Αρχική » , » ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Τα στοιχεία προέκυψαν... αργότερα

ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Τα στοιχεία προέκυψαν... αργότερα


Εκατομμύρια σε λογαριασμούς που σχετίζονται με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποκαλύφθηκαν αφού η υπόθεση, έκλεισε

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ της Ν.Δ. στην κυβέρνηση, το 2004, άνοιξε ο φάκελος των μεγάλων αγορών για λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Πανάκριβες προμήθειες που διαχρονικά, τα τελευταία... τριάντα χρόνια, συνοδεύονταν από σοβαρότατες καταγγελίες για χορό μιζών. Άλλωστε, το ίδιο το θεσμικό πλαίσιο αποτελούσε την Κερκόπορτα γι' αυτό. Ωστόσο, ουδέποτε άλλαξε. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έκανε το «ντεμπούτο» της με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για ορισμένες μεγάλες αγορές από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Η Επιτροπή, πάντως, έριξε αισθητά μεγαλύτερο βάρος στην αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος, Tor M-1, αν και η σοβαρότητα των υπολοίπων ήταν εξίσου μεγάλη. Η προμήθεια έγινε όταν υπουργός Αμύνης ήταν ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ στη συνέχεια τη χειρίστηκε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου.

Το 2005 και ενώ στη Ρωσία ήδη είχε ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο, με φυλακίσεις μάλιστα υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, στην Ελλάδα τα πάμπολλα και σημαντικά στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί από τραπεζικούς λογαριασμούς σε Κύπρο, Ελβετία, Μαυροβούνιο και άλλες χώρες, δεν έφταναν παρά μόνον για να αποδοθούν έμμεσες πολιτικές ευθύνες. Ορισμένα από τα στοιχεία που προέκυψαν, πάντως, βοήθησαν αρκετά τις έρευνες της Δικαιοσύνης για να διωχθούν πρόσωπα που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο, όπως πρώην στρατιωτικοί.

Το πλέον εντυπωσιακό, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, σημειώθηκε αφότου είχαν λήξει οι εργασίες της Εξεταστικής. Έτσι, το 2008, ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει η Εξεταστική, μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης, στην Ελβετία, άνοιξαν λογαριασμοί, από τους οποίος προέκυψαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία για πρόσωπα, τα οποία σχετίζονταν με σημαίνοντα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται λόγος, μάλιστα, για εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς. Το πλέον συγκλονιστικό είναι ότι, παρά τα συγκεκριμένα ευρήματα, ο φάκελος της υπόθεσης δεν ξανάνοιξε ποτέ.

(Ε.Τ.Κ. – Σ.Λ.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ