Αρχική » , , , » Δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο για εκπαίδευση τρομοκρατών στην Ελλάδα

Δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο για εκπαίδευση τρομοκρατών στην Ελλάδα


Περιγράφουν στρατόπεδα τρομοκρατών σε Λαύριο, Κινέτα και Δήλεσι

Θέμα υπόθαλψης τρομοκρατίας από την Ελλάδα συντηρεί ο τουρκικός Τύπος, με μπαράζ δημοσιευμάτων, παρά την διάψευση από την ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας και τις επανειλημμένες δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών.

Χθες οι μεγαλύτερες... τουρκικές εφημερίδες, όπως η Zaman, η Sabah και η Bugun, έκαναν εκτεταμένες αναφορές σε υποτιθέμενη εκπαίδευση «τρομοκρατών» σε τρία στρατόπεδα, τα οποία, όπως λένε, φιλοξενούν μέλη ακροαριστερών οργανώσεων, όπως το DHKP-C και η Dev-Sol, αλλά και το κουρδικό ΡΚΚ.

Μάλιστα, εκτός από το γνωστό και από παλαιότερες αναφορές στρατόπεδο (προσφύγων) του Λαυρίου, μιλούν και για ακόμα δύο: ένα στο Δήλεσι και ένα στην Κινέττα. Μάλιστα γίνονται και αναλυτικές περιγραφές, αφού το πρώτο, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στην Κωνσταντινούπολη, «απέχει 250 μέτρα από τη θάλασσα και οι "γιάφκες" είναι σε τριώροφα σπίτια, ενώ τα όπλα είναι θαμμένα μέσα σε πλαστικούς κάδους, δίπλα στην κορομηλιά».

Αντιστοίχως, αυτό της Κινέτας βρίσκεται υπό μορφή μονώροφων κατοικιών με τέσσερα δωμάτια και σαλόνι. Στα στρατόπεδα αυτό υποτίθεται ότι καταφεύγουν «όσα μαχητικά στελέχη είναι σεσημασμένα και καταζητούνται στην Τουρκία, οπότε περνούν με λέμβους από τον Έβρο, χρησιμοποιώντας τους δουλεμπόρους και φτάνουν στα στρατόπεδα αυτά» (Sabah).

Στην ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας, πάντως, τονίζεται ότι «οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι, ψευδείς και κακόβουλοι, (...) ενώ υπονομεύουν το κλίμα και τις προοπτικές βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων». Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του υπΕΞ, Γ. Δελαβέκουρα, προ ημερών, όταν είχε προκύψει θέμα λόγω της εκδήλωσης που πραγματοποίησαν στελέχη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο πλαίσιο παρουσίασης βιβλίου σε ενοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου. Ωστόσο, η τουρκική ηγεσία φαίνεται ότι έχει επιλέξει να εντείνει την πίεση στην ελληνική πλευρά για εύλογους λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 21/12/2012 – Τ.Τ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ