Αρχική » , , , » Προβληματισμός στο Πεντάγωνο για την επανασύσταση της θέσης του γενικού γραμματέα...

Προβληματισμός στο Πεντάγωνο για την επανασύσταση της θέσης του γενικού γραμματέα...

Για τους «κολλητούς» υπάρχει πάντα θέση

Άλλος ένας «κολλητός» και φίλος αναβαθμίστηκε. Ο λόγος για τον ειδικό γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, ο οποίος αναβαθμίζεται σε γενικό γραμματέα (γ.γ.). Θυμίζουμε ότι... ο κ. Οικονόμου ήταν από τους πρώτους -αν όχι ο πρώτος- κρατικούς «αξιωματούχους» που διόρισε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Όπως γνωρίζουν οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», πίσω από τον άμεσο διορισμό ήταν η φιλική σχέση που διατηρεί ο ίδιος εδώ και χρόνια με τον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό σήμερα. Ο δραστήριος -όπως αποδείχτηκε- κ. Οικονόμου, που το 2012, όταν διορίστηκε, είχε ως βασικό καθήκον τη διαχείριση θεμάτων του πολιτικού προσωπικού, κατάφερε σιγά σιγά να συγκεντρώσει πολλές αρμοδιότητες και να πάρει «πάνω του» αρκετές σοβαρές υποθέσεις του υπουργείου, γεγονός που ενίοτε δημιουργούσε τριβές με τη στρατιωτική ηγεσία, αλλά ακόμη και με κάποιους υφυπουργούς.

Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο Πεντάγωνο που θεωρούν επί της αρχής, ότι το ΥΠΕΘΑ δεν έχει ανάγκη από γενικό γραμματέα, αφού υπάρχει ο Α/ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Επιτελείων που διοικούν τις ΕΔ καθώς και τρεις γενικοί διευθυντές με συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι με τη νέα θέση που δημιουργείται, η οποία θα «παρεμβάλλεται» μεταξύ Α/ΓΕΕΘΑ και υφυπουργού, αναπληρωτού υπουργού και υπουργού, αυξάνεται η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση θεμάτων, ενώ «υποβαθμίζεται» τόσο η θέση του ΥΦΕΘΑ όσο και του Α/ΓΕΕΘΑ.

Η θέση του γενικού γραμματέα στο ΥΠΕΘΑ είχε θεσπιστεί από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τελευταία φορά που υπήρχε γενικός γραμματέας ήταν την περίοδο 2004 - 2005, επί υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου. Ήταν τότε που η «κόντρα» του με τον γενικό γραμματέα Γ. Ζορμπά είχε τροφοδοτήσει τα ΜΜΕ με πολλές «διαρροές» και πρωτοσέλιδα και οδήγησε αφενός στην κατάργηση της θέσης με αλλαγή του οργανογράμματος του υπουργείου και αφετέρου στην απομάκρυνση του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου από το ΥΠΕΘΑ...

(ΠΑΡΟΝ 26/10/2014 – Σ.Λ.)

__________________
Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Πεντάγωνο: Ισχυρός άνδρας ο Α. Οικονόμου

2 σχόλια:

  1. Επειδη ο Σαμαρας δεν αναλαμβανει καθηκοντα ΥΠΕΘΑ...φροντιζει ωστε δικος του ανθρωπος να ειναι το ματι του ΕΚΕΙ...
    Μονο που τον πληρωνει (Γ.Γ Γραμματεας) το Ελληνικο δημοσιο ΝΤΡΟΠΗ τους και να σκεφτει κανεις οτι το ΥΠΕΘΑ εχει οικονομικα σκανδαλα ουκ ολιγα!!! βαλτε οχι εναν αλλα 1001. Γ.Γ. ενας υπουργος ενας υφυπουργος ενας αναπληρωτης ποσοι δντες ? ενας Α/ΓΕΕΘΑ τρεις Α/ΓΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ "ΑΞΙΟΙ" (ΤΑ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ...ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ