Αρχική » , , , , , , , » ΕΑΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: Ημερίδα στην Κομοτηνή με θέμα «ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» (22 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

ΕΑΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ: Ημερίδα στην Κομοτηνή με θέμα «ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» (22 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ανησυχίες και προβληματισμοί για τη Θράκη

Δείτε φωτογραφίες από την επιτυχημένη ημερίδα με θέμα «ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» που διοργανώθηκε από το ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ και την ΕΑΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ την Παρασκευη 24 Οκτ. 2014 στην Κομοτηνή.

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν οι Φράγκος Φραγκούλης,... Σεμπαϊδήν Καραχότζα, Δημήτριος Ζακοντίνος (οικονομολόγος-Α αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ) και Βασίλειος Μαρτζούκος (αντιναύαρχος ε.α. πολεμικού ναυτικού-πρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ).

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ και περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Τέρενς Κουίκ, και στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία του Φράγκου Φραγκούλη, αποκαλώντας τον «αρχηγέ μας, υπουργέ μας».

Η ημερίδα έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους Θρακιώτες, αλλά και όσους ενδιαφέρονται για τη Θράκη να προβληματιστούν πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όχι μόνο το παρελθόν της και το παρόν της, αλλά κυρίως το μέλλον. Για θέματα που έχουν μπει στο περιθώριο αλλά πρέπει να αναδειχθούν μίλησε ο Θεοφάνης Μαλκίδης, όπως θέματα ανάπτυξη μουσουλμανικών μειονοτήτων, θρησκευτικής ελευθερίας, οικονομικής ανάπτυξης. Τις προκλήσεις και τις απειλές άμυνας και ασφάλειας της περιοχής, παρουσίασε ως εισηγητής ο Φραγκούλης Φράγκος στρατηγός ε.α. αναφερόμενος στη γεωπολιτική αξία της Θράκης και διεθνές περιβάλλον. Στην τρέχουσα εκπαιδευτική πραγματικότητα της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης, αναφέρθηκε η Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα υπεύθυνη Παιδαγωγικού Προγράμματος «Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη». Με τη σειρά του ο Αλκιβιάδης Δερβιτσιώτης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΔΠΘ μίλησε για τη θρησκευτική λατρεία της μουσουλμανικής μειονότητας της ελληνικής Θράκης, ενώ θέματα οικονομία και ανάπτυξης της Θράκης, τις ευκαιρίες, τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς ανέπτυξε ο Δημήτριος Ζακοντίνος, οικονομολόγος-Α ΄αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ.

Η ημερίδα επαναλήφθηκε χθες Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης (πλατεία Διοικητηρίου).

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
(eaas-rodopis.blogspot.gr - xronos.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ