Αρχική » , » ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ...

ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ...


• Δεν είναι μόνο φιλότεχνος αλλά και τολμηρός ο υπουργός Άμυνας. Πήγε στο κατάμεστο Ηρώδειο για την όπερα του Βέρντι «Ναμπούκο» και στην ασφυκτικά γεμάτη Επίδαυρο για τον «Ριχάρδο Γ'» του Σαίξπηρ. Κανένας συνάδελφός του δεν τόλμησε, εκεί όπου... άλλοτε μαζευόταν όλη η κυβέρνηση και στελέχη της αντιπολίτευσης, φοβούμενος τις αποδοκιμασίες. Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός είχε πάει σε συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και πολλά ήταν τα γιούχα.

• Το 'παιξε ο Κορίνθιος και κέρδισε. Δεν ακούστηκε τίποτα. Το γιατί είναι ευκολαπάντητο. Δεν έχει προκαλέσει και στις θέσεις του είναι κοντά στην κοινωνία. Κι αυτό είναι απάντηση στους συναδέλφους του, που διερωτώνται γιατί τους αποδοκιμάζουν...

• Νομίζω, ωστόσο, ότι θα συγκράτησε την ατάκα του Ριχάρδου Γ: «Αν δεν ήμαστε εμείς τα πρόβατα, δεν θα ήσαν αυτοί λύκοι...» Εννοείται ποιους αφορά, κ. υπουργέ.

«Εκκαθαρίσεις» στο υπουργείο Άμυνας

Τη σκληρή γραμμή του Γιάννου Παπαντωνίου ακολούθησε και ο Πάνος Μπεγλίτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Έτσι, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του άλλαξε όλο το σύστημα Βενιζέλου, όπως πριν από 10 χρόνια ο Γιάννος του Άκη. Επόμενοι στη σειρά ήταν οι δύο αναπληρωτές γενικοί διευθυντές Εξοπλισμών, ο Αναστάσιος Τενεκούδης και ο Νίκος Γανώσης, οι οποίοι, αν και επιλογές του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου ο πρώτος και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο δεύτερος, είχαν διατηρηθεί από το σύστημα Βενιζέλου. Πάντως και οι δύο ήταν χαμηλών τόνων και υπηρεσιακοί. Γι' αυτό και είχαν κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρηγίλλης. Αναμένουμε να δούμε τους αντικαταστάτες, αν υπάρξουν βέβαια...

Παραίτηση με μήνυμα

Στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι σπάνιες οι παραιτήσεις, εκτός εάν ο παραιτούμενος «παραιτείται» τη απαιτήσει... Την παραίτησή του, λοιπόν, από τη θέση του πρώτου τη τάξει συνεργάτη και ειδικού συμβούλου του κ. Μπεγλίτη υπέβαλε ο Αντγος εα Νίκος Τόσκας, που ήταν πόλος εξουσίας. Έγινε, πάραυτα, αποδεκτή!

Ο παραιτηθείς είναι ικανός αξιωματικός και δεν έχει ακουστεί τίποτε σε βάρος του, εκτός του ότι είναι πλήρως κομματικοποιημένος, του «βαθέος» ΠΑΣΟΚ. Ήταν τοποθετημένος από την Ιπποκράτους ως βασικός βοηθός της Βάσως Παπανδρέου όταν αυτή ασκούσε τα καθήκοντα της σκιώδους υπουργού Άμυνας (2007-2009). Το κόμμα, πάλι, τον τοποθέτησε εκεί, στο ΥΕΘΑ μαζί με άλλους.

Σημειώνω επίσης ότι η ρήξη μεταξύ Α/ΓΕΣ - Τόσκα ήταν εμφανής σε πολλά θέματα....

Ανησυχίες και εύγλωττη σιωπή...

Τον προηγούμενο μήνα χάθηκε το ενδέκατο (11ο) Μιράζ για την Πολεμική Αεροπορία. Μη μιλάμε για αντικαταστάσεις...
Λίγο πριν. υπήρξε σοβαρό ατύχημα με την απώλεια πείρου ρηναίου τροχού F-16. Η FOS (Follow On Support - Συμφωνία Υποστήριξης) για τα Μιράζ και C27J δεν προχωρεί, ανταλλακτικά F-16 σπανίζουν...
Το Αεροπορικό Δόγμα ΛΟΛ (Λήξη Ορίου Λειτουργίας) και ΛΟΖ (Λήξη Ορίου Ζωής) για απαρτία αεροσκαφών και ελικοπτέρων χωλαίνει... Όλα μυρίζουν προβλήματα συντήρησης και έλλειψη ανταλλακτικών.
Στα εξαγγελθέντα μέτρα μείωσης δαπανών εξοπλισμού 2011 -2015 αναγράφονται παραπλανητικές και θεωρητικές μειώσεις, αφού στην ουσία το πρόγραμμα είναι εντελώς θεωρητικό. Είναι σαν να λες περικόπτω 5.000 από το σχέδιο που είχα να αγοράσω ένα αυτοκίνητο το 2014, κόστους 10.000 ευρώ. Μηδέν από μηδέν, μηδέν.
Όμως λεφτά υπάρχουν. Αντί να χαρίζουν, για ψηφαλάκια, εκκενούμενα στρατόπεδα, γιατί δεν τα εκποιούν για να αγοράσουν ανταλλακτικά, πυρομαχικά, λιπαντικά ή μπαταρίες υποβρυχίων, των οποίων έχει περάσει η ΛΟΖ;
Ο κ. Μπεγλίτης, που έχει αποδείξει ότι έχει απλό μυαλό, μήπως πρέπει να καταφύγει στο... αυγό του Κολόμβου;

Κι από κοντά ο Νόαμ Τσόμσκι

Λέει ο γνωστός αμερικανός διανοούμενος...
Βαφτίζουμε τα όπλα μας με τα ονόματα θυμάτων μας: ελικόπτερα Απάτσι, Χιούι, Κομάτσκι. πύραυλοι Τόμαχοκ κ.ά. (όλα ονόματα φυλών Ινδιάνων που εξόντωσαν οι Αμερικανοί)... Σαν να βάφτιζε η Λουφτβάφε τα Στούκας της «Εβραίος», «Τσιγγάνος» κ.λπ.

(ΠΑΡΟΝ 07/08/2011 – Σ.Λ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ