Αρχική » , » Μισό ψαλίδι σε ένα επίδομα

Μισό ψαλίδι σε ένα επίδομα


ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Ισορροπία μεταξύ της υπεράσπισης των ενστόλων και των απαιτήσεων του προκατόχου του κάνει ο υπουργός Άμυνας

Δεν περνούν τελικά αβρόχοις ποσί τις συμπληγάδες τού οικονομικού πολυνομοσχεδίου οι ένστολοι, αφού μία από τις τροποποιήσεις, που κατέθεσε κυριολεκτικά λίγες ώρες πριν από την ψήφισή του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, περιλαμβάνει... περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησής τους κατά 10%, έστω το μισό από το 20% των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Βενιζέλος, αργά τη νύχτα προχθές, το είχε προφορικώς προαναγγείλει πριν από την έγγραφη κατάθεση της ρύθμισης, με τη μορφή αλλαγής στο κείμενο του νομοσχεδίου.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδήλωναν χθες έκπληξη οι άνθρωποι του υπουργού Πάνου Μπεγλίτη, μιας και εκείνοι, κυριολεκτικά, επίσης μέχρι την τελευταία στιγμή, υποστήριζαν με απόλυτη βεβαιότητα ότι -προς το παρόν- διατηρείται το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων: Ρυθμιστικές τροπολογίες δε, επρόκειτο, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να κατατεθούν το φθινόπωρο ως μέρος άλλου νομοσχεδίου.

Το απόγευμα, ο υπουργός Άμυνας, στον οποίο απευθυνθήκαμε, ώστε να ξεκαθαριστεί το θέμα, επιβεβαίωσε το ψαλίδισμα των αποδοχών των ενστόλων, επιμένοντας ωστόσο ότι το μείον 10% αφορά μόνο το επίδομα ειδικής απασχόλησής τους και όχι άλλα, όπως το επίδομα επικινδυνότητας, στο οποίο εντάσσεται και το πτητικό επίδομα των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Με ρεαλισμό βλέποντας τα πράγματα, κέρδισα το εφικτό για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων», μας είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης σε σχεδόν ολονύκτιο «παζάρι» με τον (και προκάτοχό του στο υπουργείο Άμυνας) υπουργό Οικονομικών για να... γλιτώσει ό,τι μπορούσε από τις αποδοχές των ενστόλων.

Ομολόγησε δε ότι υπήρξε άμεσος γνώστης της απόφασης του κ. Βενιζέλου ο ίδιος, αλλά όχι οι συνεργάτες του.

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 05/08/2011 - ΝΤΙΝΑ ΒΑΓΕΝΑ)
(Σ.Λ.)

1 σχόλια:

  1. Μα καλά? Μας δουλεύει ο ΥΕΘΑ? Ότι θέλουνε κάνουνε και οι Αρχηγοί απών για μια άλλη φορά.
    Πλησιάζουν οι εκλογές και όλοι τους θα λάβουνε τις απαντήσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ