Αρχική » , , , » Εγκώμιο Αβραμόπουλου για τα στελέχη των Ε.Δ. κατά την επίσκεψη του στην 114 ΠΜ - Τι είπε με τον Σεΐχη του Κατάρ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΒΙΝΤΕΟ)

Εγκώμιο Αβραμόπουλου για τα στελέχη των Ε.Δ. κατά την επίσκεψη του στην 114 ΠΜ - Τι είπε με τον Σεΐχη του Κατάρ (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΒΙΝΤΕΟ)

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκρίνονται στο καθήκον τους με αξιοπρέπεια δηλώνει ο υπουργός

Το εγκώμιο για την άξια και τις ικανότητες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έπλεξε σήμερα με δήλωσή του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά το πέρας της επισκέψεώς του στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, όπου... εδώ και ένα δεκαήμερο περίπου βρίσκονται 120 άντρες της Καταριανής Αεροπορίας, προκειμένου να συνεκπαιδευτούν με το προσωπικό και τα μέσα της 331 Μοίρας Παντός Καιρού (331 ΜΠΚ).

Ο ΥΠΕΘΑ επισκεπτόμενος τον χώρο των αεροσκαφών ετοιμότητος της 331 ΜΠΚ και αφού ενημερώθηκε από τους πιλότους και τον («Μιραζάκια») Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσεως στα μαχητικά Mirage 2000 στο ενεργητικό του, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: «Αυτή η συνεργασία έχει ξεχωριστή σημασία. Αποδεικνύουμε ότι παρά την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, εξακολουθούμε να έχουμε ένα αμυντικό σύστημα από τα καλύτερα, που το εμπιστεύονται και ξένες χώρες. Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο αεροπορίες είναι πολύ συγκεκριμένη και βέβαια η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και η εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ από Έλληνες πιλότους, πάνω στα μαχητικά αεροπλάνα του κοινού τύπου που διαθέτουν και οι δύο πολεμικές αεροπορίες».

Ακολούθως ο ίδιος, αναφερόμενος στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε τα εξής: «Σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία. Αύριο θα επισκεφθούμε και άλλες μονάδες των άλλων κλάδων. Και τούτο, διότι σε αυτόν το χώρο εξακολουθεί να καλλιεργείται υψηλό αίσθημα εθνικού καθήκοντος. Και αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και την πίεση που ασκείται από τη δημοσιονομική συγκυρία, ανταποκρίνονται στο καθήκον τους με αξιοπρέπεια, με αποτελεσματικότητα, με επαγγελματισμό, πάνω απ’όλα όμως, με πατριωτική ψυχή. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουν οι Ελληνικές ΕΔ. Μήνυμα ασφάλειας, σιγουριάς, σταθερότητας προς τους Έλληνες πολίτες αλλά και προς τη Διεθνή Κοινότητα. Διότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα, με το άριστο στελεχιακό δυναμικό, με τις εξαίρετες υποδομές, πραγματικά έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας παράγοντας ασφάλειας, ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και πάντοτε στην υπηρεσία του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας». Ο Δ. Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Τουρνά, επισκέφτηκε τη Μονάδα προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως από τον Έλληνα διοικητή της 114 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου και τον επικεφαλής της Καταριανής αποστολής Ταξίαρχο (Ι) Hazza Nasser Alshahwani για την προαναφερθείσα συνεκπαίδευση, που θα διαρκέσει συνολικά έναν ολόκληρο μήνα, και τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η αντίστοιχη Καταριανή δίνουν μεγάλη σημασία και προσβλέπουν στο μέλλον, ενώ οι Καταριανοί έχουν πληρώσει το σύνολο των εξόδων της αποστολής τους.

Τηλεφωνική επικοινωνία Αβραμόπουλου με τον Σεΐχη του Κατάρ

Τι είπαν οι δύο άνδρες

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο στη διάρκεια της επισκέψεώς του στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας. Ο επικεφαλής της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας του Κατάρ Ταξίαρχος (Ι) Hazza Nasser Alshahwani, ο οποίος το 2011 ήταν επικεφαλής της αποστολής των έξι μαχητικών mirage 2000-5 της πατρίδος του στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, όπου επιχειρούσαν εναντίον του Καντάφι, μόλις χαιρέτησε τον Έλληνα Υπουργό του έδωσε το δορυφορικό του τηλέφωνο λέγοντάς του ότι θέλει να του μιλήσει ο διάδοχος του θρόνου του Κατάρ και Υπουργός Αμύνης της χώρας του, Σεΐχης Tamim Bin Hamad Al-Thani. Κατά τη σύντομης διάρκειας συνομιλία που είχε μαζί του συζητήθηκε η δυναμική προοπτική που αναπτύσσεται στην στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, ενώ ο Δ. Αβραμόπουλος βρήκε την ευκαιρία να καλέσει τον Σεΐχη να επισκεφθεί επισήμως την Αθήνα το συντομότερο δυνατόν, για να λάβει και αυτός με τη σειρά του ανάλογη πρόσκληση από τον Καταριανό ομόλογό του για να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ.

Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:
(parapolitika.gr - Λ.Σ.Μ. - mod.mil.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ 23 ΙΑΝ. 2010ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER

 
Copyright © 2016. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ Published by ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ