Αρχική » » Η παγκόσμια κυριαρχία των blogs

Η παγκόσμια κυριαρχία των blogs


Σκέφτηκα να συγκρίνω σήμερα το 1ο αμερικάνικο blog (huffingtonpost) με το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κολοσσό παγκοσμίως το πασίγνωστο reuters

Έχουμε μπει παντού. Μας διαβάζουν πλέον όλοι. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και... ολόκληρο το οικονομικό λόμπι θυμώνει, γελάει και σκέφτεται με τις αναρτήσεις μας (κυρίως το πρώτο βέβαια). Βγάζουμε καταγγελίες, απόψεις και δίνουμε φωνή σε ανθρώπους που ουδέποτε θα είχαν υπό άλλες συνθήκες. Αλλά πέρα απ' αυτό διασκεδάζουμε τον κόσμο με οτιδήποτε κουφό ή ανόητο αποφασίσουμε να «κρεμάσουμε».

Μιλάω φυσικά για τα blogs στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Με την λογική αυτή σκέφτηκα να συγκρίνω σήμερα το 1ο αμερικάνικο blog (huffingtonpost) με το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό κολοσσό παγκοσμίως το πασίγνωστο reuters. Μπήκα λοιπόν στο Alexa και έβαλα τις σχετικές διευθύνσεις. Τα αποτελέσματα; Το blog καταλαμβάνει τη 136η θέση στον κόσμο (32 στην Αμερική). Το reuters βρίσκεται 160 θέσεις παρακάτω, παρακαλώ, και συγκεκριμένα στην 296η θέση (169 στην Αμερική).

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα και αυτό έχει φέρει τούμπα τα πράγματα. Ο κόσμος ενημερώνεται από τις κλασικές πηγές αλλά στην καρδιά του έχει βάλει εμάς. Δεν έχουμε τις τέλειες ιστοσελίδες με τα φανταχτερά γραφικά, ούτε την επαγγελματική τεχνογνωσία των ειδήσεων. Αλλά έχουμε την αθωότητα, τον άμεσο και απλό λόγο, την ανυπαρξία (σχετικά) διαπλοκής και συνδιαλλαγής με ύποπτα κέντρα (καθημερινές διαδικασίες στα μεγάλα μέσα). Αυτό φυσικά και δεν αφορά το σύνολο των blog αλλά και αυτό το γνωρίζει ο κόσμος, οι προθέσεις φωνάζουν από χιλιόμετρα και η Ελλάδα είναι πολύ μικρή.

Το τι θα κάνει ο κάθε «ιδιοκτήτης» blog τη δύναμη του είναι δικό του θέμα. Αν ξεπουληθεί σε κόμματα και σε άλλα μικροπρεπή συμφέροντα ο ορίζοντας του είναι μικρός και δύσκολος. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως βάλει ένα λιθαράκι για να κάνει την ζωή όλων μας λίγο καλύτερη. Και αυτό δεν είναι, τελικά, το μόνο που έχει σημασία;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ