιστεί ότι ο περιορισμός της παρουσίας των επισήμων στα στρατόπεδα ανήμερα του Πάσχα έχει αρχίσει εδώ και αρκετά χρονιά, σε διάφορες μορφές, έχοντας ξεκινήσει επί υπουργίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οπότε είχε θεσπιστεί ότι, αντί για «γλέντι» σε όλα τα στρατόπεδα, που ίσχυε έως τότε, θα γινόταν εορτασμός σε ένα στρατόπεδο από κάθε Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αργότερα, από το 2010 και μετά, καθιερώθηκε όπως ο επίσημος εορτασμός γινόταν εκ περιτροπής ανά Κλάδο, σε ένα μεγάλο στρατόπεδο της περιοχής (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, Αρχηγείο Στόλου, Αεροδρόμιο Δεκελείας στο Τατόι). Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, Ηπειρώτης στην καταγωγή, συνήθως κάνει διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννινα, και επισκέπτεται στρατόπεδο στην περιοχή αυτή. Στην Αθήνα, λοιπόν, πήγαιναν οι υπόλοιποι επίσημοι υπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων κ.λπ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. Από πολιτικής πλευράς και χωρίς βεβαίως αυτό να «καταμαρτυρείται» επισήμως, η συγκεκριμένη απόφαση του Δ. Αβραμόπουλου έχει επίσης διπλή «ανάγνωση». Καθώς είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, ο υπουργός δεν επιθυμεί το Πάσχα στα στρατόπεδα να αποτελέσει το έναυσμα για «πολιτική περαντζάδα» υποψηφίων για αλίευση ψήφων, κάτι που είναι μεν θεμιτό εκλογικά, αλλά μη επιτρεπτό στρατιωτικά, με την έννοια ότι δεν είναι σωστό να χρησιμοποιηθούν τα στρατόπεδα ως ντεκόρ για δηλώσεις υποψηφίων, που εν συνεχεία θα χρησιμοποιηθούν από αυτούς προεκλογικώς, για ευνόητους λόγους. Και βεβαίως δεν επιθυμεί για κανέναν λόγο να αρχίσουν οι επιτόπιοι διοικητές να προβληματίζονται για το σε ποιους θα στείλουν προσκλήσεις ή να πρέπει να «απολογούνται» αν τυχόν έχουν ξεχάσει κάποιον υποψήφιο. Επομένως, με την απόφαση αυτή το συγκεκριμένο θέμα λύθηκε.

Ένα άλλο θέμα που ο υπουργός οφείλει ως εκ της θέσεως του να προβλέψει και προέβλεψε είναι και αυτό του ότι με αυτήν του την απόφαση «ξεμπέρδεψε» από τον (πολύ σοβαρό) θεσμικό σκόπελο της προσκλήσεως τοπικών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όσων τουλάχιστον εξ αυτών δεν είναι εισέτι προφυλακισμένοι.

Τι θα γινόταν -από πολιτικής πλευράς- και ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αν κάποιος τοπικός διοικητής, εφαρμόζοντας τυπικώς και αυστηρώς το πρωτόκολλο, προσκαλούσε και κάποιον εκ των τοπικών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η οποία βεβαίως εξακολουθεί αυτή τη στιγμή και είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Άντε μετά να τρέχεις εκ των υστέρων να «περιορίσεις» το θέμα και τις εντυπώσεις.

Εξοικονόμηση... δυνάμεων και κονδυλίων

Ο υπουργός Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, πέραν των προαναφερθέντων, που αποτελούν το πολιτικό σκέλος της αποφάσεώς του, έλαβε υπ’ όψιν του και το γεγονός της μεγάλης ταλαιπωρίας του προσωπικού στην προετοιμασία του στρατοπέδου για την επίσκεψη των (όποιων) επισήμων, αφού είναι προτιμότερο να «χαλαρώσει» και να ξεκουραστεί. Έτσι και περισσότερος κόσμος θα είναι αδειούχος, ώστε να περάσει την ημέρα κοντά στους δικούς του και ο κόσμος που αναγκαστικά θα έχει υπηρεσία θα είναι πιο χαλαρός και αν το θέλει θα μπορεί να καλέσει την οικογένειά του το μεσημέρι. Συνακόλουθα, αυτό το μέτρο (λιγότεροι μέσα στα στρατόπεδα για υπηρεσία, λιγότερες προετοιμασίες) θα έχει ως αποτέλεσμα η κάθε Μονάδα και ο κάθε σχηματισμός να εξοικονομήσει σημαντικά κονδύλια για την εποχή, που θα παραμείνουν στο ταμείο τους.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 18/04/2014 – ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ - lsblaveris@gmail.com)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog και Ηπειρώτικες γωνιές τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

4 σχόλια:

 1. Καιρός ήταν.
  Αντε γιατί μερικοί και μερικές σε κάτι στρατόπεδα πχ στο Νότιο Αιγαίο, το είχαν παρακάνει για να μην το πω κάπως αλλιώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΣΚΕΦΘΗΚΑΝΕ ΤΑΧΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ "ΚΡΑΞΙΜΟ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ.Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ ΣΕ 1 ΣΤΡΔΟ ΑΝΑ ΦΡΟΥΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟ ΛΙΤΕΣ,ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.ΑΜΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙ ΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ-ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΕΣ-ΑΓΥΡΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ , ΠΟΙΑ ΚΟΠΟΣΗ ,ΤΟ ΡΑΜΟΛΗΜΕΝΤΟ Ο ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΄΄ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΄΄ ΓΙΑΥΤΟ ΦΕΤΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΚΑΝΙΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΑΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ...........ΚΑΙ ........ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ(έτσι το λέμε τώρα-κατά βούληση)
  Να δούμε τώρα που οι καλούντες ΔΚΤΑΔΕΣ συγγενολόι,κουμπαρολοι κλπ τι θα κάνουν αυτή την μέρα,
  Θα βάλλουν το χέρι στη τσέπη τους να αγοράσουν κανένα αρνί....η είναι ΚΑΙ αυτή τρύπια και φαγωμένη απο τα καβούρια..(ΔΕΝ ειναι καθολου κακια αυτό, όλοι μας το έχουμε δει)
  ΝΑ σταματησει επιτέλους το τζάμπα....Μια ζωή μάγκες με ξένες πλάτες....Φαντάροι ψήστες,Φαντάροι σερβιτόροι,Φαντάροι λαντζιέρηδες,Φαντάροι καθαρίστριες κ.λ.π στην υπηρεσία των ΥΨΗΛΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ....... ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ...

  ΚΥΡΙΟΙ,ΞΕΧΑΣΤΕ ΕΝ ΕΤΕΙ 2014 ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ...Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ -ευτυχία για κάποιους αυτή τη μέρα να έχουν να ψήσουν έστω και ένα κοτόπουλο- ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ στο ΑΒΑΤΟ ΤΩΝ ΕΔ ..η(διαζ) puplic relation (νεοελληνιστί)..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....H EΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ