Αρχική » , , , » Ο εισαγγελέας κατέσχεσε το αρχείο του ΜΤΣ!

Ο εισαγγελέας κατέσχεσε το αρχείο του ΜΤΣ!


Ο υφυπουργός Άμυνας, Π. Καράμπελας επιβεβαίωσε πλήρως Το ΧΩΝΙ και τις αποκαλύψεις για το πλιάτσικο των 614 εκατ. ευρώ στις πλάτες 145.000 στρατιωτικών

Σε πλήρη επιβεβαίωση των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, για το πάρτι που είχε στηθεί στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), προχώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Καράμπελας. Ο κ. Καράμπελας, απαντώντας σε... ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου (θυμίζουμε ότι σχετική ερώτηση έχουν καταθέσει και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, Γεώργιος Νταβρής και Γιάννης Δημαράς) μίλησε για παραλείψεις και παρατυπίες άνευ προηγουμένου.

Η Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση, που «καίει» αρκετούς πρώην υπουργούς, αρχηγούς και προέδρους του Ταμείου, έχει αποσταλεί από τα τέλη Αυγούστου στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών, για ποινική αξιολόγηση. Η διαδικασία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού, προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ μέρος του αρχείου του ΜΤΣ -σχετικό με τις κρίσιμες περιόδους- έχει δεσμευτεί από τον Αντιεισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την εξέταση μαρτύρων, κάνει πολλούς από τους εμπλεκόμενους να... καρδιοχτυπούν!

Την ίδια ώρα, για την υπόθεση αυτή, η Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών έχει έρθει σε προκαταρκτική συνεννόηση με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς για το συγκεκριμένο θέμα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Σε επόμενη φάση, και αφού ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος της έρευνας, ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στην κοινή ποινική δικαιοσύνη, λόγω της διαφαινόμενης εμπλοκής και ιδιωτών (πολιτικών προσώπων).

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε στους κύκλους χιλιάδων αποστράτων που διάβασαν Στο ΧΩΝΙ για το μεγάλο πλιάτσικο στο Ταμείο τους, αναγκάστηκε να δεσμευτεί για την έκδοση ρυθμιστικής διαταγής η οποία θα αποκαθιστά τις δημοσιονομικές εκκρεμότητες. Κλείνοντας, τόνισε πως η νυν ηγεσία του υπουργείου είναι αποφασισμένη να εξυγιάνει το Ταμείο και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα όλων των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων.

(ΤΟ ΧΩΝΙ 02/12/2012 – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΗΣ - kagoris@toxwni.gr, twitter @AgorisKon)

4 σχόλια:

 1. To θέμα είναι Στρατηγέ αν θα πάρουμε το τρίμηνο ΕΚΟΕΜΣ στις 21 Δεκ για να πληρώσουμε καμια δόση δανείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΜΤΝ ΚΑΙ ΤΟ Ν Ν Α ? ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΓΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ !!!
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΤΟ ΜΤΝ ΚΑΙ ΤΟ Ν Ν Α ? ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΓΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ !!!
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΜΤΝ ΚΑΙ ΝΝΑ ???
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ